Există coincidenţe?

Din moment ce doi gemeni nu se vor asemana niciodata in proportie de 100%, iar „perfectiunea” inca nu a fost inventat de om, si nici vreo masina a timpului care sa iti arate ce se va intampla in viitorul foarte apropiat, tot asa nu cred ca aceste coincidente exista. Ba, de fapt ele exista, dar vorbind doar metaforic.Traim intr-o lume unde daca citesti zodiacul, esti atat de prins de ceea ce scrie acolo, si atat de mult ii dai crezare, incat incepi sa cauti „coincidente” in viata ta, care trebuie sa semene cu ce scrie acolo. Si daca nu exista, le creezi! Wow! E un fel de ati fura singur caciula, fenomen numit de mine: „self-automanipulare”.vaca1.jpg

„Mergeau 2 cucoane la magazin si se intalnesc. Una din ele zice:

<<Ce faci, ce cumperi?>>

<<Pai, carne.>>

<<Ce coincidenta! Eu carne, tu carne! Si ce fel de carne?>>

<<Pai, de vaca…>>

<<Ce coincidenta! Eu vaca, tu vaca!>>”
Noh, ai grija ca atunci cand o sa cauti singur(a) urmatoarea coincidenta, sa nu ajungi in postura de animal cu stomac cvadricameral.
Acum, trecand si la lucruri mai serioase pe tema aceasta a coincidentelor, nu vreau decat sa continuu ceea ce am inceput in primul paragraf. Atunci cand lumea nu poate explica un fenomen, i-a spus „minune”. Atunci cand era prea jenant sa zici ca a te intalni in aceeasi zi, pentru a cumpara aceeasi carne de vaca (e logic ca te duci la macelarie sa cumperi carne…de care, asta tine de gusturi. Tip! Nu luati din aia de porc :-j ) este o „minune”, lumea i-a zis coincidenta. Si au plecat impreuna sa cumpere carne de vaca.Cum nici norocul nu exista (nu cred ca o sa scriu blog si pe tema asta ca sa nu devin plictisitor), coincidenta cu atat mai putin. De ce? Pentru simplul fapt ca exista Cineva care este orchestratorul intregului Univers. El este factorul logic care ordoneaza si supune lucrurile. Nu are cum sa te intalnesti cu cineva din pura intamplare. Lucrul acesta a fost posibil doar pentru ca Cineva a VRUT sa se intample asta. Crezi ca apa exista pe Pamant din intamplare, din coincidenta? Crezi tu si evolutia tehnica la care suntem expusi din ultimii ani a crescut din coincidenta? Probabil au trebuit mai multe descoperiri ca sa ne dam seama de fapt ca exista o Forta Creatoare ce ordoneaza totul in lume. Toate dovezile arata cu degetul spre o singura fraza >> coincidentele nu exista decat atunci cand noi incercam sa le plasmuim, sa le imaginam, dar totusi, ele nu parasesc sfera gandirii noastre limitate, pentru ca altfel ar muri in exterior. Suntem celula gazda a tot ceea ce este ireal si dorim sa existe, pentru ca in afara noastra, multe lucruri pier.Inceteaza sa mai creezi coincidente, fara tine, ele nu exista! (nu fi si tu „rumegator”). O zi frumoasa!

2 gânduri despre „Există coincidenţe?

  1. frumoasa prelegere…dar nu cred ca suntem un fel de „sistematizati” ci suntem aici pentru a alege….cred ca fiecare are un monolog interior si stie a face diferenta intre bine si rau …nu intra in discutie cei ”
    pierduti”

M-aș bucura să aud și de la tine...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s