God, bless the Internet!

Doamne, binecuvîntează Internetul!Vinerea aceasta (9 Octombrie 2009) aș dori să fie vinerea în care să ne rugăm ca Dumnezeu să binecuvînteze internetul. Fie că ne place sau nu, sîntem obișnuiți sau nu, acesta ne-a invadat viețile și acum este cea mai răspîndită, rapidă și mai ușoară modalitate de informare și comunicare din istorie. Mulți nu sînt de acord cu internetul pentru că zic ei, dăunează. Și au dreptate. Dacă nu este folosit corect, cablul de internet se poate transforma într-un canal ce aduce multe murdării în casele noastre. Pe de altă parte, internetul se aseamănă cu un cuțit: îl poți folosi fie pentru a tăia pîine, fie pentru a ucide. Depinde cum este folosit. Doresc să cred că acest blog (alături de altele) este un exemplu „viu” al faptului că internetul poate aduce lucruri bune.

Deja introducerea este lungă, dar oarecum necesară, așa că o să trec la niște motive concludente de post și rugăciune pentru vinerea ce ne stă în față. Aș dori să fac o listă ca să o putem scoate la imprimantă și să putem să o avem în vedere toată ziua.

Să ne rugăm pentru:

1. ca Domnul să ne ferească de ispitele ce vin pe internet, de site-urile murdare sau de site-urile ce au ca scop clar împotrivirea față de Dumnezeu și Isus Hristos;

2. ca Domnul să dea înțelepciune liderilor noștri, puși peste noi de El, să vadă în internet o ocazie și nu o piedică pe calea mîntuirii. Să îi elibereze de prejudecăți și să-i facă să gîndească rațional și cinstit în ceea ce privește internetul;

3. ca Domnul să dea putere, inspirație prin Duhul Sfînt și putere celor care se ocupă de scrisul pe internet. Aceștia să fie acei oameni destoinici pentru orice această lucrare bună, să facă această lucrare cu frică de Domnul, și să zidească, nu să dărîme;

4. deși încetul cu încetul internetul devine indispensabil pentru noi, totuși să nu devină o obsesie sau o prioritate. Să conștientizăm că noi trebuie să controlăm internetul, iar nu internetul să ne controleze pe noi. Să realizăm faptul că familia și prietenii noștri nu sînt pe internet, ci în viața reală, nu cea online;

5. Dacă mai aveți și alte motive, sînt binevenite;

Să ne pocăim pentru:

1. că uneori am pierdut prea mult timp inutil navigînd pe Internet, timp ce putea fi folosit în slujirea altora sau slujierea Domnului; (Coloseni 4:5)

2. că există dintre noi care am privit la site-uri ce nu trebuiau accesate niciodată sau am zăbovit mai mult decît trebuie în fața unor imagini ce trebuiau înlăturate imediat din fața ochilor noștri; (Iov 31:1)

3. că am judecat uneori prea aspru pe cei ce folosesc Internetul și nu i-am înțeles de fiecare dată, și nici măcar nu am depus un minim efort pentru a-i înțelege; (Matei 7:1)

4. că am folosit Internetul cu lipsă de înțelepciune, l-am folosit pentru a intra în polemici ce niciodată nici nu au zidit și nici nu au ajutat cu absolut nimic pe nimeni, dimpotrivă au dărîmat și au descurajat ori mîniat pe ceilalți, l-am folosit pentru a atrage atenția asupra lucrarilor noastre și nu asupra Domnului tuturor lucrărilor.

Cine se alătură vineri acestui post? Cine crede că are nevoie de el?

Doamne, binecuvîntează Internetul!

Articol scris de Anddij
Spune și altora de acest post. Dă articolul celor ce crezi că sînt interesați și au nevoie de binecuvîntarea Lui

5 gânduri despre &8222;God, bless the Internet!&8221;

 1. Multumim de motivele concrete de rugaciune.

  Inima mea este dornica si motivata sa se roage pentru sfintire si intelepciune in folosirea acestui instrument.
  Domnul sa te tina si pe tine indraznet, tare in El si curajos.
  Mult har in impotrivirea cu pacatul.

 2. Mulțumesc, Alexandru. Acest instrument este unul valoros dar și distructiv în același timp. Echilibrul este destul de greu de păstrat dacă nu ai o relație solidă cu Dumnezeu. Pentru aceasta trebui să ne rugăm mai mult.

  El să binecuvînteze Internetul!

 3. de data asta am intrat la timp ca sa ma informez…deci,stii ca poti conta pe mine in lucrarea asta

 4. da, edwina, știu că pot conta pe tine. Mă bucur că ai reușit să ajungi să citești despre ce este vorba. O să-ți mai trimit pe mail dacă dorești.

M-aș bucura să aud și de la tine...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.