Anddij ar fi murit!

[………..]

Vă sună cunoscut? Da, l-a plagiat pe pătrăţos, ştiu şi eu, ştie şi el. E un om de l-a care a învăţat enorm de multe lucruri bune şi frumoase. L-a ajutat, l-a inspirat, i-a arătat că mai există bărbaţi ai Domnului pe undeva prin apropiere, nicăieri dar totuşi aproape.

Nu pot să vă spun unde îl veţi mai găsi pe Anddij (Andrei J), însă e o certitudine că va fi greu de găsit. Puteţi încerca undeva între Stu Weber sau John Eldredge. Sau printre rafturile unei biblioteci, acolo unde praful s-a aşezat mai gros. De ce acolo? Pentru că tot timpul a încercat să înlăture praful cel mai gros din locurile cele mai ascunse ale inimii cititorilor săi, să-şi aşeze degetele peste rănile lor, să le arate unde mai au de lucrat la caracter, unde din cauza prafului prea gros nu se mai vedeau păcatele ascunse ce rodeau ca lepra.

Îl mai puteţi căuta în locurile unde tinerii învaţă de la profesori. Acolo unde coatele lor roase de bănci se transformă în semne ale înţelepciunii, acolo unde probabil îşi va investi viaţa. O adevărată onoare să lucrezi cu cele mai mari comori ale lui Dumnezeu: oamenii.

Dacă nu va fi nici acolo, poate îl veţi găsi în camera lui, în rugăciune. Dar atunci să nu-l deranjaţi! Aşteptaţi pînă cînd va ieşi şi se va aşeza din nou în bibliotecă, biblioteca aceea în care scîrţîie mobilierul, unde mai este încă mult praf de înlăturat.

Ultima dată mi-a zis că o zi moare ca să se nasca alta, mai bună, mai frumoasă şi mai pasională. Ce-o fi însemnînd asta?

Poate că în ziua de astăzi a murit cineva care scria, dar s-a născut un altul care va face acelaşi lucru, mai bine, mai frumos şi mai pasional. Căutaţi-l! Poate… cine ştie? Doar el ştia. Acum însă e prea tîrziu pentru a-l întreba.

[…………..]

Nu a lăsat testament, decît aceste articole. Ştiam că de fiecare dată nu scria cu degetele, cu cu inima. Mai ştiu că regretă că nu a reuşit să facă mai mult pentru voi… asta dacă a făcut ceva.

Va mai reveni oare? Poate atunci cînd va şti mai multe, cînd va începe să fie un bărbat care să dea învăţătură şi înţelepciune. Pînă atunci, vă va privi, dar nu va putea să vă răspundă. I-au fost paralizate mîinile de la praful acela gros pe care-l lua odinioară. O alergie ciudată… cu un final şi mai ciudat.
[…………..]”

Aceasta este scrisoarea pe care era cît pe ce s-o scriu. Nu m-am făcut mai înțelept nici la distracție, nici la seri de bucurie, nici la revelioane. Inima s-a înțelepțit la cîteva înmormîntări, de copii, mame tinere și bunici iubiți. Inima mea a fost mai înțeleaptă cînd priveam sau citeam despre martirii credinței, cînd auzeam povești cutremurătoare din inchiziție, lagăre comuniste sau despre holocaust. Atunci îmi veneam în fire, de fiecare dată.

O inimă prea veselă devine ușuratică și uită repede, se anesteziază și nu mai simt durerea. Te-ai întrebat de ce atîta durere și jale pe pămînt? Tocmai de asta, ca să devii un înțelept, un caracter frumos.

De aceea Anddij nu a vrut ca ziua lui să fie o sărbătoare, ci o înmormîntare, unde să se facă mai înțelept și mai frumos în carcater, mai puternic, mai tandru.

Avînd în vedere că a murit astăzi, înmormîntarea lui va avea loc duminică, ziua cînd el tot timpul obișnuia să se odihnească, să se abțină de la scris.

În speranța că un Anddij mai înțelept va ieși dintre cele 4 scînduri, v-am scris acestea.

Un gând despre „Anddij ar fi murit!

  1. aah…am lipsit prea mult si acum vad prea multe evenimente cu care nu mai pot tine pasul…o data…imi place f mult noul header (nush cum se cheama de fapt;))) :) al doilea, articolul asta ma intriga…nu pricep de ex de ce ‘ar fi’, ‘era cat pe ce’…dar imi plac cel mai mult pasajele optimiste. si eu sper ca s-a nascut un altul mai intelept care o sa scrie in continuare:)…nu ma astept sa imi raspunda anddij pentru ca el se pregateste pt inmormantare…dar is curioasa cine raspunde ;) la multi ani inainte!

M-aș bucura să aud și de la tine...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s