Circulaţi vă rog, circulaţi… pe Messenger, voi, mass-urile?!

Acest articol este destinat în mod special tinerilor care au obiceiul să trimită astfel de mesaje:

„Daca-L iubesti pe Dumnezeu si nu ti-e rusine de toate lucrurile bune pe care ti Le-a facut il dai mai departe in 60 de secunde!!! Sa vedem daca cel rau te va oprii l-am primit si io scz la cei cu dnd sau alte chesti”

Nu că am rămas în pană de subiecte, dar mi-am trecut printre lucrurile pe care trebuie să le dezbat pe blog şi problema mesajelor instant în grup, aşa zisele „mass-uri” de pe Yahoo! Messenger.

În general, sînt împotriva acestor mesaje trimise tuturor din listă, de orice natură, cu excepţia momentelor cînd se comunică ceva important şi e de interes general.

Nu m-aş ocupa de acest tip de mesaje dacă nu ar fi important şi dacă nu ar fi un lucru la care trebuie să plîngem, oricît de bună ar fi gluma din mesaj.

Îmi vine să plîng nu doar din cauza gramaticii deplorabile a tinerilor şi copiilor noştri care prinşi de secolul vitezei prescurtează şi scriu oricum, oriunde (chiar şi la teză) şi schimonosesc cuvintele de nu ştii ce vor să mai însemne/însemneze, dar îmi vine să plîng şi din cauză că mesajul l-am primit în nenumărate rînduri de tineri creştini pe care-i cunosc. Îţi spune aceasta ceva?

Da, e de plîns, pentru că nu pot să-mi dau seama de ce foarte mulţi tineri aleg să transmită un mesaj fără ca măcar să-l treacă prin filtrul judecăţii proprii. Citeşte şi tu mesajul: „Daca-L iubesti pe Dumnezeu si nu ti-e rusine de toate lucrurile bune pe care ti Le-a facut il dai mai departe in 60 de secunde!!!” şi dacă nu-l dau în 60 de secunde, ce? Sau, de parcă dacă asta e o adevărată demonstraţie şi declaraţie de dragoste şi fidelitate Lui, că dacă nu trimit, aş gata, nu-L iubesc şi mi-e ruşine de lucrurile bune pe care mi le-a făcut. Dragii mei, dragostea se demonstrează în viaţa reală, nu în cea virtuală, prin copy şi paste. Se domonstrează printr-o viaţă de sfinţenie, nu trimiţînd mass-uri, se demonstrează prin închinarea adusă Lui neîncetat, se demonstrează prin dăruirea propriei vieţi pentru prietenul tău, nu prin omorîrea orelor în şir în faţa messengerului trimiţînd mass-uri.

Cum adică: „Sa vedem daca cel rau te va oprii l-am primit si io scz la cei cu dnd sau alte chesti” ? eu nu l-am trimis mai departe, iar asta înseamnă că cel rău m-a oprit din veritabila mea demonstraţie de dragoste şi fidelitate, nu? Păi, nu prea cred asta. Eu cred, dimpotrivă, că dacă alegi să trimiţi mesaje de genul acesta, Satan este foarte mulţumit de tine, pentru că te-a făcut să crezi că în acest fel se arată dragoste şi se slujeşte pe Domnul cel Preasfînt… Satan e foarte mulţumit de starea ta, te-a făcut să crezi că trimiţînd acest mass ai mai făcut ceva pentru Domnul şi nu te-ai ruşinat de El. Ei bine, du-te la şcoală şi spune tuturor că eşti pocăit, du-te pe stradă şi spune despre Domnul, atunci să vezi cum e de grea mărturisirea adevărată! Da, Satan e foarte mulţumit de tine că trimiţi astfel de mesaje… cam lipsite de sens şi scop, de altfel.

Ah, şi măcar de-ar scrie corect gramatical şi cît de cît în română…

___________________________________________________________________________________________

Articole similare:

>>O viaţă pe Yahoo! Messenger – nu-i viaţă!

9 gânduri despre &8222;Circulaţi vă rog, circulaţi… pe Messenger, voi, mass-urile?!&8221;

 1. Ce vreau sa-ti spun eu nu are legatura cu problema ridicata de tine,desi principial sunt de acord in totalitate cu punctul tau de vedere.In documentarea de care ti-am vorbit anterior,am aflat despre Christian Reconstructionists ca este o miscare religioasa in sanul crestinismului Protestant.Nu am gasit insa nimic pe internet daca ea este reprezentata in vreun fel si in tara noastra.Imi poti de lamuriri in acest sens? Multumiri anticipate.

 2. Ai putea, te rog, să-mi acorzi o zi sau două pentru a mă informa din surse sigure? Acum sînt în plină sesiune şi timpul meu e foarte limitat în următoarele 3 săptămîni.

  Personal, nu ştiu mare lucru despre acestă mişcare, deşi am oarece idee. Poate vreun citior ştie şi poate să ne ajute? Ştiu că are ca principiu de bază calvinismul, de aceea îţi întrept atenţia spre blogul calvinisti.wordpress.com, al cărui proprietar ar putea şti mai multe despre acest lucru. Poţi întreba şi acolo.

  Eu o să vin cu un răspuns asupra acestui lucru cît de curînd o să pot. Putem continua şi încurajez şi pe ceilalţi cititori ca opiniile ce nu au legătură cu articolul comentat să fie puse la pagina Off-topic (pe lîngă subiect).

  Şi eu mulţumesc anticipat pentru înţelegere.

 3. Doresc să mai fac o mică completare.

  Ca să înţelegi cît de greu e să ţii pasul cu noile denominaţiuni care se desprind de creştinism sau protestantism, te invit să citeşti acest articol. Da, o denominaţiune la 12 ore… cam mult să mă ţin informat despre fiecare. Oricum, cu cît se depărtează mai mult de rădăcină, cu atît se rătăcesc mai mult. Multe sînt creştine doar cu numele, nu ştiu cine le-a încadrat în creştinism… poate singure s-au declarat aşa.
  Un lucru e clar, însă: Biblia spune răspicat că există doar o singură Biserică, un singur Domn, şi o singură Cale.

 4. si eu m-am gandit la unl pe care l-am primit des zilele astea si am intrebat pe cel care l-a trimis daca el a citit astazi Scriptura si nu a vrut sa imi dea raspuns…

 5. Şi, cum ai interpretat tăcearea sa? La fel cum am interpretat-o şi eu, bănuiesc… cel puţin s-a simţit vinovat, cel puţin ştia că nu a făcut ce trebuie… prin urmare conştiinţa încă îi funcţiona… e bine.. se putea şi mai rău :)

  bun, dar cel puţin să-mi trimită versete din Biblie, sau ştiu eu, o meditaţie… şi să fie scris în română…

 6. sunt de acord cu ce ai zis tu…eu niciodata nu am trimis mass-urile astea pentru ca nu le cred…chiar aveam nevoie sa citesc aceste lucruri..eram un pic nedumerita:)…. multumesc..:)

 7. […] ___________________________________________________________________________________________ [1] Circulață vă rog, circulați… pe Messenger voi, mass-urile? [2] O viață pe Yahoo! Messenger, nu-i viață! Filed Under: Diverse Tagged With: mass, […]

M-aș bucura să aud și de la tine...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.