Ca… apa prin strecurătoare

Poate ați auzit de multe ori expresia: a trecut ca gîsca prin apă. Ei bine, să vedem acum cum trece apa prin… strecurătoare:

„Era un frate odată care tot timpul îi punea pe cei din biserică să memoreze Cuvîntul lui Dumnezeu. Parcă avea un tic, tot timpul fratele acela îți spunea să înveți pe de rost versete din Biblie.

Vine și un copil care îi spune că el nu are memorie, și nu poate să învețe mai nimic pe de rost. Tocmai din această cauză i se pare inutil să mai încerce să citească versetele alea de atîtea ori, că oricum nu îi intră în cap.

Văzînd aceasta, fratele respectiv îi dă o sită, ceva ca o strecurătoare și îl trimite pe acel copil la baie, și îi spune să dea drumul la apa de la chiuvetă și să umple cu ea strecurătoarea. Copilul, evident, se duce și nu reușește să o umple, apoi vine înapoi la fratele respectiv și îi zice că n-are rost, că nu tot nu se umble, deoarece apa curge prin găuri.

Fratele îi răspunde: „Strecurătoarea aceea semănă cu mintea ta, iar apa care curge de la ciuvetă este Cuvîntul lui Dumnezeu. Poate că mintea ta nu poate să-L memoreze așa cum o fac alții, dar măcar (arătînd spre strecurătoare) mintea ta va fi mult mai curată după ce vei citi Cuvîntul va trece prin ea.”

________

Fiecare să ia pentru el ce dorește din această mică povestioară cu un mare tîlc atît de profund.

E adevărat că mintea noastră, odată cu înaintarea în vîrstă a căpătat tot mai multe găuri și s-a transformat într-o adevărată strecurătoare care abia dacă mai poate ține ceva apă în ea, dar chiar și așa, este esențial să studiem Cuvîntul lui Dumnezeu, Biblia, care este Adevărul venit de la Domnul, insuflat de El, așa cum spune 1 Timotei 3:16.

Adevărul ne va face liberi… și mult mai curați și sfinți!

Andrei

M-aș bucura să aud și de la tine...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s