Despre un prieten şi ultima zi din viaţa ta!

little_girl_by_lukeshannon.jpgAm stat de vorbă cu un prieten zilele aceastea, nici nu puteab să îmi dau seama bine care dintre noi era mai supărat sau mai trist. Partea frumoasă este că am deja 2 veşti bune care au concluzionat discuţia noastră:

1. Amândoi ne-am revenit din starea aceea nu prea plăcută în care ne aflam.

2. Eu am mai învăţat ceva dintr-un lucru pe care îl mai auzisem de atâtea ori, fără să îi dau mare importanţă. Ştii ce mi-a zis prietenul meu? „Mah, El te-a iertat… şi încă ceva, trăieşte în fiecare zi ca şi cum ar fi ultima din viaţa ta!”

Banal, plictisitor poate pentru tine, nu de alta, da’ ai mai auzit asta de 20394823 ori până acuma, nu? Bun, te cred, pentru că aşa am păţit şi eu. Dar abia atunci m-a gândit pentru prima dată la ce înseamna „să-ţi traieşti ziua ca pe ultima pe care o mai ai”.

Acuma nu înseamnă ca trebuie să te apuci să dai telefoane în stânga şi în dreapta pentru a îţi lua rămas bun de la cei pe care îi cunoşti,în fiecare zi, că deh, e ultima, nu la sensul acesta se referă asta.

Probabil că azi vei dori să dai un telefon sau să te întâlneşti cu cineva căruia i-ai greşit, poate au trecut deja 2 zile de când nu ai pus mâna pe Biblie, poate că azi vei avea timp să faci 15 minute lecţiile cu fratele ăla micu’, poate îţi vei da seama că în „ultima zi” a vieţii tale nu se mai rentează să fii supărat (mâine oricum mori :D ) şi vei vrea să afişezi o faţă zâmbitoare, sau chiar poate azi vei vrea să-ţi repari relaţia ta cu Tatăl tău.

În cer nu va intra nici umbră de păcat! Sigur eşti gata?

6 gânduri despre &8222;Despre un prieten şi ultima zi din viaţa ta!&8221;

 1. As fi vrut sa iti scriu un comment ironic, avand in vedere ultima fraza dar ai dreptate.

  Poate nu sa ne traim ultima zi ca si cum ar fi ultima, dar macar sa realizam ca intr-o zi tot murim si ca poate merita sa iubim macar putin mai mult.

 2. Da chiar asa-i, de cate ori nu ti-au zis altii sau chiar tu tie insuti ” traieste clipa”…merita uneori, adica sa traim intens aici, pe lumea asta, caci..singugruk lucru ireversibil, irecuperabil „ire-” cum vrei u ii TIMPUL; si nu merita sa-ti ratezi copilaria pentru simplu motiv ca vrei sa vezi cum ii sa fii matur, nu merita sa-ti zoresti copii ” sa creasca” pentru ca vrei sa te intelegi cu ei, nu merita sa depasesti momente, sperand ca dincolo de ele vei gasi ceva mai frumos, in fond ii aceeasi usa doar camera i se schimba…deci merita sa astepti, sa ai rabdare…si sa traiesti fiecare momentut

 3. Acuma cred că bat recordul la ora la care-ţi vizitez blogul :D
  meditez de ceva zile la această „ultimă zi din viaţă”…şi încă nu îmi pot da seama ce anume ne împinge pe noi,oamenii,să ne irosim timpul cu lucruri atât de banale,inutile şi neînsemnate..
  avem o singură viaţă,şi pe aceea o transformăm dintr-o oportunitate, într-o o înlănţuire de evenimente şi fapte, ce dă naştere unei goane după vânt…
  şi când te gândeşti că sub cruce, sub mormanul acela de ţărână suntem toţi la fel… şi nu luăm nimic cu noi…asta te mobilizează să trăieşti pentru Cer :D

 4. ESTE ADEVARTA FRAZA! in ziua in care am crezut ca e ultima zi din viata mea as fi facut orice sa mai traiesc o zi,o zi in care atatea as fi facut si atat m-as fi bucurat de ea!-nu a fost ultima,si am inca posibilitatea sa ma bucur de viata,asta fac,traiesc fiecare zi ca si cum ar fi ultima!-pt ca nu stiu care este ultima!

M-aș bucura să aud și de la tine...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.