Un Dumnezeu romantic

Adam a fost cel mai deştept şi mai înţelept om de pe pămînt. Nu e de mirare că a reuşit să pună nume tuturor vieţuitoarelor de pe pămînt. Însă cu toate înteligenţa lui nativă, încă nu ştia ce e ăla „romantism”. Aşa că Dumnezeu l-a învăţat:

Avea şi motive să fie înţelept şi creativ, mai ales cînd trebuia să fie romantic cu Eva. Nu putea de exemplu să zică: „Eve, you’re the only one for me!” (Eva, eşti singura pentru mine!) sau „eşti singura femeie care mi-a atras privirile vre-odată” sau „mi-ai fost trimisă din ceruri”… sau „pe tot pămîntul nu aş putea să găsesc o femeie mai minunată decît tine!” sau „nimeni n-ar putea vre-odată să-ţi ia locul în viaţa mea!”. A avut de muncit cu cuvintele, nu glumă!

Ehe, Dumnezeu a inventat romantismul, pentru că El este un Dumnezeu romantic.

Relaţia noastră cu El ar trebui să fie una romantică… El, Iubitul. (bine, la băieţi nu se prea potriveşte, dar ai prins ideea…) Dacă fetelor le e mai uşor să şi-L imaginze un romantic declarat pe Dumnezeu, băieţilor le vine puţin mai greu, dar nu imposibil.

Nu vei putea beneficia de romantismul Lui până nu-L vei descoperi în interiorul iubitei tale, unde El stă ascuns. Stă ascuns pentru că dragostea inventată şi imaginată de El e un joc de-a v-aţi ascuns, unde cei doi îşi aleargă dragostea şi nu se lasă găsiţi aşa uşor. Dragostea romantică creşte în timp şi se dezvoltă, are nevoie de lucruri şi atitudini mult măreţe şi complexe ca să fie întreţinută, de aceea „nu stîrniţi dragostea pînă nu vine ea”, deoarece ai nevoie de maturitate şi de înţelepciune, acceptare şi grijă, multă grijă. Exact cum ne este descrisă dragostea în Cîntarea Cîntărilor, transformată pentru nu ştiu ce motiv într-o carte tabu, exact aşa vrea Dumnezeu să o luăm, ca atare. De fapt, întreaga Biblie e povestea de dragoste a lui Dumnezeu cu noi, doar că la un nivel mult mai înalt.

Biblia spune că lucrurile de aici sunt oglindirea celor viitoare. Cred că dragostea şi romantismul inventate de Dumnezeu pentru un cuplu, sunt doar o ogindire, o frîntură din adevărata poveste de dragoste pe care Dumnezeu ne-a pregătit-o şi ne aşteaptă să s-o trăim cu El.

Dragostea implică şi o doză de gelozie. De aceea Dumnezeu este un Dumnezeu gelos, şi nu ne lasă să ne începem povestea de dragoste fără El, fără ca El să fie capătul care completează triunghiul celor 2.

Într-adevăr, Adam a fost incomplet pînă El i-a dat-o pe Eva, dar abia apoi a fost terminat.

Nu degeaba Dumnezeu a trimis ucenicii doi cîte doi, sau nu degeaba El spune că nu e bine ca omul să fie singur. Însuşi cuvîntul „relaţie” implică 2: eu şi Dumnezeu, Maria şi Iosif, Hristos şi Biserica, el şi ea.

De aici sunt multe de zis, dar lipsa de experienţă şi faptul că scriu într-un mediu public, îmi încătuşează literele, mi le opreşte în a merge mai departe. De aici încolo, nu mai e nevoie de litere, ci doar de inimă pentru a te putea alătura în povestea de dragoste a unui Dumnezeu romantic.

Ah, şi în caz că nu crezi că o să-ţi găseşti persoana potrivită vre-odată, aminteşte-ţi că Adam cînd a început să-şi caute nevastă, nu exista nici una în lumea întreagă, şi pînă la urmă tot a găsit ceva!

Un Dumnezeu romantic, într-adevăr! Să nu mai tăgăduieşti asta niciodată.

8 gânduri despre „Un Dumnezeu romantic

 1. Dumnezeu…romantic!!!…oare exista ceva bun ce sa nu fi fost inventat de El?

  Ce zici, oare l-a durut pe Adam in partea aia unde i s-a scos coasta ca sa fie facuta Eva?
  Sau daca l-a durut pe moment, s-o fi vindecat de durere, sau de cite ori se schimba „vremea”, mai are cite-un junghi pe-acolo ca sa-si aminteasca pretul…Evei…

  …doar glumeam…
  Blessings si spor la treaba!

 2. aleluia! frumos :) prea tare asta cu adam…si nici nu stia ce cauta ;)) Domnul insa stia :) asta nu inseamna ca tre sa dormim si noi si sa asteptam sa fie acolo cand ne trezim…in zilele noastre e putintel mai greu… :D

 3. interesant articolul…sa fiu realista,m-am gandit la Dumnezeu Romanticul…E absolut Minunat!cate apusuri de soare imi coloreaza..cate flori imi daruieste,cate dimineti proaspete,pline de farmec…cuvintele mele de muritor,n-o sa fie niciodata in stare sa exprime romantismul Iubitului Meu! Il iubesc :)

 4. ioi!!! cat de frumos 8-> …asa este, noi nu trebuie sa ne facem griji pt jumatatea noastra, Dumnezeu are grija de asta…avem un Dumnezeu minunat :)

M-aș bucura să aud și de la tine...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s