Temă acasă

1 Tesaloniceni 3:9 „Cum putem noi oare să mulțumim în deajuns lui Dumnezeu cu privire la voi, pentru toată bucuria, pe care o avem din pricina voastră, înaintea Dumnezeului nostru?

Și pentru că tot am pus ștampila pe noi cu ”Creștini amorțiți, apatici”, vreau să te provoc astăzi. Sunt sigur că nu îți convine eticheta dintre ghilimelele de mai sus, deci, dacă vrei să ieși de sub așa zisa acuzație, am o tema relativ simplă pentru tine:

În primul rând și gând, citește încă o dată versetul de mai sus. Gândește-te la atitudinea de dragoste a lui Pavel pe care o avea atunci când scria aceste cuvinte superbe. Îți trebuie dragoste să scrii așa ceva. Poate e mai ușor să te referi la un colectiv, decât la o anumită persoană, în mod special. De aici și tema mea pentru acasă, pentru tine.

În al doilea rând, vreau să modifici puțin versetul, și să-l atribui nu unui colectiv, ci unei singure persoane. Uite, te ajut eu, să arate aproximativ, așa: ”Cum pot eu oare să mulțumesc deajuns lui Dumnezeu cu privire la tine, Prietene, pentru toată bucuria, pe care o am datorită ție, înaintea Dumnezeului nostru?

Înlocuiește ”Prietene” cu numele unui prieten, sau unei persoane căreia poți să-i spui acest lucru. Scrie și referința, 1 Tesaloniceni 3:9.

Acum scrie-i prietenului tău, sau persoanei respective, un sms sau un e-mail. Dacă vrei să fii mai clasic, cred că o felicitare trimisă prin poștă ar avea un efect mai simțitor. De când nu ai făcut așa ceva? Hai că nu-i greu, ai totul la dispoziție. Cred că partea dificilă e să găsești cuiva să poți spune acest lucru. Sau, poate nu e așa dificil?

E timpul să ne revenim din amorțeală, să ne întoarcem la un stil de viața frumos în care să cultivăm relațiile dintre noi cu dragoste și bucurie, înțelegere reciprocă, și multe zâmbete… foarte multe zâmbete… sincere. Cred că poți continua lista ”cu ce anume să cultivăm relațiile dintre noi” foarte ușor. Și știi și ce ai de făcut. Greu e până se aplică, și încă și mai greu este să menținem ceea ce am început a pune în aplicare.

Eu, trăiesc pentru Cer, și asta îmi ocupă tot timpul!

2 gânduri despre „Temă acasă

  1. Buna provocare, cu efecte imediate, dar si vesnice, sunt sigura.
    Multumesc, frate, pentru ca traiesti pentru Cer, afara din tipare, dincolo de nationalitate sau familie. Si ca timpul tau ocupat este si pentru noi.
    Fii binecuvantat cu multe ganduri de scris, spre zidirea ta, a noastra si spre gloria Mielului.

M-aș bucura să aud și de la tine...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s