Cel puțin 4 motive pentru care ar trebui să mîncăm încet

O să îți dau aici măcar 4 motive care sper să te determină să iei masa încet și fără grabă, pe îndelete. Știu că timpul e ceva ce ne lipsește tuturor, dar măcar atunci cînd mănînci nu te grăbi! De ce? Uite de ce zic eu că ar trebui să faci asta:

Pierzi în greutate – creierului tău îi ia 20 de minute pînă să-și de-a sema că ești plin, că te-ai săturat. Astfel, dacă mănînci repede, creierul nu va primi în timp util informația de „gata, m-am umplut!” de la stomac, prin urmare vei mînca mult mai mult decît ai nevoie, de unde rezultă => mai multe calorii și alte chestii din mîncare consumate. Specialiștii spun că poți da jos (sau poți preveni o îngrășare) de aproximativ 8 kg pe an doar prin a mînca încet. Bine, asta se aplică doar la cei care chiar se îngrașă de la mîncare multă și consumată repede. Spun asta pentru că există persoane care cît asimilează atît dau afară, și în felul acesta nu reușesc să se mai îngrașe.

O digestie mai bună, deoarece aceasta începe în gură, din simplul fapt că mîncarea este mai bine mestecată dacă e mîncată încet și fără grabă, stomacul are mai puțin de lucrat, deci se „odihnește” și el puțin.

Mai puțin stres, făcîndu-te să te bucuri oarecum de aceste mici delicii ale vieții date de El. Desprinde-te de rutina și graba zilei măcar 15-20 de minute cît stai la masă și nu te mai gîndi la serviciu, școală sau alte probleme. Lasă-le ușă cînd vii la masă și ia-le cînd pleci. Încearcă acest exercițiu și vei vedea că și creierul îți va fi mulțumitor, iar un astfel de exercițiu de 15 minute pe zi, făcut de 3 ori, te va elibera de o cantitate semnificantă de stres, chiar mai mult decît te-ai aștepta. Tot ce trebuie să faci este să te gîndești la… masa pe care o iei sau la … nimic. Așa cum spunea un studiu recent, unii bărbați (zic de ei că ei îs un adevărat burete de absorbit stresul) au posibilitatea să se gîndească la absolut nimic :)

Revoltă-te pe Fastfood (mîncare rapidă) și alte chestii gata la minut. Mîncărurile fastfood, așa cum prea bine se știe, sînt cele mai dăunătoare și cancerigene alimente (dacă pot fi numite așa), prin urmare doar prin faptul că stai liniștit la masă, fără să te grăbești, protestezi împotriva mîncării rapide, adică a fastfood-ului, într-un mod indirect dar elegant.

Poftă mare!

Dacă ți-a plăcut articolul și ți-a fost de folos, de ce să nu-l dai și altora să-l citească?

Și dacă ai dori să urmărești acest weblog în continuare, te poți abona prin RSS sau pe e-mail

M-aș bucura să aud și de la tine...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s