Viaţa oricum trece, dar trece oricum?!

Nu stiu inca sa zic daca viata trece repede sau incet. Unora li se pare ca trece repede, si pe buna dreptate, asa as zice si eu. De fapt, aceasta „iluzie” ne este data de faptul ca uitam lucrurile in detaliile lor pe parcursul vietii, iar mintea noastra e preocupata de prezent, actualizarea trecutul fiind doar un act de vointa. Un lucru e insa sigur: viata trece, se scurge…o ai in mana, apoi ea isi croieste drumul printre degete si dispare.S-au scris deja biblioteci intregi despre aceasta tema. Eu nu fac decat sa reamintesc o frantura din ceea ce consider eu ca ar trebui sa stii si tu.Din moment ce viata oricum trece, intrebarea care vine este urmatoarea: CE faci cu ea? Am primit odata un sms, in care scria: „Ce rost are viata daca nu faci din ea un dar?”. Te-ai gandit la asta pana acum? Eu nu ma gandisem pana in momentul acela.

Nu e deajuns oare ca si asa viata este doar o tumba in virtutea inertiei, o secunda in comparatie cu vesnicia, DAR totusi de aceasta tumba si secunda depinde intreaga ta vesnicie! E adevarat! Si acum, te intreb: esti gata sa dai un sens vietii tale, sa iti traiesti „Secunda” asa cum doreste Creatorul tau? Dumnezeu nu vrea decat sa stii ca El te iubeste si ca Fiul Sau a murit si pentru tine. E destul sa Il accepti, si viata ta o sa capete un sens, o noima. Te asigur ca abia atunci vei putea sa zici ca viata ta desi oricum trece, ea nu trece oricum! Ea va trece dand slava Lui, si se va transforma in cel mai frumos cadou pentru vietile celor din jurul tau.

Oare nu esti gata sa induri doar o singura Secunda, cand stii ca vesnicia ta va fi asigurata, totul depinzand doar de acea a 60-a parte a minutului? Vestea buna pentru tine este ca desi probabil o viata plina pana la refuz de suferinta, era un pret prea mic de platit pentru ceea ce poti primi acolo Sus, ea nu este plina de asa ceva. In marea Sa dragoste, El a pus in lume iubirea, floarea, zambetul, ploaia, fluturele si prietenii. In felul acesta a ales Domnul nostru sa aiba grija de noi. Oare e chiar atat de greu si acum sa dai un sens vietii tale? Te mai intreb odata:

„Ce rost mai are viata ta daca nu faci din ea un dar?” :)

2 gânduri despre „Viaţa oricum trece, dar trece oricum?!

  1. bine zis…i like the way you think…cateodata asa trece viata si ni se scurge printre degete…incat cateodata simt ca traiec inafara timpului, am impresia ca de luni pana duminica a trecut o luna si nu o saptamana doar pt ca s-au intamplat atatea lucruri diferite…tu ce faci sa faci din viata ta un dar?

M-aș bucura să aud și de la tine...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s