Gafe la biserică (1)

Şi pentru ca să îndepărtez gustul acela amar pe care probabil ţi l-a adus intrarea din nou la cursuri, pe băncile şcolii, m-am gîndit să scriu acest articol, pentru ca probabil să îţi cumpăr un zîmbet măcar. Gafele următoare şi situaţiile ilare în care sunt fraţii noştri, în următoarele „muzici si faze” sunt reale şi s-au petrecut în bisericile noastre neoprotestante. Nu cred că aşa ceva a fost inventat de dragul rîsului. Te invit să savurezi următoarele momente:

„Toată adunarea era pe genunchi la rugăciune. Cel care conducea adunarea observă în podeaua de lemn, o gaură. Nu ştie nimeni care a fost motivul lui, dar reuşeşte să bage degetul acolo. Problema lui era că nu îl mai putea scoate. Ţine minte că adunarea era în genunchi! :) Apropiindu-se momentul de a încheia rugaciunea, toti asteptau ca fratele conducător sa zică <<Amin!>>…dar în loc de asta el zice: <<Sa ne mai rugăm şi pentru fratele X-ulescu!>> … altă rugăciune, din nou: <<Să ne rugăm şi pentru sora cutărică!>> … finalul îl ghiceşti tu!” :D

„La o biserică, vine un cor de tineri din orasul Sebeş. Cînd le veni rîndul să cînte, cel care conduce spune: <<Urmează să cînte acuma corul Sebeşesc…>> Şi au cîntat! ” :)

„La frîngerea pîinii, fratele care trebuia să împartă pîinea apoi vinul, cînd era cu spatele la biserică, observă că şliţul de la pantaloni îi este deschis. Se încheie repede, dar în repezeala lui prinde şi faţa de masă pe care era vinul… se întoarce apoi să împartă pîinea… ce a iesit, nu e greu de prevăzut, cert e că s-au dus după alt pahar cu vin” :)

„Oră târzie, toată biserica este ridicată în picioare pentru rugăciune. Afară era întuneric. Se ia curentul! Un frate deschide ochii la sfîrşitul rugăciunii după <<Aminul>> care s-a zis, şi exclamă: <<Fraţilor, rugaţi-vă pentru mine că am orbit!>>”

Şi acum una la care am asistat eu, adică, am fost translatorul care a trebuit să o spună: „Americanu’:”I don’t think that Job was blessed all in a sudden! Just think a little! Question for the church: How long it will take you, brothers, to make 10 children?”

Eu( cu tradusu’, deşi probabil ai inţeles-o):”Nu cred că Iov a fost binecuvîntat dintr-o dată! Gandiţi-vă puţin! Întrebare pentru biserică: Cît timp v-ar lua, fraţilor, să faceţi 10 copii?” Ce credeţi, biserica a răspuns? :D)

Nu prea mai am mai multe „povestioare” vesele din acestea în cap în momentul acesta, dar apelez la înţelegerea şi răbdarea ta ca să aflu mai multe! Dacă ai ceva ce nu am zis eu (şi cu singuranţă sunt, oho!) şi vrei să zici şi altora, te invit să o faci!

Zambeşte, Isus te iubeşte! :)

________________________________________

Articole similare:

>>Gafe la biserică (2)

Dacă ți-a plăcut articolul și ți-a fost de folos, de ce să nu-l dai și altora să-l citească?

Și dacă ai dori să urmărești acest weblog în continuare, te poți abona prin RSS sau pe e-mail

12 gânduri despre &8222;Gafe la biserică (1)&8221;

 1. Inca una…
  De la amvon, un presbiter in etate, incercand sa insufleteasca putin atmosfera „ruginita” din sala: „Fratilor, haideti sa cantam tare, ca pentru Domnul, sa se-auda pana-n fund la sora X…” :-)

 2. How long it will take you, brothers, to make 10 children?”
  asta e the best :))
  P.S.ai citit „muzici şi faze” ? :D

 3. sa iti mai zic eu una daca tu nu mai ai:
  intr-o biserica din Brasov este invitat un frate pentru mesajul de duminica seara. Acesta citeste si explica psalmul 42, ” cum doreste un cerb izvoarele de apa….
  la final cel care conduce roaga sora X sa se roage si fratele Y. Sora incepe „Doamne iti multumesc ca ai scos in seara asta animalul asta pentru a invata de la el…” normal ca, era vb de cerb.

 4. mulţumesc Doru, e în curs de publicare asta, e foarte tare :) iată că vine în curînd, în episodul 2 al gafelor de la biserică :)

M-aș bucura să aud și de la tine...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.