Cel puțin 7 motive pentru care ar trebui să te trezești dimineața devreme

Astăzi aș dori să scriu despre trezitul de dimineață devreme. Știu că mulți nu practică acest obicei, în special tinerii care, cînd au ocazia, fac „la grasse matinée”, cum spun francezii, adică se trezesc tîrziu, după ora 9 sau 10… sau 12. Aici nu vrea să zic nimic despre așa zisele „bufnițe de noapte”, sau „lilieci”, adică acei oameni care lucrează mai bine și dau randament noaptea, și nu ziua. Există și astfel de oameni și eu cunosc mulți. O să dau doar un exemplu: cunosc pe cineva care lucrează toată noaptea pînă aproape de răsărit și o face excelent. Preferă să șofeze noapte pe distanțe mari pentru că el atunci se poate concentra mai bine (și șoseaua e mai liberă, desigur).

Dacă nu ești o „bufniță de noapte” sau un „liliac”, atunci citește în continuare.

Ai mai jos cel puțin 7 motive cu care aș dori să te determin să te trezești devreme, chiar la răsăritul soarelui.

1.Întîmpină ziua cea nouă. Biblia ne spune că bunătățile și îndurările Domnului se înnoiesc în fiecare dimineață (Plîngerile lui Ieremia 3:22-23), așa că de ce să nu te bucuri de acestea încă de la răsăritul soarelui, să profiți la maxim de ele? Ora 9 sau 10 deja… nu mai este dimineață. A trecut de mult dimineața. Dimineața este atunci cînd răsare soarele și ziua tocmai începe. Iar asta ne duce la al doilea motiv pentru care să te trezești de dimineață

2. Răsăritul. Poate că la viața voastră ați prins doar cîteva răsărituri de soare, sau poate nici unul. Te asigur că o să ai parte de un spactacol al naturii cu adevărat fascinant. Dumnezeu dă spectacol doar pentru tine. Poate că o idee excelentă ar fi să iei și aparatul foto cu tine și să imortalizezi răsăritul.

3. Liniște. Dimineața, la răsărit, este cel mai liniștit moment al zilei, unde poți să te bucuri de timpul perfect de părtășie cu Domnul. Invită-L să pășească cu tine în noua zi. Nu uita că bunătățile și îndurările Lui deja s-au înnoit la răsărit. Mulțumește-I pentru asta. Profită de liniștea de dimineață. Profită de ea și pentru alte lucruri pe care le poți face dimineața.

4. Timp liber în plus. Cine se scoală de dimineață, departe ajunge, nu? Dacă îți vei face un obicei din a te trezi în așa fel încît să prinzi răsăritul, atunci vei observa că pînă la ora 8 nu doar că vei fi luat și micul dejun, dar vei fi și terminat o cantitate importantă din activitățile pe care le aveai de făcut, iar apoi.

5. Eficiență. După cum poate știi, dimineața și după-amiaza sînt cele mai eficiente momente ale zilei pentru creierul tău. Dimineața, însă, ai un bonus, anume prospețimea trupului și a creierului după o noapte bună de somn. Timpul liber, cum spuneam mai sus, poate fi folosit eficient din cauza aceasta. Degeaba ai timp, dacă ești obosit(ă). Dimineața ai și timp, ai și prospețime și eficiență: 2 pack

6. Punctualitate. Cu toții am întîrziat dimineața la serviciu sau la școală, măcar o singură dată. Atunci cînd ești treaz de mult, vei reuși cu siguranță să te pui la punct, la 4 ace și să ajungi acolo unde trebuie la timp, fără grabă, și gata echipat: deja ai avut părtășie cu Domnul, ai luat micul dejun, ai pus în ordine casa, acum e timpul să înceapă ziua. Dimineața a trecut.

7. O colecție personală de fotografii. Dacă o să îți faci un obicei din a face o fotografie în fiecare dimineață cu răsăritul soarelui în momentul tău preferat, vei avea deja o colecție substanțială de răsărituri. Ce a ieșit cel mai frumos sau ce ți-a plăcut ție, poți să ajustezi puțin și uite că nu mai trebuie să dai search pe Google după „sunrise wallpaper”. Să fim cinstiți, cîți dintre noi avem aparate foto pe care se pune praful, și facem poze doar ocazional cu ele? Vei simți și acel sentiment de împlinire că ai reușit tu singur să surprinzi momente atît de frumoase.

În plus este și zicala: „cine se scoală de dimineață, departe ajunge”, nu?

Mîine o să scriu despre cum poți să te trezești atît de dimineață, chiar dacă nu ești obișnuit cu acest lucru.

Bună dimineața, Tată! Ce frumos e răsăritul pe care mi l-ai dăruit…

P.S. pentru a verifica la ce oră răsare soarele, click aici…

Dacă ți-a plăcut articolul și ți-a fost de folos, de ce să nu-l dai și altora să-l citească?

Și dacă ai dori să urmărești acest weblog în continuare, te poți abona prin RSS sau pe e-mail

12 gânduri despre „Cel puțin 7 motive pentru care ar trebui să te trezești dimineața devreme

  1. frumos articolul…nu cred ca am vazut prea multe rasarituri. Aerul de dimineata e cel mai fain!

  2. la petite artiste, ar trebui să te trezești să vezi măcar o dată în fiecare anotimp răsăritul, e de fiecare dată diferit, și e de-a dreptul superb :)

    Violeta,este, este trecut acolo la 3. și 4. :)

  3. nu prea am accentuat cu ce anume să-ți umpli dimineața, ci doar care sînt avantajele (timp, liniște…). Uite, poate scrii tu un articol mai complet despre lucrurile ce se pot face dimineața devreme :D

  4. pentru un blogger, un articol nu e chiar o povară… nu trebuia să spui „așa-mi trebuie” ci „e exact ce-mi trebuie”… noi, scriem articole :))

  5. nu ai greșit nimic, of… eu le înțeleg pe toate… poate că mie nu mi-a ieșit gluma :) eu apreciez tare mult implicarea ta pe blogul meu… ești poate cea mai activă în ultima vreme, și sînt surprins oarecum că am reușit să captez atenția cuiva măcar :)

M-aș bucura să aud și de la tine...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s