Din El, prin El şi pentru El

Fără doar şi poate, totul este din El, prin El şi pentru El, şi pentru slava Sa. De fapt, cu asta se ocupă Scriptura. Marea majoritate de oameni văd în Biblie un „manual” de fapte bune. Da, te învaţă doctrina corectă despre mântuire, te învaţă despre cele 10 porunci, te învată că este mai ferice să dai decât să primeşti, te învaţă să-ţi iubeşti aproapele ca pe tine însuţi… te învaţă să iubeşti cum a iubit El. Un lucru mare… dar, eu cred că pe lângă această funcţie de „manual”, Biblia, în principal, baza, este despre El. Poate zici că nu e mare lucru, asta ştie oricine. De acord cu tine.

Uită-te şi tu puţin cam pe ce loc stă El în viaţa ta. Este pe locul 1? Mă bucur…

De ce ne-a creat El, de ce a făcutul toate aceste lucruri din Univers? De ce a fost o cădere, de ce a fost un Adam şi o Eva? De ce a fost Israel? De ce a fost David, sau Pavel? Vrei să ştii? De ce a fost o cruce, de ce a fost o răstignire apoi o înviere? De ce eşti tu?

El ne-a înviat împreună, şi ne-a pus să şedem împreună în locurile cereşti, în Hristos Isus, ca să se arate în veacurile viitoare nemărginita bogăţie a harului Său, în bunătatea Lui faţă de noi, în Hristos Isus.” Efeseni 2:6,7. „[…] pentru ca domniile şi stăpânirile din locurile cereşti să cunoască azi, prin Biserică, înţelepciunea nespus de felurită a lui Dumnezeu, după planul Său veşnic pe care l-a făcut în Hristos Isus, Domnul nostru.Efeseni 3:10,11.

De ce toate aceste lucruri? Pentru ca să se arate gloria şi slava Lui. El a făcut toate aceste lucruri din plăcere, cu dragoste, din nemărginita sa bogăţie. Şi nu numai să se arate creaţia Lui de acum, ci şi lucrurile create de El, inimaginabil de frumoase şi splendide care nu se văd acum, toate pentru gloria Sa. Pentru El au fost făcute toate. Ale Lui sunt toate.

Ezechiel 36:24-28

Căci (Eu) vă voi scoate dintre neamuri, (Eu) vă voi strânge din toate ţările, şi (Eu) vă voi aduce iarăţi în ţara voastră. (Eu) vă voi stropi cu apă curată, şi veţi fi curăţiţi; (Eu) vă voi curăţi de toate spurcăciunile voastre şi de toti idolii voştri. (Eu) vă voi da o inimă nouă, şi (Eu) voi pune în voi un duh nou; (Eu) voi scoate din trupul vostru inima de piatră, şi (Eu) vă voi da o inimă de carne. (Eu) voi pune Duhul Meu în voi, şi (Eu) vă voi face să urmaţi poruncile Mele, şi să păziţi şi să împliniţi legile Mele. Veţi locui în ţara, pe care (Eu) am dat-o părinţilor voştri; voi veţi fi poporul Meu şi Eu voi fi Dumnezeul vostru.

Soseşte clipa când Dumnezeu va veni în slavă, într-o glorile splendidă, când nimeni nu va mai putea sta în picioare, şi nimic nu va putea sta fără să I se închine. Atunci El va spune: „Al meu este pământul, a Mea este mare, ai Mei sunt munţii, al Meu este totul, numai al Meu!”

Ce-o să faci atunci? Eşti gata pentru întâlnirea cu Suveranul, cu Absolutul, cu Dumnezeul Veacurilor? Chiar nu pricepi că totul este făcut de El ca să se arate gloria, slava, bunătatea Sa? Totul este despre El. Absolut totul. Nu îţi rămâme decăt să I te închini şi să-I mulţumeşti veşnic pentru că dragostea Lui a făcut ca tu să fii creat pentru că aşa a vrut El, dragostea Lui a facut ca El să te mântuiască şi să ai un loc în Cer… şi asta doar ca să se arate nemărginirea Dumnezeului nostru!

3 gânduri despre &8222;Din El, prin El şi pentru El&8221;

  1. frumuos:)..imi place foarte mult ca ai ceva „Absolutul”..(asta tot de la God a venit? :D)

M-aș bucura să aud și de la tine...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.