Nu există frică în dragoste

the_flower_girl_by_me_myself_n_i.jpgDesigur, 1 Corinteni, versetul îl ştii şi tu! Nu te uita în Cornilescu, pentru că e traducerea „New Living Translation”.

Deja este un subiect de o importanţă vitală, şi ar fi bine să citeşti până la capăt! Despre dragoste s-a tot scris, şi încă se mai scrie, şi se va mai scrie mult de acum înainte. Te-ai întrebat oare de ce se întâmplă acest lucru? E simplu: pentru că suntem oameni.

Cum aşa?

Ei bine, uite aşa: „În inima fiecărui om este un gol în formă de Dumnezeu.”, Blaise Pascal… şi cum Dumnezeu însemnă dragoste (şi încă ce dragoste perfectă !!), nicio altă sete din această lume nu este mai puternică decât setea de dragoste. Vrei să fii iubit şi apreciat, vrei să fii iertat, vrei să fii înţeles, vrei să poţi oferi toate aceste lucru, care toate au un numitor comun: Dragostea.

Dragostea trece peste toate barierele acestea ale lumii mărginite, dragostea înseamnă mai mult decât ai îndrăznit tu să visezi până acum, chiar dacă ai fi cel mai mare visător al tuturor timpurilor. Ştii, chiar dacă nimeni nu mă opreşte să scriu despre dragoste, totuşi mă simt onorat şi simt că am o responsabilitate mare ca să reuşesc să pledez 110% corect pentru ea.

Să mai zic de 1 Corinteni 13? Dragoste înseamnă rabdare, bunătate, înţelegere, smerenie, iertare, ea nu se predă niciodată, nu renunţă, suportă orice, iartă orice, se sacrifică. Dragostea este invenţia lui Dumnezeu cu care ne-a binecuvăntat într-un mod atât de minunat!

De fiecare dată când îţi lipseşte ceva din cele amintite până acum, de fapt nu îţi lispeşte îndurarea, iertarea sau bunătatea, ci de fapt îţi lipseşte dragostea.

Trezeşte-te! Tu de dragoste şi de Dumnezeu ai nevoie, cum să-ţi lipsească aşa ceva?!!

Am intitulat articolul „Nu există frică în dragoste”, şi acum în voi explica.

Uite, ce te împiedică pe tine să faci un lucru pe care îl ştii că este bun, dar totuşi nu-l faci? De ce îţi lipseşte dragostea atunci? De cine îţi este frică? Îţi zic eu de cine: de egoul tău, de „ce vor zice ceilalţi din jur dacă fac asta?”, de reacţia celuilalt, de oameni.

Ştii, nu mă impresionezi deloc pentru ce eşti. Tot ce mă impresionează la tine este modul în care iubeşti. Aici pe pământ eşti măsurat în bani şi faimă, dar în cele cereşti eşti măsurat în „unităţi de dragoste”. Fără îndoială, tu chiar nu mă impresionezi! Poate zici că n-ai niciun motiv să faci asta, şi ai dreptate, dar poate reuşeşti să fii sincer cu tine măcar şi să recunoşti că fără dragoste nu eşti mai mult decât un sac de oase şi carne, care trăieşte numai pentru că aşa vrea Cel care te-a creat.

Chiar te iubesc, de aceea te lovesc aşa şi îţi zic că nu mă impresionează nimic la tine! Învaţă dragostea, şi atunci o să cântăreşti greu în ochii lui Dumnezeu, apoi în ochii oamenilor. Atunci dragostea ta va creşte odată cu tine. Ţine minte că eşti atât cât iubeşti!

Frică? Nu! În dragoste nu este frică sau teamă, ci doar compasiune şi siguranţă! Eu zic că ar fi bine să începi să cauţi cea mai mare nevoie a ta: dragostea lui Dumnezeu!

Acum dar rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea; dar cea mai mare dintre ele este şi dragostea.

Lasă cititul, închide blogul, messengerul, poate ai de făcut de o rugăciune, poate îţi lipseşte ceva! Ştii tu ce…

2 gânduri despre &8222;Nu există frică în dragoste&8221;

  1. Frumos…Dragostea nu va pieri niciodata,insa intr-o zi perfecta,frica nu va mai fi…
    „Dragostea este cea mai frumoasa muzica in partitura vietii…fara ea am fi un etern necunoscut in imensul cor al umanitatii.”..acum eu aleg…sa fiu un nimeni si nimic…sau solistul:D

  2. „Omul are nevoie de dragoste. Viata fara duiosie si fara iubire nu e decat un mecanism uscat, scartaitor si sfasietor”

M-aș bucura să aud și de la tine...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.