Trece Dumnezeu… înfiorați-vă!

„[…] şi-a schimbat vreodată un popor dumnezeii, măcar că ei nu sunt dumnezei? Dar poporul Meu şi-a schimbat Slava, cu ceva care nu este de nici un ajutor! Miraţi-vă de aşa ceva, ceruri, înfioraţi-vă de spaimă şi groază, zice Domnul.”

(Ieremia 2:11-12)

Am citit zilele acestea acest verset care m-a tulburat atît de mult și care, cred eu, ar trebui să ne dea tuturor de gîndit, dar să ne înfioare!

E o ironie cruntă aici: popoarele lumii păgîne sub nici o formă nu și-au schimbat dumnezeii, cu toate că nu sînt dumnezei adevărați, nu au nici o putere și nu pot simți nimic, dar cei care au văzut în nenumărate rînduri mîna puternică a Domnului și minunile Lui, au ales să-L părăsească și să se întoarcă la niște dumnezei imaginari.

Cineva mi-a zis: „Andrei, eu toată viața am trăit doar din minuni.” Cînd trăiești o viață de minuni, mai poți să le uiți, să uiți Cine le-a făcut, să te prefaci că nu le vezi sau că nu îți pasă?

Mi-aduc acum aminte de Ilie și amențarea Izabelei:

„Izabela a trimis un sol la Ilie, să-i spună: „Să mă pedepsească zeii cu toată asprimea lor, dacă mâine, la ceasul acesta, nu voi face cu viaţa ta ce ai făcut tu cu viaţa fiecăruia din ei.” (1 Împărați 19:2-3)

Se referea la profeții lui Baal care au fost uciși (vezi un capitol mai înainte), și amenințarea vine DUPĂ ce Domnul a trimis foc din cer și a săvîrșit o minune, mistuind jertfa și uscînd toată apa din jurul ei.

Ce face Ilie la această amenințare? Fuge, dragii mei, fuge de-i sar picioarele și se duce spre pustie cu gînd să se sinucidă. La care amenințare fuge? La amenințarea zeilor care cu o zi înainte nu au putut să facă nimic în legătură cu jertfa adusă lui Baal. Cine era de partea lui Ilie? Dumnezeu! De ce fuge Ilie atunci? Oare nu era el un om al Lui? Oare acei zei care nu au avut nici o putere, inexistenți, au avut atîta convingere atunci cînd Izabela îl amenință pe Ilie? De ce asta? Cum s-a întîmplat așa ceva?! E de-a dreptul revoltător!

Nu pot decît în această postură să văd un Dumnezeu cu adevărat mînios. Mai citește o dată versetul cu care am început articolul! Dumnezeu constată că cei aleși de El s-au depărtat și au ales niște dumnezei falși, și nu doar atît, dar face comparație cu oamenii care nici măcar nu L-au cunoscut vreodată și TOTUȘI nu și-au schimbat dumnezeii! Atunci cînd așa ceva se întîmplă și în viața noastră este cutremurător și înfiorător. Oare cu cîtă mînie o să ne judece Dumnezeu? Cu cîtă asprime? Nici nu vreau să mă gîndesc. Este înfiorător să-L trădezi pe Stăpîn.

În verset Domnul spune așa: „Miraţi-vă de aşa ceva, ceruri, înfioraţi-vă de spaimă şi groază.” Observăm cum ne aflăm puși undeva la mijloc, iar raportarea nostră se face prima dată la celelalte neamuri fără Dumnezeu, la lucrurile pămîntești, apoi tot Dumnezeu ne transpune și ne raportează la univers, la ceruri, la lumea care iese din sfera pămîntescului. Mînia Lui nu se oprește cu nici un chip la pămîntul acesta blestemat la moarte, ci aceasta se întinde dincolo de ceruri, în toată creația Sa. Oare cîtă mînie trebuie să ai în Tine încît să porunceși întregii creații să se înfioare de spaimă și groază atunci cînd vezi nesupunerea? Dar de cîtă dragoste este nevoie oare să Te stăpînești că să nu zdrobești omul căruia i-a alunecat piciorul și de cîtă dragoste este nevoie oare să ai răbdare să-i mai dai încă o șansă și să-l scoți de acolo unde a căzut cu bună știință? Nu pot răspunde acestor întrebări, dar simt…

Simt ce Dumnezeu am și cît e de mînios și că va veni ziua cînd totul va fi spulberat în bucăți în fața Lui, ca să facă loc Dumnezeului adevărat, să facă loc sfințeniei Sale. În ziua aceea oricine va fi aruncat în genunchi cu față la pămînt și nu va îndrăzni să zică nimic decît să-și aștepte fie osînda, fie răsplata.

Faceți loc, trece Dumnezeu și mînia și judecata Lui este cu El! Mirați-vă pămînteni, înfiorați-vă de spaimă și groază! Trece Dumnezeu… înfiorați-vă!

Articol scris de Anddij
Dacă ți-a plăcut articolul și ți-a fost de folos, de ce să nu-l dai și altora să-l citească?

M-aș bucura să aud și de la tine...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s