Ciocolată caldă!

cup_of_coffee_by_black_dollie.jpgUn grup de absolvenţi ai unei facultăţi, care erau deja bine stabiliţi la casele lor, au făcut o reuniune şi au decis să meargă şi să se întîlnească cu toţii la casa unuia dintre profesorii lor, care acum era la pensie. În timpul discuţiei, s-au născut tot felul de plîngeri şi nemulţumiri legate de carieră şi viaţă.

Oferindu-le oaspeţilor ciocolată caldă, profesorul se duce la bucătărie şi se întoarce cu o tavă plină de tot felul de pahare şi ceşti – unele mai scumpe, din porţelan, sticlă, cristal, altele mai ieftine, simple, fără modele, transparente – rugîndu-i să se servească.

Cînd toţi şi-au luat în mînă cîte o cană de ciocolată caldă, profesorul le-ai spus:

„Aţi observat că toate paharele şi ceştile scumpe şi frumoase s-au luat. Dar este normal ca voi să vă doriţi ce est mai bine pentru voi înşivă, pentru că aceasta este sursa tuturor problemelor şi nemulţmirilor voastre. Calitatea cănii din care vă serviţi, nu adaugă nimic la calitatea ciocolatei calde pe care o beţi. În majoritatea cazurilor, nu ajută la nimic, cu doar este mai scumpă şi uneori ascunde ceea ce este înăuntru. Ceea ce v-aţi dorit voi cu adevărat era ciocolata caldă, nu cana; dar instinctiv aţi ales cănile scumpe… apoi aţi început să trageţi cu ochiul la cana celuilalt.

Acum, gândiţi-vă la asta: viaţa este ciocolata caldă; slujba, banii şi poziţia în societate sunt cănile. Ele sunt doar vase care ţin şi înmagazinează viaţa. Cana pe care o ai, nu schimbă şi nici nu definesc calitatea vieţii. Cîteodată, concentrîndu-ne doar asupra cănii, pierdem din vedere şi uităm să savurăm ciocolata pe care Dumnezeu ne-a dat-o. Dumnezeu face ciocolata caldă, omul alege cana. Cei mai fericiţi oameni, nu au ce este mai bun din toate. Ei doar fac ce e mai bun din toate pe care le au!”

Trăieşte simplu.

Iubeşte fără limite.

Să-ţi pese cu adevărat.

Vorbeşte cu blândeţe.

Şi savurează-ţi ciocolata caldă!

11 gânduri despre „Ciocolată caldă!

 1. ciocolata calda;;) interesant titlu…uite,de exemplu,celor care beau destul de des le-o atras atentia:D
  profu’ ala era destept,o stiut exact knd sa intervina cu canile,cu explicatia si morala corespunzatoare subiectului lor de discutie.
  ei bine,acuma k sunt in pragul alegerei viitoarei meserii…ar trebui sa ma gandesc bine si,mai mult decat atat,sa tin cont de mai multe lucruri.

 2. ţi-am zis doar, psihopedagogie :)) şi o sa ajungi cu o cană de ciocolată caldă în faţă, vărsată de copii

  Domnul să îţi dea înţelepciune în alegerea ta! Fa-o împreună cu El! :)

 3. abia am aflat de psihopedagogie:))…lasa-ma sa vorbesc si cu Domnul despre asta si apoi o sa-ti spun ce meserie am sa aleg:p
  amin!(uitandu-ma la ultimele tale cuvinte)

 4. Bun text. E al tau? Ca altfel e frumos sa-ti citezi sursele. dar daca e creatia ta, felicitari.

 5. E un mail primit cu ceva timp în urmă, un forward, în care era textul în limba engleză, pe care l-am tradus. Nu era nicăieri precizat autorul, pentru că altfel aş fi zis, tot timpul zic de unde preiau idei sau texte.

  Deci sursa: un e-mail anonim în limba engleză.

 6. Eu cred ca cel mai bun serviciu pe care poti sa il faci pentru oamenii saraci este sa nu devii tu insuti unul :)

  Asa ca conteaza si cana aia, nu e chiar numai ciocolata calda. Altfel, o puteam bea de pe jos :D

 7. fiecare dintre noi punem accent pe ce suntem interesati, unii pe continut dar altii sunt numai cani.
  uitam adesea ca o simpla cana nu are asa mare valoare ci continutul da valoare.
  daca continutul din vas este isus asta da farmec si valoare canii, in cazul nostru.
  continutul conteaza

 8. Obreda,este foarte normal să conteze şi cana, dar nu e ea cea mai importantă! Nu cred că te-ai sătura vre-odată dacă ţi-aş pune o cană goală în faţă, dar totuşi te-ai sătura dacă ai avea ciocolata caldă, chiar şi în lipsa cănii, asta în cazul în care nu te hrăneşti cu porţelan!

  Păcat ca mulţi, chiar incredibil de mulţi au ales să se hrănească cu porţelanul cănii. :)

 9. Mai e o chestie care imi place: oricine stie sa creasca un copil, mai putin parintii lui. Adica ni se pare ca noi am fi mult mai grozavi decat orice parinte de copil.

  Asa si cu vietile altora: suntem excelenti in a vedea ce defecte si cat de gresite sunt vietile multor altora. Poate insa nu e asa. Sau cel putin nu asa de simplu si evident. ;)

 10. Asta imi aminteste de niste cuvinte pe acre mi le spune mereu tata, cand faceam o aleegre gresita ” u mananci ambalajul si arunci ciocolata”, asa facem si cu viata noastra…alegem partea materiala, iubim trupul ( carnea) si nici nu ne preocupam catusi de putin de spirit…adevarata cicolata

 11. ce e mai ciudat..unii chiar varsă conţinutul, nu îi interesează decât recipientul..şi astfel rămân însetaţi,neîmpliniţi…
  Trăieşte simplu.

  Iubeşte fără limite.

  Să-ţi pese cu adevărat.

  Vorbeşte cu blândeţe.

  Şi savurează-ţi ciocolata caldă!

  merită repetate :D

M-aș bucura să aud și de la tine...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s