Credința ta sub lupa lui Dumnezeu

Noi tot timpul facem bilanțuri, nu? Bilanț la sfârșit de an, bilanțuri parțiale, bilanțul bugetului bisericii, bilanțuri…

Este un lucru extrem de important ca să-ți bilanțezi și credința. Cât de des posibil!

Pavel a știut lucrul acestam și uite ce le scrie corintenilor: ”Pe voi înșivă încercați-vă dacă sunteți în credință, Pe voi înșivă încercați-vă. Nu recunoașteți voi că Isus Hristos este în voi? Afară dacă numai sunteți lepădați.” 2 Corinteni 13:5.

Nu ai înțeles prea bine versetul? Nicio problemă. Mai citește-l o dată, apoi vom încerca să-l înțelegem împreună, așa cum Dumnezeu mi l-a explicat mie în aceasta dimineață.

M-am rugat înainte să scriu articolul, ca nu cumva să greșesc. Versetul este un îndemn la examinare a propriei credințe. Pavel repetă cuvântul ”încercați-vă” de 2 ori? De ce? Pentru că este vital, fără de care nu se poate. Noi ca să subliniem ceva folosim așa numitul underline, dar în limba ebraică, pentru a sublinia un cuvânt sau expresie, acestea erau repetate. (Vezi Psalmii).

Da, asta este ”fără de care nu se poate” și la tine, TREBUIE să îți examinezi credința ta. A TA, nu a celui de lângă tine. Marea greșeală a creștinilor moderni (ca mine și ca tine) este aceea că ne place tare mult să fim termostate spirituale pentru ceilalți. Mare greșeală.

Cu alte cuvinte, Pavel spune că ”dacă nu aveți credință și încă sunteți în întuneric, nu aveți cum să vă dați seama dacă îl aveți sau nu pe Isus Hristos în voi. De aceea examinați-vă! credința, vă rog!”

Credința este strâns legată de ascultare și supunere. Atunci când crezi în cineva este mai ușor să-i dai ascultare. Domnul Isus Hristos spune că acel ce ascultă poruncile Lui, acela Îl iubește. Ioan spune că acela care zice că rămâne în Hristos, TREBUIE să și trăiască și el cum a trăit Hristosul.

Azi, te rog și eu ca să-ți pui credința sub lupa lui Dumnezeu… stai înaintea Cuvântului Său, citește-L, insistă, și vezi dacă ai credința aceea care Dumnezeu ți-o cere. El îți cere să urci un adevărat Everest al credinței, cum aminteam pe celălalt blog, de aceea este ”fără de care nu se poate” să te oprești din alergarea zilei și să-ți examinezi credința. Examinează-te! Examinează-te…

Cred că mai ai 5 minute la dipoziție, dacă tot m-ai suportat (sau nu) până acum. Dacă nu le ai, fă-ți rost de ele, sau revino altădată. Am găsit un video cu o predică a lui Paul Washer care tratează același subiect. E un ”must be seen!”, trebuie văzut!

M-aș bucura să aud și de la tine...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s