15 gânduri despre „Eseu reflexiv asupra profesiei de profesor

 1. A fi profesor este o arta. Adevaratii profesori sunt cei care te determina sa ii iubesti pe ei si materia pe care o predau. Nici macar nu trebuie sa arate bine, sau sa fi terminat facultatea ca sefi de promotie, nici macar sa glumeasca la ore. Nici sa te „pasuiasca” daca te-a prins cu tema nescrisa. Important e sa iubeasca meseria, dar mai ales ELEVII. Parerea mea.

 2. foarte corect, cata, profesorul are multe atributii, in viziunea mea, care se aseamana si cu liderii de tineret, nu? :)))
  Vestea buna e ca noi te iubim, dar tu stii asta deja! :))

 3. O parte din atributii se regasesc si la liderul de tineret. Nu prea multe ca dupa aia ar trebui sa avem profesori si in biserica …. si nu suna bine :).

 4. traiasca profesorii ! :)) acuma, fie ei cum o fi,dar eu am cel putin 2 profesori care ma motiveaza sa iubesc materia lor, tot respectu’!
  asta nu inseamna k nu m-am saturat de scoala :-” da stii cum e : priveste inainte…k acush vine urmatoarea vaknta :))))

 5. „profii”…un subiect destul de „najpa”…dar ai foarte mare dreptate in ceea ce zici…nu trebuie sa ii judecam asa de mult cum o facem de obicei!; in principiu ar trebui sa facem ce zic ei(pt ca de au ajuns profesori stiu ce zic!) si nu ceea ce fac ei; ei bine ca sunt si unii profesori care chiar merita apreciati, si nu numai pt faptul ca sunt profesori, ci pt faptul ca sunt oameni(daca iti arata ei asta)…oricum fara ei nu stiu cum ar fi fost, cum ar fi si cum va fi! Deci trebuie sa fim foarte atenti in ce categorie includem un profesor(categorii facute de noi bineinteles), fie el „nasol”, „fain la ora lui”, „prea serios”, „cam multe glume la ora lui”, „e ok”, fiecare merita respect din partea noastra a elevilor; daca printre multitudinea de profesori ne-am gasit un model de urmat, sau il stimam la maxim, nu inseamna ca celorlalti trebuie sa le facem noi „reclama”…profesor si atat!!!…[sunt multe de zis pe marginea acestui subiect…e foarte interesant:D…be right back:D]

 6. nush cine mai vrea sa se faca profesor in ziua de azi:D…deocamdata am doua variante:
  1.cei ce IUBESC meseria asta
  2.cei kre sunt obligati de parinti:))(saracii) sau cei kre n-au incotro
  in fine…ar trebui sa apreciem profii:)

 7. tot respectul pentru profi….aşa răi sau buni cum îi credem sau îi facem noi, sau chiar sunt ei…poate într-o zi or să se trezească din neştire :)

 8. Bun subiectul cu „profii”, chiar aveam nevoie de cineva care sa ridice problema sta, mereu suntem nemultumiti de unii sau de altii si nu am reusit inca sa depistam cine-i de vina (divin varainta moldoveneasca)…ori noi ca suferim de „mania persecutiei”, ori ei ca nu au areusit inca sa se adapteze noului sistem.La un momennt dat aceste doua lucreaza mana in mana daca stau bine sa ma gandesc, deriva una din cealalta…Oricum tot respectul pentru cei care si-au inteles meseria si o practica la modul profesionist (in viziunea noastra)…adica profii de „gashca” cum s-ar zice, cei care nu pun din start un zid intre ei si elevi, care au capacitatea de a se amesteca printre ei, fara a se confunda cu acestia, pastrand undeva acolo un aer de respect si mai ales de superioritate, care iti da de inteles ca…u esti elev deci vezi-ti de conditia ta…Din fericire avem si noi „profi” din acestia…:)

 9. profii sunt niste dementzi!!!se cred eminescu…lucreaza daor pt bani…si-si mai fac gagici-elevele sale!!!!

 10. câtă revoltă :))
  vei fi un profesor exemplar..pentru că nu eşti ca toţi ceilalţi…tu ai un alt mentor..profesor universitar în Facultatea Vieţii :D

 11. vai, săracul pui de cuc! Se vede că ai preferat să te distrezi în loc să înveți :) Sper să te mai gîndești la ce ai spus, dragă silvica. vai vai vai…

M-aș bucura să aud și de la tine...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s