O ambiție sfîntă

Fiind inspirat de John Piper, după ce i-am citit AICI o predică de a sa, m-am gîndit la acest articolaș pentru voi.

Să facem cunoștință – Mă numesc „Ambiție”

O ambiție, adică o dorință puternică, poate un ideal, un scop precis pe care dorești mult să-l atingi, înaintea oricărui alt lucru. Cam așa aș defini eu ambiția.

Înțeleg prin ambiție sfîntă acea dorință după… sfințenie, desigur, pentru că numele ne dă și definiția. Dar hai să nu ne cramponăm la definiții și lucruri exact, deoarece cînd vorbești de termeni abstracți prin excelență, cum ar fi „ambiție” și „sfințenie”, atunci lucrurile depășesc granița cuvintelor, a rațiunii și minții. Aici întrăm pe un teren unde trebuie să începem să gîndim cu inima.

O ambiție sfîntă

Viața mea ar trebui să aibă o ambiție sfîntă, însă această ambiție nu este ca toate celelalte. Ea trebuie să fie mai puternică decît oricare alte, care să domine clar în fața lor și care să mă facă să o aleg înaintea oricărei alteia. Este un termen pretențios această „ambiție sfîntă”, dar pe cît de pretențios pe atît de necesar și impetuos. Să ai ceva ce vrei cu toată viița ta să faci, să ai ceva incredibil, o putere Dumnezeiască în tine care să împingă și să-ți dea putere.

Dar ce este această „ambiție sfîntă”? Tu cum o înțelegi? Sau mai bine hai să vedem ce ambiții au avut înaintașii noștri:

„Iată, doresc să împlinesc poruncile Tale: fă-mă să trăiesc în neprihănirea cerută de Tine!” (Psalmii 119-40)

„Un lucru cer de la Domnul, şi-l doresc fierbinte: aş vrea să locuiesc toată viaţa mea în Casa Domnului, ca să privesc frumuseţea Domnului, şi să mă minunez de Templul Lui.” (Psalmii 27:4)

Care este ambiția sfîntă a lui Dumnezeu?

„Doresc Eu moartea păcătosului? zice Domnul, Dumnezeu. Nu doresc Eu mai degrabă ca el să se întoarcă de pe căile lui şi să trăiască?” (Ezechiel 18:23) – Dumnezeu dorește să ne schimbe, să ne vindece și să ne aducă lîngă El pe veșnicie.

„Tată, dacă voieşti, depărtează paharul acesta de la Mine! Totuşi, facă-se nu voia Mea, ci a Ta.” (Luca 22-42)

Tu ce ambiție ai?

Ar trebui să ne identificăm și noi cu aceste ambiții? Aceea de a ajunge cu orice preț să-L vedem pe El, voia Lui să coincidă cu a noastră… aceea de a vesti Adevărul în lume, pentru ca și alte suflete să capete iertare și mîntuire… într-un cuvînt, ambiția noastră să fie Dumnezeu.

De ce aș avea această ambiție?

Pentru că El te-a mîntuit. Mai este nevoie de vreun motiv în plus? Nu cred. Chiar dacă scriu stîngaci și nu am reușit să te motivez, totuși nu e te motivez, ci El, prin tot ce a făcut pentru tine.

Andrei
Dumnezeu este ambiția mea.

2 gânduri despre &8222;O ambiție sfîntă&8221;

  1. tocmai am incheiat si eu o discutie cu un amic pe mess despre misiune, planuri, scopuri, piedici, biruinte, Dumnezeu, om, pacat sfintenie si despre multe altele… si concluzia a fost tocmai subiectul articolului tau: trebuie sa fim mai ambitiosi ; trebuie sa ne clarificam in mod clar si concret lucrurile pentru care luptam; sa avem mai bine definit planul nostru de inaintare prin aceasta lume.. azi, maine, saptamna urmatoare, luna urmatoare, anul urmator si pe termen mai lung ca sa stim unde vrem sa ajungem in trairea noastra, in slujirea noastra.. sa stim ce vrem sa facem in viata aceasta ca apoi sa dam dovada de toata ambitia pentru a implini acel lucruri

  2. bine zis, lui_eduard! stii, mie imi place sa spun adesea: `daca nu iti propui nimic, cum vrei sa ajungi acolo (unde ti-ai propus)?… intelegi?

    O spun din nou ca tare-mi place: Dumnezeu este ambitia mea!

M-aș bucura să aud și de la tine...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.