Lecția ultimului Devorator de păcate

Lecția e atît de simlpă, dar totuși atît de complicată!

Nimeni de pe pămîntul acesta nu îți poate lua păcatele în afară de Domnul Isus Hristos, care a murit pentru tine de bună voie și care te iubește și tînjește ca și tu să fii un moștenitor al cerului.

E ceva ce toată lumea știe… dar prea puțini bagă de seamă. Dacă știi asta, atunci de ce mai cauți iertare, sau fericire, sau rezolvare la altceva sau altcineva decît la Mîntuitorul tău?

Dar acum, dupăce ați cunoscut pe Dumnezeu, sau mai bin zis,  dupăce ați fost cunoscuți de Dumnezeu, cum vă mai întoarceți iarăși la acele învățături începătoare, slabe și sărăcăcioase, cărora vreți să vă supuneți din nou?” Galateni 4:9.

Cadi Forbes, protagonista, găsește iertare pentru că a căutat cu toată puterea ei acest lucru. Dumnezeu i-a scos pe cine trebuie în cale. Și tu poți găsi iertare, dacă dorești cu toată ființa ta acest lucru. Nu există păcat prea mare, ci doar un Dumnezeu prea mare pentru acel păcat, ca să ți-l ierte. Oh, dacă ai ști doar prin cîte trece fetița aceasta… toate îi stau în cale: mama care s-a închis în ea după ce și-a pierdut fiica, o familie care conducea satul cu brutalitate și bestialitate, cunoștințele ei… totul și toți. Însă ea l-a descoperit pe Isus pentru că a dorit iertare. Deși cînd a pornit în căutarea Devoratorului de păcate, ea nu știa de El, Isus, totuși L-a găsit, prin zbucium. A înțeles Adevărul. Prin ea a venit mîntuirea și binecuvîntarea asupra unui întreg sat. La fel e și cu tine. Poți aduce binecuvîntare peste tot pe unde pășești. Poți găsi odihnă și iertare dacă chiar dorești acest lucru.

Și dacă de acolo vei căuta pe Domnul, Dumnezeu tău, Îl vei găsi, dacă-L vei căuta din toată inima ta și din tot sufletul tău.” Deuteronom 4:29

Ferice de cei ce păzesc poruncile Lui, care-L caută din toată inima lor.” Psalmul 119:2.

Oh, dacă Te-am căuta din toată inima și din tot sufletul nostru!

Totuși, finalul romanului ți-l las ție să-l citești. Apare acolo un… element supriză, o bucățică de Cer. Măcar cred că te-am provocat să vezi filmul.

Pînă luni sper să reușesc să mă delectez și cu partea video a Devoratorului, și o să revin cu alte detalii și impresii asupra filmului vs carte. Cel puțin, pînă acum am observat cît e de frumoasă fata care o interpretează pe Cadi Forbes :)

2 gânduri despre „Lecția ultimului Devorator de păcate

M-aș bucura să aud și de la tine...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s