Evanghelizarea ca mod de viață (3)

Partea (1)
Partea (2)

continuare…

Demonstrația.

Poate ai observat că primele trei decizii te privesc doar pe tine, ca și persoană. Pe măsură ce demontrezi Evanghelia unui necreștin arătândui dragoste și bunătate, inima sa începe să fie atrasă spre tine, așa încât devine receptiv asupra viziunii tale despre viață. Primul aspect al demonstrației este doar constă doar în a arăta dragoste. Așa cum a făcut Isus cu oamenii imorali din timpul Lui, așa trebuie și tu să te faci prieten cu oamenii și să-i tratezi cu respect și afecțune, fără a ține seama de păcatul în care trăiesc.

La acest nivel, se folosesc două dintre resursele supranaturale ale lui Dumnezeu. Pe măsură ce inviți Duhul Sfânt in situația prin rugăciune permanentă, El se duce la lucru în viața prietenului tău. Dacă-I dai voie lui Dumnezeu să-L iubească pe prietenul tău prin tine, tu devii reprezentantul lui Dumnezeu.

Al doilea aspect în a demonstra Evanghelia consta în a lumina cu credință și cu speranță în întunecimea prietenului tău. Poți face aceasta doar prin a avea conversații uzuale pe subiecta care îți arată valorile tale și valorile lui (subiecte ca succesul, munca, căsătoria, timpul liber, copiii sau banii). Într-o astfel de conversația tu ar trebui să:

• Întrebi și să asculți foarte atent la ceea prietenul tău gândește despre subiectul în discuție;
• Îți dai proprie părere biblică într-un mod în care nu judeci;

După ce ași devenit prieteni de un timp deja, poți să-i spui că ai părerile acelea din Biblie.

Conversațiile pe subiecte relevantevor veni într-un mod natural pe măsură ce ai activități împreună cu prietenul tău – iei prânzul, faci jogging sau muncești împreună cu el. În conversațiile inițiale, caută lucruri comune pe care să zidești o relație de prietenie. În același timp, vei vrea poate să-i faci cunoștință cu alți creștini în alte situații obișnuite. Arată-i că nu ești singurul care are dragoste și este interesat de lumea creștină.

Pentru ca să porți conversații pe subiecte importante ale vieții, trebuie ca tu însuți să ai o perspectivă biblică asupra lor. Ultima secțiune a acestei cărți poate să te ajute să lansezi un studiu personal al subiectelor interesante pentru necreștini.

Proclamarea.

După ce te-ai identificat ca o persoană care iubește și gândește, care totuși își ia ideile din Biblie, fă-i sugestia ca într-o zi să aruncați o privire împreună prin Biblie. Prietenul tău va găsi această idee amenințătoare la început, așa că păturește-o ordonat și las-o undeva pentru altă dată. După ce îi vei sugera acest lucru de două sau trei ori pe parcursul unei luni, prietenul tău se va începe să se obișnuiască cu ea. După ce prietenul tău arată un interes real, stabiliți o întâlnire.

Acum, a doua resursă supranaturală a lui Dumnezeu este adusă în joc: Biblia. Încă nu este timpul pentru a-i prezenta prietenului tău Evanghelia și a-l întreba dacă vrea sau nu să facă o decizie în a-L accepta pe Hristos să-i ofere mântuire. În schimb, luați împreună niște gustări în dormitorul tău sau într-un loc confortabil asemănător, doar pentru a vă uita asupra unei cărți din Biblie împreună. Cartea Living Proof (NavPress, 1989) a lui Jim Petersen oferă sugestii care explică cum să conduci un necreștin prin studiul unei cărți din Biblie într-un mod neamenințător. Pot trece săptămâni sau chiar luni până prietenul tău va veni să vadă cine este acest Isus şi ce răspuns aşteaptă El de la oameni. Se poate chiar ca tu să nu fii prezent atunci când prietenul tău va lua decizia finală, aceea de a fi pentru Hristos sau împotriva lui Hristos.

va urma…

*Tradus de Andrei și Bianca din cartea A Compact Guide To The Christian Life, K. C. Hinckley

M-aș bucura să aud și de la tine...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.