Întrebare(6)

bubbles.jpgNu am pus cam de multişor o întrebare pe blog în mod „oficial”, ca să fie consemnată şi în titlu, dar uite că acum a picat fisa, chiar dacă nu mi-a picat mie, ci altcuiva. Să fiu scurt, pentru că risc să plictisesc: am primit zilele trecute următoarea întrebare, şi cine mi-a adresat-o, e o persoană foarte specială pentru mine, aşa că şi întrebarea este specială şi foarte bine pusă:

„Eşti mulţumit cu viaţa ta, ai mai trăi încă 100 de vieţi exact ca aceasta pe are o ai acum??”

Ei, cum îţi pare întrebarea? Poate pentru tine e uşoară, sau poate e chiar dificilă… un lucru e sigur: trebuie să răspunzi la ea, acum!

Dacă eşti fericit cu viaţa ta de acum, eşti unul dintre cazurile binecuvântate. Dacă nu eşti mulţumit de ceea ce trăieşti (aici ar cam fi cazul să fii sincer, măcar de dragul tău, fii sincer cu tine!), zic că ar fi cazul să schimbi ceva. Eşti de acord cu mine? Schimbă ceea ce ştii că te împiedică să fii fericit, schimbă lucrurile acelea care îţi fură zâmbetul de pe faţa ta! Într-un cuvânt, schimbă „relaţia” ta cu Dumnezeu, şi transform-o într-o relaţie în adevăratul sens al cuvântului! Azi se cere schimbare

Acum e rândul meu să te întreb:

„Eşti mulţumit cu viaţa ta, ai mai trăi încă 100 de vieţi exact ca aceasta pe care o ai acum?”

8 gânduri despre &8222;Întrebare(6)&8221;

 1. Daca tot am inceput cu citatele in seara asta,sa continui…”O viata nefolositoare este o moarte timpurie…”(Goethe)..din cate stiu eu,viata de crestin,cu Domnul,inseamna mai mult decat sublimul…e fericire,dragoste,pace…iti dai seama ce ar insemna daca aceasta s’ar amplifica..inca 100 de vieti de genu’ asta…raiul pe pamant! dar din pacate,asta e idealul,nu realitatea…
  Good question…

 2. Asa e, Andrei, …. cu intrebarile incomode nu te joci…. Sunt ca injectiile. Sau ca operatiile. Nu-ti plac dar te fac bine. Si, pentru ca trebuie sa raspund la intrebare, NU, nu mi-ar place sa traiesc 100 de ani asa, imi doresc sa ma schimb si sa fiu altfel. Mai aproape de Dumnezeu, cu mai multa incredere in El. Imi doresc implinirea in Dumnezeu. Si sa nu mai repet greselile. Nu sunt multumit de viata mea, nici n-am cum sa fiu. Tanjesc dupa ceva mai bun. Mai inalt.

 3. 11 ani m’am gandit cum sa curm viata asta, deci…pana la urma m’am hotarat sa nu o curm, dar ma intreb cine vrea cu adevarat sa’si traiasca si singura viata care ii este data?

 4. Eu, eu vreau să mi-o trăiesc, pentru că alta nu voi mai primi, decât atunci când voi ajunge cu El în slava!

 5. Andrei dar de ce e singura problema din viata omului relatia lui cu dumnezeu? Poate nu-i place viata lui pentru ca l-a calcat o masina si nu poate merge, poate ca tocmai l-a parasit iubita. poate e bolnav de crapa curand.
  Si pana la urma de ce sa vrei sa ai 100 de vieti identice (daca ti le amintesti pe toate). Eu de exemplu as vrea sa calatoresc mai mult. In viata asta muncesc pentru fiecare calatorie. Intr-o alta viata as vrea sa mi se ofere cazare gratuita oriunde. da, sunt ironic.

  Stiu ca tu simti nevoia sa il iubesti pe dumnezeu cu fiecare post, dar chiar asa?

 6. Acum cand vad lucrurile cu ochii novici inca, ai maturitatii si Ii simt prezenta din plin in viata mea si mai ales o inteleg si ma bucur din plin de ea…da as mai trai 100 de vieti identice, cu acealsi clipe frumoase, cu acealsi intampalri triste caci El ma va ajuta iar si iar sa le depasesc, caci El face parte din mine acum…

M-aș bucura să aud și de la tine...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.