Omul-Fântână

La asta chiar am rîs! Da’ am rîs cu lacrimi, pînă am răguşit, şi m-am oprit pentru că ma dureau muşchii abdominali şi gîtul :D Totul e pe bune, nimic nu e regizat şi nici „pre-gîndit” de mine, şi totul e în Romînia!

Am văzut „bazaconia” în seara aceasta. Toată acţiunea se petrece într-un sat, din judeţul Olt. Este vorba despre un bătrîn ajuns la respectabilla vîrstă de 74 de anişori, care avea 2 hobby-uri. Primul din ele, era aeronautica. O practica, cam primitv, ce-i drept, pentru că tot ce construise nu a zburat niciodată. Al doilea hobby, care este sarea şi piperul povestioarei, erau fîntînile! Îi plăceau fîntînile, îi plăce să sape fîntăni. Ciudat, dar totuşi este şi ăsta un hobby!

Fiind atît de „legat de fîntînă”, şi-a cumpărat un teren pe care a construit o casă exact lîngă cea mai veche fîntînă din sat, care era acolo de sute de ani. Culmea a făcut ca poarta principală a casei sale să pice tot exact lîngă fîntînă. A construit aşa nişte porţi impunătoare, care spre neuimirea nimănui nu se puteau deschide niciodată, din cauza acelei fîntîni. În curtea lui nu a intrat niciodată nicio caruţă sau maşină, pentru ca nu încăpeau din cauza fîntînii. Da, judeţul Olt e în Romînia! :)

Supărat din această cauză, ca şi cum nu ar fi fost vina lui că şi-a construit porţile în dreptul fîntînii, omul nostru a vrut să o dărîme. Dar nici în acest moment, în care tu citeşti aceste rînduri nu a reuşit, pentru că fîntîna aparţine satului, şi oamenii luau apă de acolo. Nervos pînă peste culme, trecînd chiar şi peste dragostea lui declarată pentru fîntîni, Omul-Fîntînă se apucă şi toarnă ţiţei în fîntîna care îi bloca acwell.jpgcesul la gospodărie.

Faza cu adevărat ilară abia acum vine. Nici un regizor de film nu cred că ar fi găsit o continuare mai bună poveştii. Ce crezi că se întîmplă? Îi ia foc casa! Vin pompierii şi reuşesc cu foarte mare dificultate să stingă focul. De ce aşa de greu? Nu aveau apă, pentru că în fîntînă se turnase ţiţei în prealabil, de către eroul nostru. Perfect! Realitatea bate filmul, tot timpul! :)

Acum urmează partea a doua a poveştii. Vine un reporter şi îi ia interviu. Mai una, mai alta, după ce şi-a spus păsul, Omul-Fîntînă, începe să arate în propria curte cam cît de mare este hobby-ul lui pentru săpatul fîntînilor. O fîntînă a fost săpată chiar de partea cealaltă a porţii, altele două lîngă un gard, încă 3 în locul de unde luau interviul, 2 dintre ele erau undeva într-un grajd… şi alte şi alte locuri, în total avea 19 fîntîni săpate în curte, şi la a 20-a lucra acuma, pe care o săpa lîngă „toaleta” de afară. Poate în curînd o va găsi pe Elodia, şi va folosi banii de pe răscumpărare ca să facă un „Fountains Land”. :D

Ăsta da hobby! Faza tare este că nicăieri nu a dat de apă! Din nou precizez că niciun regizor poate nu s-ar fi gîndit la asta! Domnul îţi dă exact ce ai nevoie! Lui îi place să sape fîntîni. Acum, Domnul i-a dat şi un motiv!

Omul-Fîntînă încă ia apă de la vecinu’. :D

2 gânduri despre „Omul-Fântână

  1. Hi hi hi…ce tare:))..prea atre de fapt ca toate fazele amuzante pe acre le postezi, adevaru ca de fiecare data am ras cu lacrimi:)))…acuma ce sa zik :”Fantanita laie/Laie bucalaie”:)))…Doamne cate ciudatenii mai sunt in lumea asta…bv Zu..multumim pentru momentele astea…tare de tot:))

M-aș bucura să aud și de la tine...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s