Update >>Scrisoarea de dragoste a lui Dumnezeu

Abia acum am reuşit să găsesc şi varianta clipului în limba romînă. M-am gîndit că ar prinde bine pentru toţi să ne mai uităm odată la ce spune Scriptura, ce ne vorbeşte Dumnezeu. Aceste lucruri te privesc în mod direct, fie ca îţi place sau nu, fie că deja te-ai săturat sa vezi clipul sau nu. E în limba romînă, şi dacă o sa fii atent la cuvinte, cu siguranţă impactul e altul. Am tradus zilele acestea un articol din engleză în romînă, şi deşi eu l-am înţeles iniţial pe cel în enlgeză, atunci cînd l-am mai citit în limba romînă încă odată, l-am înţeles mult mai bine. De aceea am făcut acest update, ca să poţi să înţelegi ce nu ai înţeles atunci.

Ce dragoste perfectă!

12 gânduri despre &8222;Update >>Scrisoarea de dragoste a lui Dumnezeu&8221;

 1. uff, e usor sa vorbesti despre ce bine e cu Dumnezeu cand ai imagini asa extatico-pozitive, cu copii veseli si familii fericite.

  Ce se intampla insa cu copii care traiesc de pe azi pe maine, cu cei care se nasc gata infectati cu sida din cauza ca mamele lor nu au acces la metode contraceptive, cum ramane cu cei care merg kilometrii intregi pentru a primii hrana de la unitatiile Crucii Rosii, cum ramane cu parintii care vor sa isi dea copii occidentalilor pentru ca acestia sa aiba o sansa la viata?
  Cine are grija de ei, de ce nu le apare un zmeu d-asta dumenzeiesc in mana? De ce in video-ul tau spune vocea care-l citeaza pe dumnezeu ca a ales locul in care se va naste fiecare cand pentru copii astia a ales moartea in cativa ani sau cateva zile.
  In fiecare zi copii mor din cauza unor boli tratabile precum malaria, tuberculoza, din cauza unei boli aproape invinse ca SIDA.
  Unde e miraculosul zeu pentru ei si de ce nu ii ingrijeste? Cu ce sunt copii astia vinovati de razboaiele politice si religioase ce ii inconjoara?
  Stii ca cei mai multi chiar sunt crestini?

  uite: http://www.youtube.com/watch?v=b5Agdm0E1fg

  Si da se poate argumenta ca nici eu nu fac nimic pentru ei. Foarte adevarat, insa vreau sa fac si urmaresc situatia economica a tarilor cu speranta ca saracia extrema a acestora va fi eradicata.
  Si intre timp nu ma imbat cu apa rece cum ca i-ar salva dumnezeu. Si sustin Crucea Rosie locala.

  Link-ul pe care ti-l dau e partea rea pe care poate nu o cunosti dar e reala si pentru mine e un argument puternic ca nu exista vreo fiinta binevoitoare. Nu atata timp cat lasa copii nevinovati sa moara.

 2. Am preferat să îţi răspund prin articolul „Plan. Scop. Oameni”, sper că nu e o problemă. :)

 3. Iar răspunsul în legătură cu Africa şi africanii, se află în Biblie:

  Geneza 9:1 Dumnezeu a binecuvântat pe Noe şi pe fiii săi, şi le-a zis: „Creşteţi, înmulţiţi-vă, şi umpleţi pământul.

  Geneza 9:20 Noe a început să fie lucrător de pământ, şi a sădit o vie.
  Geneza 9:21 A băut vin, s-a îmbătat şi s-a dezgolit în mijlocul cortului său.
  Geneza 9:22 Ham, tatăl lui Canaan, a văzut goliciunea tatălui său, şi a spus celor doi fraţi ai lui afară.
  Geneza 9:23 Atunci Sem şi Iafet au luat mantaua, au pus-o pe umeri, au mers de-a-ndărătelea şi au acoperit goliciunea tatălui lor; fiindcă feţele le erau întoarse înapoi, n-au văzut goliciunea tatălui lor.
  Geneza 9:24 Noe s-a trezit din ameţeala vinului, şi a aflat ce-i făcuse fiul său cel mai tânăr.
  Geneza 9:25 Si a zis: „Blestemat să fie Canaan! Să fie robul robilor fraţilor lui!”
  Geneza 9:26 El a mai zis: „Binecuvântat să fie Domnul, Dumnezeul lui Sem, Şi Canaan să fie robul lui!
  Geneza 9:27 Dumnezeu să lărgească locurile stăpânite de Iafet, Iafet să locuiască în corturile lui Sem, Şi Canaan să fie robul lor!”

  Sunt destule studii, foarte serioase şi competente care au arătat că Sem este tatăl asiaticilor, Iafet este tatăl europenilor, iar Ham al africanilor. De aici încolo totul capătă sens.

  Noe l-a blestemat pe Ham. I-a zis să devina robul lui Iafet şi Sem. Oare nu africanii sunt cei care au intrat atâţia ani la rînd în robie sub mâna europenilor? Biblia e chiar oferă răspunsuri, dacă ştii să o studiezi cum trebuie, şi dacă renunţi la doza de încăpăţînare.

  Când Dumnezeu binecuvintează, zice tot Biblia, El binecuvintează pînă la al 1000-lea neam… dar e valabil şi invers, atunci cînd Domnul blestemă, blestemul poate ajunge şi la al 1000-lea neam. Nu mă întreba pe mine de ce face aşa. Întreabă-L pe El. Noe a fost omul lui Dumnezeu!

  Mai citeşte odată textul de mai sus din Scriptură, şi încearcă să mai găseşti şi alte legături frapant de reale în prezent. Cred că mai există, la fel cum Biblia e plină de tot felul de profeţii împlinite deja, e plină de logică şi sens.

  Mai mult nu pot să zic acum despre acest subiect. Sper că ţi-am acoperit măcar parţial nedumerirea.

 4. Andrei, pune masca de copil cuminte care asculta ce ii spune profesorul si incearca sa pricepi asta:
  ASTA E UN ARGUMENT SLAAAAAB! Cum adica pentru ca Sunca (Ham) i-a vazut cocoselul lui taica-su a fost blestemat timp de 1000 de generatii? Si pentru ca el e – teoretic – stramosul africanilor d-aia mor pe capete oamenii aia.
  Cum poti crede asta?
  In primul rand studiile alea sunt niste prostii, radacinile omului sunt in Africa, un ipotetic Adam si o ipotetica Eva au fost negri complet. Migratia si conditiile de trai i-au adaptat restului zonelor climatice. Deci iata un punct slab. Cand radacinile stiintifice ale omului sunt in Africa e cam greu sa spui ca neamul lor e blestemat 1000 de generatii.
  Nici un om anume din antichitate nu este rezultatul unei intregi specii. De altfel e si stupid, cum pot fii unui singur om (sa-l consideram alb caucazian) sa dea nastere unor copii negri cat timp nu are macar o sotie negresa.
  Ia vezi ca intr-a 12-a se studiaza si genetica si se vede acolo despre gene recesive si celelalte.

  Andrei… ti-am trimis niste carti, dar e evident ca trebuie sa-ti mai trimit cateva.
  Stiintifice de data asta nu de negare a religiei.
  Uf… mie si frica sa ma gandesc ce vor afla despre lume copii tai…

 5. Pînă în prezent ştiinţa nu a reuşit să demonstreze mare lucru, totul e bazat pe ipoteze. Nu are baza, fundaţia. Ştii cum s-a făcut? În felul urmator: „Bine, să zicem că Dumnezeu a creat prima de celulă de viaţă… de restul ne ocupăm noi.”

  Tot ştiinţa arată ca viaţa nu poate proveni din non-viaţă. Adică prima celulă nu a apărul pur şi simplu, prin nu ştiu ce selecţie sau coincidenţe, imposibile de altfel, cu o probabilitate atât de mică că nu încap zerourile de dupa virgulă nici pe hard-ul tău de 2 TB.

  Mai gîndeşte-te că tot ştiinţa spune că energia se conservă, nu se pierde, nu apare de nicăieri, ci doar ia diferite forme. Fără sa citesc niciun studiu, pot să îmi dau seama ca Big Bang-ul e o prostie, pentru că asta e teoria îmbrăţişată acum. De unde atâta energie încât să facă „Baaang!” ?

  De unde energie, de unde viaţă, respectiv de unde restul lucrurile asupra cărora polemizăm noi aici?

  Einstein a zis că cu cât studiază mai mult Universul, cu atât crede mai mult într-o Forţă Creatoare. Toate arată ca trebuie să existe Dumnezeu. El a creat tot Universul, apoi a lăsat legi care să-l guverneze. Noi abia descoperim nişte lucruri de suprafaţă din ce cuprinde Universul…ne dăm cu părerea,ne certăm… nimic concludent. Există destule lucruri care cer un Creator.

 6. andrei ce spui tu demonstreaza 3 lucruri:
  1. ca nu stii despre ce vorbesti si doar repeti ce ti s-a spus.
  2. ca nu intelegi nici probabilitatile, nici cosmogonia.
  3. ca incerci sa derivi discutia de la ce era de discutat respectiv blestemul de 1000 de generatii din cauza vizionarii unui corp gol din care sa rezulte saracia si dezastrul existent in africa.

  Ti-am trimis Ceasornicarul orb si mai caut Climbing Mount Improbable si The selfish gene.

  Astea 3 ar trebui sa iti dea o intelegere superioara a evolutiei.
  Despre cosmogonie si abiogeneza si probabilitati discutam alta data ok?

 7. ce Tata minunat am! Il iubesc pentru ca m-a iubit si ma iubeste atat de mult! thx 4 the video GBU

 8. Andrei, te incurajez sa continui ceea ce faci, caci este o slujba de inchinare Tatalui!

 9. nu’mi dau cu părerea decât asupra unei chestiunui :)
  africanii există pentru ca Dumnezeul nostru măreţ să-şi poată îndeplini scopul cu alţi oameni, dornici de a se implica în slujirea Sa pe aceste „meleaguri”:D poate e chiar scopul unora de p’aci :-„

 10. „Pînă în prezent ştiinţa nu a reuşit să demonstreze mare lucru, totul e bazat pe ipoteze. Nu are baza, fundaţia. Ştii cum s-a făcut? În felul urmator: “Bine, să zicem că Dumnezeu a creat prima de celulă de viaţă… de restul ne ocupăm noi.” ”

  corect, asteptam dovada prin experimentul acceleratorului de particule. iar daca oamenii de stiinta vor dovedi ca Universul s-a format cum zic ei, cineva va lua o maaare tzeapa.

 11. abia aștept să văd cine a luat țeapă

  îți zic de pe acum că marele lor experiemnt este un mare fâs

  nu va ajunge la nimic concludent… chiar dacă vor deveni diplomatici și o să ne îmbuibe capul cu tot felul de terminologii din fizică cuantică și alte abureli…. concluzia: Dumnezeu este Creatorul. Nimeni nu va putea demostra vreo dată contrariul

M-aș bucura să aud și de la tine...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.