Orașul subteran – Derinkuyu (GT)

În 1963, un locuitor din Derinkuyu (în regiunea Capodocia, Anatolia centrală, Turcia), dărâma un perete la el acasa şi, a descoperit, uimit, ca după acela se afla o cameră misterioasă care nu mai vazuseră; camera ăsta l-a condus la alta, si aceea la alta si la alta… Descoperiseră intâmplator oraşul subteran de la Derinkuyu, al cărui primul nivel poate că a fost săpat de hitiţi în jurul anului 1400 î.e.n.

Arheologii au inceput sa studieze acest oraş subteran fascinant parasit. Au reuşit să ajungă la patruzeci de metri de adîncime, deşi se considera că ajunge la 85 de metri.
S-au descoperit 20 de nivele subterane. Se pot vizita doar primele opt nivele superioare; celelalte sunt parţial dărîmate sau sunt studiate de catre arheologi şi antropologi.
derinkuyu1
Cei interesați de mai multe detalii, pot răsfoi mai departe încă 2 pagini.

Un gând despre &8222;Orașul subteran – Derinkuyu (GT)&8221;

  1. cat de fascinant… sa locuiesti la propriu in pamant… ce poti simti cand atingi monumentalii peretii de piatra, innegriti de fum si funingine? dupa atatea sute de ani sa stii ca exact in locul unde stai au locuit alti oameni, au gatit si s-au inchinat? crstini prigoniti, ascunsi si rataciti prin aceste galerii.. si totusi… 20 de nivele? un adevarat oras… cata ingeniozitate… deja ma trec fiori cand ma gandesc la modul de viata in aceste incaperi, la cum e sa locuiesti aici si incerc parca sa ineteleg „stramosii”… mai aproape de „inceput”… absolut spectaculos sa stii ca pasesti pe acelasi pamant pe care este posibil sa fi pasit oameni cu 3400 de ani inainte sau sa calci pe urmele martirilor, asa cum este Valea Valdenzilor din Nordul Italiei… fascinant ;;)

M-aș bucura să aud și de la tine...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.