Binecuvîntînd nelegiuiții – Iuda

Din Geneza 37 pînă la 50 este prezentată fascinanta poveste a vieții lui Iosif, un om minunat, după inima lui Dumnezeu, care a primit o mare binecuvîntare. Era un om al lui Dumnezeu. Chiar fiind pus în fața păcatului curviei cu soția lui Potifar, acesta alege temnița în loc să păcătuiască. ”Cum aș putea să fac eu un rău atît de mare și să păcătuiesc împotriva lui Dumnezeu?” Geneza 39:9. Un așa om, merită binecuvîntat, nu?

Dar dintr-o dată, în capitolul 38, firul poveștii lui Iosif se întrerupe. Ne este prezentat aici un om care a făcut ce este rău înaintea lui Dumnezeu. Este vorba de unul dintre frații lui Iosif, fiul lui Iacov, anume Iuda. Acesta dă naștere lui Onan (de unde și păcatul numit onanism, sau masturbare), apoi curvește cu nora lui, Tamar. Lucruri oribile în viața unui om. Dar Dumnezeu hotărăște că pentru Iuda încă este binecuvîntare. Să privim împreună la bunătatea și mila inepuizabilă a Dumnezeului nostru.

Iosif pe bună dreptate ar fi trebui binecuvîntat, nu? Dar Iuda, care a păcătuit atît de grav, de ce să fie binecuvîntat? Din pricina Numelui Lui, cred… Dacă ne mutăm la capitolul 49 din Geneza, atunci cînd Iacov cheamă pe fii săi pentru a-o binecuvînta, observăm că și Iuda este binecuvîntat, în ciuda antecedentelor sale:

Geneza 49:8-10

8. Iudo, tu vei primi laudele fraţilor tăi; Mîna ta va apuca de ceafă pe vrăjmaşii tăi. Fiii tatălui tău se vor închina până la pămînt înaintea ta.
9. Iuda este un pui de leu. Tu te-ai întors de la măcel, fiule! Iuda îşi pleacă genunchii, se culcă întocmai ca un leu, Ca o leoaică: cine-l va scula?
10. Toiagul de domnie nu se va depărta din Iuda, Nici toiagul de cîrmuire dintre picioarele lui, Până va veni Şilo[1], Şi de El vor asculta popoarele.

Cîtă binecuvîntare!

Și aceasta nu e tot.

Matei 1

”1.Cartea neamului lui Isus Hristos, fiul lui David, fiul lui Avraam.
2. Avraam a născut pe Isaac; Isaac a născut pe Iacov; Iacov a născut pe Iuda şi fraţii lui;
3. Iuda a născut pe Fares şi Zara, din Tamar; Fares a născut pe Esrom; Esrom a născut pe Aram; […]
16.Iacov a născut pe Iosif, bărbatul Mariei, din care S-a născut Isus, care Se cheamă Hristos.

Exact! Incredibil. Un om ca Iuda este în arborele genealogic al Mîntuitorului lumii, Isus Hristos!

Oare dacă Domnul poate să dea o așa mare binecuvîntare unui om ca Iuda, oare nu poate să verse efectiv binecuvîntările și peste tine? Este oare mîna Domnului prea scurtă? Au ajuns oare bunătățile Lui la capăt? Nicidecum. Cerul e plin de binecuvîntări care nu au fost cerute niciodată. Ce mai aștepți? Dacă ai un Dumnezeu care binecuvîntează și iartă chiar și pe cei mai nelegiuiți dintre toți, apăsați de păcatele cele mai grele, oare nu e Dumnezeu în stare să te binecuvînteze și să te ierte și pe tine? Curaj, ochii sper Cer… !
___________________________________________________________________________________________
[1] Adică Mesia

2 gânduri despre „Binecuvîntînd nelegiuiții – Iuda

  1. Domnul da binecuvantari tuturor caci El da ploaie si peste cel bun si peste cel rau… cred insa ca pentru Geneza 49:8-10 am putea compara pe Iuda cu Israelul antic, ce gresise de nenumarate ori in fata Domnului, insa Creatorul i-a iertat dandu-le cea mai mare binecuvantare: sa-L vada pe Fiul Sau si sa aiba parte de mantuire prin El. Domnul fie cu tine!

M-aș bucura să aud și de la tine...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s