Meditații (21-28)

Aveți mai jos meditațiile mele pe care nu le-am postat încă pe blog. Comentariile și discuțiile sînt încurajate și bine primite. O să poți oberva sus, lîngă Autor, o pagină nouă pe care am strîns toate meditațiile mele publicate pînă acum.

„Adu-ți aminte că ceea ce pleacă de la minte ajunge tot la minte, și ceea ce pleacă din inimă ajunge tot la inimă.”

„Cerul este plin de untdelemn pentru vasele ce nu au fost aduse niciodată ca să fie umplute.”

„Dragostea din Dumnezeu pentru aproapele tău e fără motive, deoarece dacă ai avea nevoie de motive ca să iubești, odată ce acestea vor dispare, va dispare și dragostea. Nu vei mai avea pentru ce să arăți dragoste. Ar trebui să iubești și… și punct.”

„Ne place să spunem că am intrat pe ușa cea strîmtă, dar de prea multe ori uităm că și calea este strîmtă, nu doar ușa.”

„Minunile dispar atunci cînd considerăm posesiunile, circumstanțele și relațiile noastre drept normale, firești să ne aparțină, obișnuite. Minunile apar atunci cînd realizăm că posesiunile, circumstanțele și relațiile noastre atîrnă de cum se înclină bagheta Marelui Dirijor. Cei ce nu mai văd minuni în viața lor sînt cei ce consideră că toate lucrurile sînt normale și se cuvine să le aparțină sau să li se atribuie.”

„Atunci cînd nu mai ai nimic, descoperi că Dumnezeu este tot ce ai nevoie. Atunci cînd nu mai ești nimic, descoperi că Dumnezeu este totul. Atunci cînd ești părăsit de toți, descoperi că Dumnezeu nu a plecat niciodată de lîngă tine, erai doar tu cel care nu-L vedeai din cauza celor ce te-au înconjurat odinioară.”

„Am învățat că Dumnezeu, deși doare, te îndoaie într-atît cît să te transforme într-un sfînt, dar niciodată nu te va rupe în bucățele. Tot ce sfarmă în bucățele iremediabile sînt doar planurile și visele noastre. L-aș numi Năruitorul de vise.”

„Am învățat că o fotografie reușită nu ține deloc de cît e de performant aparatul foto ci ține de cine apasă declanșatorul, cînd îl apasă, de ce îl apasă și ce urmează să rămînă imprimat pe senzorul fotografic. Tot așa este și cu viețile noastre: reușita nu ține deloc de cît de performanți dorim să fim, ci ține de Cine ne apasă ca să devenim sfinți, cînd găsește El timpul potrivit ca să ne apese, de ce ne apasă pe răni și defecte și ce urmează să rămînă imprimat în Cartea Vieții.”

Andrei Jităreanu

M-aș bucura să aud și de la tine...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s