Căutîndu-L pe Dumnezeu chiar de dimineață devreme

Am avut 2 articole în care am vorbit despre trezitul de dimineață ( 1 și 2 ) și aș dori ca să fac și un al treilea, în care să vorbesc despre trezitul de dimineața bazîndu-mă pe exemple biblice. Am fost motivat să fac acest pentru că am privit un cuvînt azi dimineața la închinare pe același subiect, dar și pentru că am observat că noi, creștinii trebuie să avem și alte motive în plus pentru care trezitul de dimineață ar trebui să fie un imperativ, înafară de răsăritul pe care-l prindem sau de liniștea și răcoarea dimineții pe care (poate) o îndrăgim cu toții.

Am ales să dau doar două exemple practice din Biblie, unul pozitiv iar altul negativ, dar care, sper eu, să te motiveze cel puțin la fel de mult ca și pe mine să te trezești de dimineață. La urmă primiți și o (po)Veste Bună bonus :)

Exemplul pozitiv:

Iov, care după cum poate știi, se trezea dimineața devreme și aducea arderi de tot pentru fiecare dintre cei 10 fii ai săi:

Şi, după ce treceau zilele de ospăţ, Iov chema şi sfinţea pe fiii săi: se scula dis-de-dimineaţă şi aducea pentru fiecare din ei câte o ardere de tot. Căci zicea Iov: „Poate că fiii mei au păcătuit şi au supărat pe Dumnezeu în inima lor.” Aşa avea Iov obicei să facă. (Iov 1:5)

Încă de dimineața devreme, Iov se trezea și aducea arderi de tot pentru fiii săi, care nu erau puțini, ci 10. Și ca să aduci 10 jertfe în fața Domnului de dimineață, nu-i lucru ușor și nici care să îți ia puțin timp. În vremea noastră nu se mai aduc arderi de tot, jertfe sub formă de animale care sînt sacrificate. Acum e mult mai ușor, dar ce trist e că nu ne mai aduce jertfele de foarte dimineață înaintea Domnului. Poate că să cînți o cîntare și să citești două capitole din Biblie dimineața, ca jertfă adusă înaintea Domnului, nu e prea mult, și cu siguranță nu îți ia atîta timp cît îi lua lui Iov ca să sacrifice 10 animale, și nici nu te costă atît. Am uitat să ne aduce jertfele de dimineața devreme înaintea Domnului ca o mulțumire și recunoștință pentru acele bunătăți și îndurări pe care El le înnoiește acolo, tot în răcoarea dimineții (Plîngerile lui Ieremia 3:22-23). Crezi că ai ceva de schimbat în programul tău de dimineață?

Exemplul negativ:

Exemplul negativ vine de la David. Vă amintiți cum a păcătuit David? Poporul era trimis la război, iar David a rămas la Ierusalim… să mai doarmă nițel. După ce s-a sculat pe la amiază spre seară (2 Samuel 11:2), ce a făcut? S-a dus să-și întindă puțin picioarele și să-și clătească ochii la piscină, nu? După păcatul său cu Bat-Șeba, ce nenorociri s-au abătut peste familia lui David, ce nenorociri peste întreg poporul! Da, David a neglijat total dimineața cu Dumnezeu și s-a dus direct la alte lucruri. Pentru că nu a cerut puterea și binecuvîntarea lui Dumnezeu încă din dimineața acelei zile, cred eu că David a fost slab, a fost ispitit și apoi a păcătuit. Poți citi toate aceste lucruri în 2 Samuel 11. Nu, eu nu dau link unde să citești, pentru că vreau să mă asigur că n-ai uitat să mai cauți prin Biblie, și sînt deplin încredințat că aceasta nu se depărtează de gura ta, de biroul tău de unde citești acum aceste rînduri și o ai chiar la îndemînă, nu?

Și acum, (po)Vestea Bună pe care am promis-o puțin mai sus:

„Se făcea că fiul cel mic tocmai s-a întors de la școala duminicală și l-a găsit pe tatăl să citind ziarul cu rezultatele sportive. Copilul îi spune:
-Tată, Biblia prima dată! (în engleză sună ceva mai bine: Daddy, Bible first!)
-Nu, fotbalul prima dată! (Football first!)
Nu după mult timp, copilul moare pentru că nimeni nu a știut decît pînă în ultimul moment că suferea de o boală gravă pricinuitoare de moarte. Deasupra sicriului cel mic, lîngă capacul de-o șchioapă care nu avea nevoie de atît de multe cuie, stă tatăl copilului cu ochii plini de lacrimi. Își aduce aminte de cuvintele fiului său: „Tată, Biblia prima dată”. Ia Biblia și începe să citească. Se simte murdar și acum regretă tot ce a făcut mai înainte. Se pocăiește chiar acolo, deasupra sicriului cel mic. Domnul luase o viață dintr-un trup mititel, dar a făcut o minune și dăruise viață unui alt om, care tocmai a înțeles ce înseamnă să pierzi un fiu, ce înseamnă jertfa Fiului lui Dumnezeu.

Din momentul acela, tatăl respectiv a mers pe sloganul acesta: „Biblia prima dată”. A reușit nu numai să iasă din datorii și din viciul pariurilor sportive, dar pînă la sfîrșitul vieții a reușit să ridice 5 biserici unde oamenii să afle și să învețe că în viață Biblia e cea care vine prima.”

Sper din toată inima că am reușit să te conving să facei eforturi de a te trezi de dimineața devreme și să stai acolo cu Dumnezeu, înainte de a te întoarce la rutina zilnică, să iei Biblia prima dată, să îți aduci jertfele de dimineața devreme și să te încarci cu puterea și binecuvîntarea lui Dumnezeu pentru restul zilei, fără de care nu poți să fii puternic și biruitor, atît fizic, dar mai ales spiritual.

Aici ai două articole care întregeasc acest tablou matinal pe care am încercat să-l expun în aceste zile:

Editare ulterioară:

A doua zi dimineaţa, pe când era încă întuneric de tot, Isus S-a sculat, a ieşit, şi S-a dus într-un loc pustiu. Şi Se ruga acolo. (Marcu 1:35)

Dacă ți-a plăcut articolul și ți-a fost de folos, de ce să nu-l dai și altora să-l citească?

Și dacă ai dori să urmărești acest weblog în continuare, te poți abona prin RSS sau pe e-mail

M-aș bucura să aud și de la tine...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s