Thanksgiving Day

Ziua Recunoștinței, sărbătorită în fiecare a patra joie din luna noiembrie, este sărbătoare națională în Statele Unite ale Americii. A pornit ca un gest de recunoștință a coloniștilor care era mulțumitori pentru roadele bogate ale pămîntului Lumii Noi.

Noi românii nu avem așa ceva, anume o zi a recunoștinței, dar noi creștinii ar trebui să avem una în fiecare zi. Eu cred că este pentru ce mulțumi, zilnic! Cînd te uiți în caledar, să zici: ”Ah, da, azi e Ziua Recunoștinței pentru jertfa Lui nespus de bogată în iertare și îndurare!”

Am primit de la verisorul meu o animație foarte creativă. Un curcan… danielic, fără carne! Curcanul care va fi astăzi pus pe masa americanilor din cauza crizei financiare, cred :)

Savurați-l aici.

10 gânduri despre „Thanksgiving Day

 1. putin imi pasa ca e Thanksgiving la americani..desi prevad ca in viitorul apropiat o sa ne „americanim” cu totii…asa ne mai place asta noua romanilor…Doamne..

  important e sa fim recunoscatori noi…asa cum ai zis si tu:)

 2. după ce am preluat toată muzica lor, urmează să le luăm și sărbătorile, nu?

  totuși, e plăcută sărbătoarea asta a lor: se reunește toată familia, și fiecare mulțumește fiecărei persoane din jurul mese pentru cel puțin un lucru. N-ai voie să critici, doar să mulțumești. Lucruri frumoase, dacă te gîndești că se practică la nivel de națiune.

  eu sincer m-aș bucura să o preluăm… să avem o zi națională a recunoștinței. Nu ar fi sărbătoare, ci doar o zi mai specială.(sărbătoarea implică jale și durere înainte, implică un moment important din istoria unui popor. La ei are semnificație istorică pe cînd la noi nu ar avea nimic.)

  Ar fi ceva de văzut, nu crezi?

 3. o să-ți ia ”un timp de o zi, atît este tot ce-mi doresc”, cum spune cîntarea cu pricina :) doar că la tine va fi: ”un timp de o zi, atît îmi trebuie să termin curcanul” :)

 4. no…no way:)sunt nu prea sunt eu carnivor…prefer o ciorba buna, ceva legume si o ciocolata la urma:)

 5. eu nu zic nimic despre curcani, da’ imi place cum ti-ai facut ….acolo sus:P nici nu stiu cum se numeste :)numai idei dragute ai.

 6. Preturile sint in functie de marime, de la $10-$30. Nici un plin la benzina, nu?

  Pai daca Romania a luat Haloweenul si pe Valentin, de ce sa nu-l ia si pe asta?

 7. Liz, mulțumesc că ai fost drăguță în aprecieri. Idei drăguțe? Sigur! Doar am un Dumnezeu care e drăguț cu mine și nu mă privează niciodată de drăgăleșenii :) se numește ”header”… și pentru că vine de la ”head”, m-am gîndit că trebuie să fie ceva mai demn de cap decît de picioare.

  cristina, mulțumesc mult de informație! Chiar nu aveam idee de prețuri. Nu e nici jumătate de plin de benzină, de fapt :) da, au luat românii de toate, suntem mari importatori de bunuri nefolositoare. Nu i-a plăcut românului de Dragobete și a zis să-l ia pe Valentin.. iar de Halloween, ce să zic, am avut parte de el în fiecare zi din această lună electorală :) m-am speriat mai tare decît de costumele acelea bizare ale copilașilor. Știi, cum făceau parlamentarii? ”Ne dați, ori nu ne dați voturi?” Dacă au făcut și manele parlamentare, îți dai seama cum umblă cu cerutul. Ehe, Halloween, ce mai!

M-aș bucura să aud și de la tine...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s