Exact despre ce o să te întreb acum, s-a vorbit şi când a fost post şi rugăciune cu tineretul de aici, din Dorohoi, dar, deşi acest lucru mi-a dat de gândit serios şi atunci, cred că acuma m-a izbit şi mai tare. O să încerc să zic câteva lucuri pe care Domnul a vrut ca astăzi să le afli, sau poate doar să conştientizezi încă odată ce a făcut El pentru tine, şi ce anume doreşte în schimb de la tine, pe lângă faptul că vrea să-L reprezinţi şi să-I dai slavă:
„Voi sunteţi prietenii Mei, dacă faceţi ce vă poruncesc Eu.” Ioan 15:14. Noh, ce fain! Nu? Pai normal că e foarte bine să te bucure această veste, faptul că El te numeşte prietenul Său, dar totuşi, de prea multe ori luăm numai prima parte a versetului, fără să ne uităm şi ce scrie mai departe: „[…] dacă faceţi ce vă poruncesc Eu.” Ce ne porunceşte El ?
Aflăm răspunsul doar 2 versete mai sus: „Aceasta este porunca Mea: să vă iubiţi unii pe alţii, cum v-am iubit Eu.” Ioan 15:12. Dar cum ne-a iubit El? „Dar Dumnezeu îşi arată dragostea faţă de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi.” Romani 5:8. Şi acum să privim şi în Ioan 15:13: „Nu este mai mare dragoste decât să-şi dea cineva viaţa pentru prietenii săi.” Acum, mai citeşte odată acest alineat ca să-l înţelegi şi mai bine!
Poţi acum realiza cât de mare este dragostea Lui faţă de tine?? Tu, un păcătos, pumn de pământ, orbecăiai în întuneric şi totuşi, El, Fiu de Dumnezeu, Regele Regilor şi Domnul Domnilor, a ales să se aplece din slava Sa la tine, şi să sufere cumplit, apoi să moară, tot pentru tine, pentru ca tu să poţi avea viaţă veşnică şi pentru ca să îţi demonstreze cât de mult te iubeşte.
Acum ştii cum te-a iubit Isus. El ne cere să ne iubim unii pe alţii aşa cum ne-a iubit El mai întâi pe noi. Aminteşte-ţi, cititorule, că El te-a iubit când tu erai un păcătos, un condamnat pe viaţă la chin şi durere, când nu erai mai bun ca oricare alt om de pe faţa pământului. Acum ia seama ce mai ai de făcut: „Dar Eu (Isus) vă spun vouă, care Mă ascultaţi: Iubiţi pe vrăjmaşii voştri […] Dacă iubiţi numai pe cei ce vă iubesc, ce răsplată mai aşteptaţi? Nu fac aşa şi vameşii? […] Oare păgânii nu fac la fel?” Matei 5:46,47.
Acum o să-ţi pun 2 întrebări, care de fapt poate fi văzută ca una singură: Tu cum şi pe cine iubeşti? … Poţi afirma cu adevărat că eşti prietenul lui Isus, împlinind porunca Lui ?
Andrei,
Citind acest articol, care mi-a placut, realizez ca vei fi un bun predicator peste cativa ani. Asta daca nu se adevereste ideea conform careia „nu toti cei care scriu frumos, au harul sa vorbeasca bine in public”.
Domnul Dumnezeu sa te binecuvinteze si sa fie cu tine!
P.S. La „cartea de oaspeti” am descoperit doua domnisoare care imi sunt nepoate. Domnul sa le binecuvinteze si pe ele. Cred ca vor citi randurile astea.
Marius Motora – Botosani
http://mariusmotora.wordpress.com
Numai iubirea ştie ce grai are suspinul,
Câte dureri tăcute închide-n el creştinul;
Ce taine strânge-n lacrimi obrazul de mătasă,
Ce umbre-ascunde-un zâmbet şi-o faţă luminoasă.
Numai iubirea ştie, dat tace şi nu spune,
Ce preţ e-ntr-o privire, şi-n lacrimi ce minune.
Nici clopotul din turlă nu zice tot ce ştie,
Doar bate când a jale, şi când a bucurie.
Numai iubirea poartă un farmec în desagă,
Un leac şi-o mângăiere pentru durerea-ntreagă.
Numai iubirea toarce voalul cel de zână
Din rănile zvâcnite, târâte prin ţărână.
Numai iubirea-mparte cu alţii pâinea-n şapte,
Şi dă voios cămaşa şi haina de pe spate.
Iar când duşmanul zace rănit şi plin de sânge,
Iubirea îl ajută, şi stă cu el şi plânge.
Numai iubirea umple o inimă cu pace,
Numai iubirea leagă ce nu se mai desface.
Şi-i scris în Sfânta Carte că-n veci rămâne tare
Iubirea ce izvorul în Dumnezeu îl are!
Poezia aparţine pastorului Valentin Popovici din Chicago şi cred că este bine venită la acest subiect.
Ma bucur ca ai curajul de a trata asemenea subiecte, eu, chiar daca de ceva timp lucrez la acel proiect… Legea Impărătească, inca nu am inceput sa il si public. Stiu ca unul din motive e si faptul ca stiu cum gandesc cei mai multi crestini vis&vis de Lege si porunci…tot inainte baiete…
andrei, te felicit pt articol, si cu okzia asta ii salut si pe unchii mei care au comentat mai sus :)
si inca ceva :D fetita e adorabila ;;)
Mulţumesc, Roxy :)… fetiţa încă nu e a mea :))
Domnule Motora, nu ştiu dacă voi deveni un bun predicator, nu m-am gândit încă la asta, dar ştiu un singur lucru: lucrarea Domnului nu va rămânea nefăcută, iar dacă El va vrea să mă folosească de la amvon, atunci aşa va fi, pentru ca vreau să fac voia Lui!
E posibil să se aplice şi: „Nu toţi cei care vorbesc bine în public, au harul să scrie frumos”, asta ca să fac o glumă. :)
Să fiţi binecuvântat de El!
Recunosc ca este un subiect delicat si pentru mine personal este una dintre cele mai grele lupte pe care le duc cu mine insami…
[…] -Pe ce fundament ar trebui să fie aşternut un caracter corect, bun, biblic? R: Dragoste. Temelia noastră pe care zidim este Isus Hristos. El este exemplul “in ultimatum” de dragoste. Vezi Ioan 15:12 “[…] să vă iubiţi unii pe alţii, cum v-am iubit Eu.” Cum ne-a iubit El? Am scris aici, în articolul Prieten cu Isus. […]
[…] -Pe ce fundament ar trebui să fie aşternut un caracter corect, bun, biblic? R: Dragoste. Temelia noastră pe care zidim este Isus Hristos. El este exemplul “in ultimatum” de dragoste. Vezi Ioan 15:12 “[…] să vă iubiţi unii pe alţii, cum v-am iubit Eu.” Cum ne-a iubit El? Am scris aici, în articolul Prieten cu Isus. […]