Povestea lucrurilor

Cu ceva timp în urmă aduceam în vedere un film despre lanțul economiei și industriei pe Glob, și spuneam așa: Cel mai interesant, complex şi pertinent film pe care l-am văzut în legătură cu sistemul financiar, industrie şi economie, de la extragerea resurselor pînă la arderea lor în furnale, cum toate au legătură cu BANII. Lucrurile au rămas la fel în legătură cu filmul, doar că acum acesta are un site pe .ro dedicat special lui cu tot cu subtitrarea în limba română, ceea ce un pas înainte. Mai rămâne doar să fie promovat pentru ca lumea să știe… nu de film ci de ce se petrece la scară modială în aceste domenii.

Probabil că nu ai știut că producătorii și cei care creează toate lucrurile pe care le cumpărăm discută și dau detalii despre cît de scurtă poate fi durata de viață a unui produs (uzura planificată) astfel încît consumatorii să nu-și piardă încrederea și să-l cumpere din nou (uzura percepută). Take that! Sau te-ai întrebat vreodată cum se poate ca pentru un radio a cărui plastic a fost fabricat în Mexic, metalul extras din Africa de Sud, petrolul din Arabia Saudită, radio care probabil a fost asamblat în China și transportat pe vapor pînă în Europa apoi în magazinele noastre să coste… 4,99$ ?! Păi asta nu acoperă nici chiria pe raft ori salariile celor care îl transportă! Cine plătește pentru toată treaba asta? Take even more of that!

Un film ce trebuie văzut, nu durează mult (21 minute) și e foarte ingenios prin explicațiile folosite (grafice și verbale) dar mai ales prin ce anume transmite. Mulțumesc Ralucăi Florea pentru că m-a anunțat de apariția subtitrării în limba română.

Click pe banner pentru a ajunge la site.

storyofstuff

3 gânduri despre „Povestea lucrurilor

  1. mai este un film, care expilca foarte bine ce se intampla la nivel mondial cu hrana pe care o mancam si de unde vine ea. se numeste We Feed The World. Il gasiti pe torente…la fel si subtitrarea

    In legatura cu ce spunea tipa, in filmul sugerat de Andrei, despre faptul ca sistemul pe care il avem azi (exploatare / productie/ consum si aruncare) este facut de oameni; eu cred ca si noi putem face ceva in legatura cu asta…sa ne gandim numai cate lucruri nefolositoare avem prin casa si cate aruncam la gunoi in fiecare an. de ce avem nevoie de un telefon nou in fiecare an? sau de ce ne camparam kile de cosmeticale pe care mai mult de jumatate le aruncam la gunoi fara sa le folosim? am nevoie de 2 perechi de adidasi sau de 10?

    profesorul meu de economie spunea ca in societatea moderna PRODUSUL CREEAZA NEVOIA si nu invers.

    felicitari pentru articol Andrei!

  2. Mulțumesc, dar nu știu dacă e nevoie de felicitări, eu doar am adus în atenție acest filmuleț. Toate laudele celor ce au trudit pentru el

M-aș bucura să aud și de la tine...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s