Cum o să supraviețuiesc sesiunii

1. O să citesc Biblia. Nu doar cărțile și cursurile pentru examene trebuie citite. Este important să nu neglijezi, mai ales acum cînt ești încărcat cu de toate, timpul de părtășie cu el. Luther spunea așa: „Am atîtea lucruri de făcut astăzi încît o să mă rog primele trei ore!” Fă-L pe Dumneze aliatul tău (sau mai bine zis, păstrează-L și nu-L neglija)

2. O să mănînc sănătos. Fără fastfood, chipsuri și alte e-uri. Creierul este cel mai mare consumator de energie din organism, prin urmare trebuie alimentat corespunzător. Încearcă să ai o dietă cît mai echilibrată în care să nu lipsească nici carnea dar nici verdețurile și fructele. Un măr pe zi și… sesiunii vei supraviețui.

3. O să îmi organizez timpul. Gîndește-te exact cît timp mai ai pînă la următorul examen și încearcă să vezi cît mai ai de recapitulat sau de învățat pînă atunci. Fă-ți un program pe care să știi că-l vei putea respecta. Și respectă-l! Prea multă forfotă crează disconfort și o stare de agitație interioară cu care vei trăi permanet (dacă nu termin ? dacă nu reușesc ?) ceea ce îți va deprecia mult randamentul la învățat. Nu uita să faci pauze și să dai nu doar hrană creierului ci și oxigen, aer proaspăt. Dacă e plăcut afară, poți ieși pe o bancă într-un loc liniștit.

4. O să învăț logic și filtrat. Iar asta pentru că sînt la Litere și îmi permit lucrul acesta. Cei care urmează un profil real (informatică, fizică, matematică ori altele), ei bine, încă nu știu ce aș putea să le zic, însă mă bazez pe faptul că au făcut destule exerciții în timpul semestrului ca acum în sesiune să se descurce.

Aceleași lucruri le-aș spune și celor care o să susțină marele șpagalaureat. Nu vă temeți, nu e mare lucru, cînd o să treceți de el o să rîdeți cît de simplu a fost :)

Aș dori ca cei care au nevoie de susținere în rugăciune în această sesiune sau BAC, și vor în același timp să se roage și pentru alții, îi rog să lase un comentariu aici.

Everestul credinței - urcînd pe muntele lui Dumnezeu

Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, te poți abona la acest weblog prin RSS sau pe e-mail

6 gânduri despre &8222;Cum o să supraviețuiesc sesiunii&8221;

 1. Un măr pe zi și… sesiunii vei supraviețui.
  Mie mi se face o foame teribila in sesiune…si nu foame de informatii :))

 2. ha ha ;)) buna gluma de la punctul 4 :P
  si eu devin un ‘compulsive eater’ in sesiune…asa ca stau cat mai departe de frigider… ;)) programul fix e cel mai sanatos ;)
  pentru mine sesiunea e una dintre cele mai benefice perioade dpdv spiritual :)
  iar faptul ca ai zilele nefragmentate ca sa ti le organizezi cum vrei e fain dupa un semestru aberant ;)) :D mult succes.
  ahh si vreau sa ma inscriu pe lista bineinteles

 3. ideea e să dau creierului cîtă hrană are nevoie și să uiți că te-ai putea îngrășa … :)

 4. nu ai cumva un program creeat special pentru cei care p langa faculta au si job full time?:D danke:)

 5. alseba, nu am un job full time pe lîngă facultate, prin urmare nu cred că mă calific cel mai bine pentru a da sfaturi în această privință. Cu un job full time pe lîngă facultate trebuie să fie greu… tare greu. Absențe, seminarii lipsă, nepregătite, cursurile la fel. Uh! Îi apreciez pe cei care se descurcă. Eu încă n-am încercat, dar cine știe…

  Poate vreun cititor care trece pe aici e în această situație și dorește să scrie puțin despre cum să te organizezi pe timpul facultății cu un job full time. Sînt mai mult decît dispus să fac un guest post :) adică să primesc articole de la voi

M-aș bucura să aud și de la tine...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.