De ce să NU trimiți mass-uri

Mass-ul, vestitul mass, adică mesaj instant întregii grupe de contacte a listei de Yahoo! Messenger, cine nu-l cunoaște?

De ce să NU trimți mass-uri sau orice altfel de năstrușnicie pe Messenger, e-mail (și aici mă refer la cele inutile, cum a fost cel de ieri, cu misionarii răpiți în Afghanistan):

1. Acest lucru se numește spam, adică lucruri nedorite pe adresa ta de mail, care au scopul de a îngreuna rețeaua la care ești conectat, și de a face o colecție de adresa cît mai amplă pentru a trimite în continuare mesaje nedorite sau chiar viruși de multe ori pe adresa ta.

2. Dă prost pentru imaginea ta, mai ales dacă ai pretenții. Dă prost dacă trimiți mesaje proaste și lipsite noimă, lipsite de informare exactă dintr-o sursă sigură. Am mai scris despre asta [1] [2]. Măcar de dragul imaginii tale personale, nu mai trimite aceste mesaje la toată lumea!

3. Irosesc cel putin 5 secunde din viața celui care îți citește mesjul. Și așa viața e scurtă cît un lat de palmă, nu-i fă pe alții să și-o irosească pe prostia ta.

În schimb, poți trimite unele lucruri interesante, descoperite de tine, sau auzite și verificate de tine ca fiind de interes oarecum general care merită promovate. Lucrează cu creierul cu care ai fost înzestrat de Dumnezeu, cu înțelepciune, spirit critic și de observație. Nu fi un ”messengerist ratat”! – am făcut o parafrazare preotului Vasile Filat, unde scria un articol cu titlul Nu fi un blogger ratat.

O ultimă idee: știai că ieri și azi firmele de telefonie au făcut bani serioși pe spinarea evanghelicilor? Evanghelici care din datul lor firesc se anunță imediat unii pe ceilalți cînd e vorba de o știre de acest gen, sînt uniți la așa ceva, ceea ce e bine. Partea mai puțin bună e că puțini evanghelici mai și gîndesc ceea ce trimit prin sms, iar pentru că pe evanghelici îi caracterizeaza buna credință probabil din această cauză sînt sau devin prea creduli cînd vine vorba de așa ceva, ceea ce e prost.
___________________________________________________________________________________________
[1] Circulață vă rog, circulați… pe Messenger voi, mass-urile?
[2] O viață pe Yahoo! Messenger, nu-i viață!

M-aș bucura să aud și de la tine...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.