Ar fi timpul să fii bun la ceva !!

bg0014_jpg.jpgDomnul mi-a pus in minte si in inima aceste cuvinte, chiar de astazi dimineata de la biserica, cand sunt sigur ca El mi-a vorbit. O mare provocare pentru un crestin este sa isi dea sema de darul sau darurile sale spirituale. Mi-este frica sa nu gresesc, asa ca voi fi putin rezervat in a va povesti ce s-a petrecut cu mine astazi dimineata. Totul a pornit in mintea mea de la un lucru pe care l-am citit ieri, si care mi-a dat serios de gandit, apoi Domnul si-a facut partea si m-a cercetat. Din acel lucru o sa derive tot ce urmeaza sa citesti.

Astazi am inteles foarte bine un lucru, care s-a limpezit acum definitv in capul meu. Citeste titlul! Bun, acum pot incepe sa expun:

Eric Liddell, atlet scotian, mi-a dat o lectie, si de aceea vrea sa impartasesc cu voi ceea ce am invatat. Intai, va voi spune povestioara:

„Liddell, inainte de cursa, vorbea cu cineva, si respectiva il intreaba:

<<De ce renunti la totul pentru asta? De ce te sacrifici asa de mult pentru cursa asta?>>

<<Jenny, Jenny, Jenny, Domnul m-a facut pentru un scop, dar deasemenea m-a facut rapid! Si atunci cand fug, Ii simt prezenta!>>

Inainte de lua startul cineva i-a dat o bucata de hartie pe care scrie „Căci voi cinsti pe cine Mă cinsteşte.” 1 Samuel 2:30. A mototolit-o in mana, si a plecat in cursa. Castiga-se! A aflat ca a zdrobit efectiv recordul mondial, cu mai bine de 2 secunde. Cei care au incercat sa se tina de el, in viteza nebuneasca pe care o avea, s-au prabusit inainte de finish.”

Am inteles acum ca tot ceea ce faci in viata ta este cu un scop: sa dai Slava Lui! Daca Domnul te-a facut rapid, alearga pentru gloria Lui! Daca el ti-a dat o voce buna sau ureche muzicala, canta pentru Slava Lui! Daca ti-a dat o memorie buna, invata Cuvantul, daca te-a pus sa inveti pe altii, fa acest lucru! Daca El ti-a dat darul de a asculta si a sfatui pe altii, sau de a scrie, sau de a desena, atunci fa acest lucru pentru El! Fa din viata ta un dar pentru Domnul si un dar pentru ceilalti oameni de langa tine!

Am mai invatat ca atunci cand iei Cuvantul Domnului cu tine, El te va scoate invingator, si toti cei care iti stau impotriva se vor prabusi intr-un final!

Cineva mi-a zis sa iau ce scria pe hartia lui Liddell pentru mine… asa am facut! Acum te indemn sa faci acelasi lucru si tu. Ia versetul din 1 Samuel si gandeste-te la el! Daca tu Il cinstesti si Il onorezi pe Domnul, El te va cinsti si te va onora pe tine! Asta zice Domnul Dumnezeul lumii acesteia, iti dai tu seama oare la ce privilegiu ai fost chemat?!

Fă din viaţa ta un dar! Onoreaza-L prin fiecare respiratie a ta, si fii sigur ca El nu va ramanea dator faţă de tine!

Să fii binecuvântat cu intelepciunea de a intelege ce a pus Tatăl tău in tine, si ce vrea de la tine ! :)

16 gânduri despre „Ar fi timpul să fii bun la ceva !!

 1. e grozav..mereu mau impresionat oamenii care cred in Dumnezeu si fac altceva decat sa predice si sa cante..

 2. :) e minunat ceea ce ai inteles si ne-ai aratat si noua! m-a pus pe ganduri si data viitoare knd dau de tine avem ceva de discutat ;))

 3. pe de alta parte nu asupra darurilor care sunt in noi trebuie sa ne concentram, shi nu ele ne dau numele si sensul in Trup (de ex: consilier, corist, proroc, lider) ci asupra Lui, caci de la Domnu vin Darurile Duhului…
  Spun asta pt k cunosc destul de multe cazuri de persoane pt care darul primeaza, deshi sunt foarte buni in ceea ce fac, shi ceea ce fac e foarte bun pt Trup, motivatzia e greshita fiindk darul shi obsesia de a-l perfectiona a luat locul Daruitorului…
  God Bless u!

 4. foarte corect ce ai zis! Articolul trateaza exact acest lucru, oricum…sa iti folosesti darul pentru El, aceasta fiind sigura motivatie corecta.

 5. hmmm…no more words…deja vorbeşte de la sine :)
  a pus în tine darul de a scrie? ştii ce trebuie să faci..e timpul să fii bun la ceva :D

 6. Da, aşa e! O să fiu bun la ceva…

  Dar la tine? Nu e la fel? :)

  Binecuvântari!

 7. stii, ma gandeam la chestia asta recent si mi-am dat seama ca mi-am pierdut ceva din timp tinandu-ma de prostii. cred ca asta e o itrebare cruciala, ce vrea Dumnezeu sa faci pt El? ce daruiri ti-a dat? partea a dooua: ACTIUNE!!!

 8. E lucru mare să-ţi dai seama că nu făceai ce trebuie. Asta înseamnă că problema ta e pe jumătate rezolvată :) Multă înţelepciune ca să ştii ce ai de făcut!

M-aș bucura să aud și de la tine...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s