Depărtare… depărtare

Mi-am dat seama că orice frustrare, întristare, deznădejde, rușine, slăbiciune și alte lucruri care le știi și tu prea bine, se datorează unui singur lucru: acela că ne depărtăm de Dumnezeu.

Ne-am depărtat de Dumnezeu, și așteptăm ca să ne simțim bine. Ok, nu vorbesc de acea teorie care zice că dacă ești pocăit, gata, ai scăpat de orice lucru apăsător sau toate o să-ți meargă bine. Deloc. De exemplu, de ce să fii deznădăjduit, cînd Isus îți spune ”Nu te teme!” de 366 de ori în Biblie? De ce să-ți fie rușine de tine, de cum arăți, de trupul tău poate cicatrizat, obez sau slab, cînd El te asigură că trupul tău este Templul Duhului Sfînt și că Domnul nu caută la fața omului, ci la inima lui, la omul din interior? Spune-mi ceva mai frumos decît un chip pe care se vede Hristos!

Te simți slab, simți că nu mai poți? De ce asta, cînd El îți spune Domnul îți este Stînca ta cea puternică în care trebuie să te încrezi necondiționat? El te acoperă cu aripa Lui, el te prețuiește mult, El îți doboară dușmanii… dacă te apropii de El.

Te depărtezi de El, și apoi te mai plîngi că te simți nesigur și deznădăjduit? E normal, e natural să fie așa. Depărtarea de Sursa de bine, aduce răul inevitabil. Chiar dacă suntem loviți din toate părțile, El ne vindecă rănile. Chiar dacă suntem batjocoriți, El a fost batjocorit înaintea noastră ca să ne ia rușinea. Chiar dacă pierdem totul, ar trebui să realizăm, ca de fapt, nu am pierdut nimic, dacă încă Îl avem pe Mîntuitor: Hristos este totul. Dacă L-ai pierdut pe Dumnezeu, abia atunci ai pierdut Totul.

Nici n-ai idee cîte rezolvări poate aduce apropierea de El! N-ai idee. Suferințele și apăsările vor continua, dar măcar acum ai o speranță de care să te ții. Probleme vor mai fi pe cale, dar măcar acum ai pe cineva care să te vindece și să te susțină. Încă vei fi scuipat de cei din jur, dar măcar vei avea pe Cineva care să-ți ia rușinea ta.

Nu mai stai, vino la El! Chiar nu-L vezi cum te cheamă și cum tînjește după tine? Nu-I auzi chemarea? Te rog, oprește-te o clipă și gîndește-te dacă nu cumva multe dintre problemele tale se pot rezolva prin apropierea de El.

Nu mai fugi de El, ci pune-te în genunchi! În genunchi, cu siguranță n-o să alergi prea repede. Data viitoare cînd îți mai vine să fugi de Domnul tău, așază-te pe genunchi. E cel mai bun lucru pe care-l poți face.

Doamne, cît de m-am îndepărat de Tine! Îngrozitor de mult… Te caut cu toată inima mea, aceea plină de răni, scuipată și batjocorită, deznădăjduită, și Te rog să Te lași găsit pentru a-mi aduce și mie vindecare, pentru a-mi lua bagajul vinei și rușinei, și pentru ca să-mi dai speranță. Ai milă de robul tău!

Depăratarea de El. O simți? Dacă nu ai simțit nici un moment din viața ta că ești separat de El, atunci ești pierdut. Eu te voi scoate cu mînă puternică, și Îți voi scoate inima de piatră, și o voi înlocui cu una de carne, zice Domnul Dumnezeu.

3 gânduri despre &8222;Depărtare… depărtare&8221;

  1. e aşa de ciudat că mă îndepărtez de El…şi Îi reproşez faptul că m-a părăsit, şi mi-a dat drumul la mână…când El caută cu disperare să se apropie din nou de mine…
    tocmai pentru că este atât de ciudat, mi se pare frumos…

  2. stim cu totii ce inseamna o zi proasta…cand problemele se inghesuie amenintator…si atunci decidem sa ne zbatem, sa ne consumam si Ii zicem Domnului ‘imi pare rau, dar am prea multe de rezolvat azi’ si astfel ziua se transforma intr-un…dezastru!…o zi in care am pierdut fara sa castigam nimic…cand ce ar trebui sa facem e tocmai sa venim la Tata! mare nevoie am de lectia asta. multumesc pentru articol, anddij :)

M-aș bucura să aud și de la tine...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.