Memorarea Scripturii – o neglijență a creștinilor

Și e trist pentru că e așa. Chiar neglijăm cu adevărat memorarea Scripturii. Poate cunoaștem versete principale, cheie, învățate pe la studii, pe la grupa mică sau mai știm cîte un Psalm (1, 23, 84, 117) pe care l-am avut de învățat pentru programul din biserică cu tinerii și… cam atît. Marea majoritate a creștinilor se reduc la foarte puțin.

Cineva drag mie îmi spunea odată o anecdotă:

„Se făcea că stăteau de vorbă un creștin și un musulman. Creștinul spune:
-Ce s-ar întîmpla oare dacă s-ar arde și s-ar distruge toată cărțile religioase din lume, dacă s-ar distruge toate Bibliile noastre și toate Coranele voastre? La care musulmanul răspunde foarte senin:

-Pentru noi nu s-ar întîmpla nimic. Noi, oamenii și copiii noștri știu pe de rost fragmente mari din Coran, iar mulți îl știu în întergime pe de rost. L-am reconstitui cu ușurință”

Ai prins ideea?

Nu știu dacă am fi în stare să reconstituim Biblia dacă aceasta ar dispărea. Cine să cunoască așa mult din ea? Îmi aduc aminte de fratele Feleșteanu care cunoștia aproape toată Biblia pe de rost. Ce om fantastic! El este dovada vie că se poate. Acuma nu zic să te apuci să înveți Biblia de la un capăt la celălalt, dar, ai putea spre exemplu să iei fragmente cheie, cum ar fi predica de pe munte, sau o carte a prorocilor mici, sau Epistolele lui Ioan, Filipeni, care sînt cîteva doar cîteva pagini.

Mîine sper să am timp și să ne uităm împreună la cîteva motive pentru care este necesară memorarea Scripturii, nu doar citirea ei. Te aștept!

Dacă ți-a plăcut articolul și ți-a fost de folos, de ce să nu-l dai și altora să-l citească?

Și dacă ai dori să urmărești acest weblog în continuare, te poți abona prin RSS sau pe e-mail

open_source_anddij_wordpress_comOpen source

2 gânduri despre „Memorarea Scripturii – o neglijență a creștinilor

  1. e foarte adevarat ceea ce ai scris, Andrei. Observ si eu ca suferim de lene atunci cand este vorba de memorarea Scripturii, si ar trebui sa ne fie rusine. Uitam sa invatam cuvintele din Scrisoarea Iubitului inimii noastre.

M-aș bucura să aud și de la tine...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s