Vorbeste drept despre El!

După ce a vorbit Domnul aceste cuvinte lui Iov, a zis lui Elifaz din Teman: „Mânia Mea S-a aprins împotriva ta şi împotriva celor doi prieteni ai tăi, pentru că n-aţi vorbit aşa de drept de Mine, cum a vorbit robul Meu Iov.

– Iov 42:7 –

Cind am citit versetul nu m-am gindit decit la momentele in care nu am vorbit drept despre Dumnezeu si la momentele cind mi-era rusine de El. Nu m-am gindit la altceva decit ca s-ar fi putut ca intr-o zi minia Lui sa se aprinda si asupra mea pentru ca nu am vorbit drept despre El, Domnul. Nu am reusit sa fac altceva decit sa tremur si sa ma infricosez de El, sa-mi cer iertare si sa Ii cer intelepciune sa puna in mine cuvintele potrivite atunci cind vine vorba de a vorbi sau scrie despre El.

Mi-e frica ca nu cumva intr-o zi El sa vina si sa-mi spuna: `Sint minios pe tine pentru ca nu ai vorbit asa de drept despre Mine, cum a vorbit un alt rob al Meu`.

Daca citim intreaga carte a lui Iov observam si contextul in care sint rostite aceste cuvinte de catre Dumnezeu. Iov, desi in suferinte cumplite trupesti si sufletesti, nu greseste cu nimic in vorbirea si purtarea lui fata de Dumnezeu, unde, in schimb, cei trei prieteni ai sai care vin si-l consoleaza incearca sa Il linguseasca pe Dumnezeu, sa `se scoata` ei neprihaniti in fata Lui si sa-l convinga pe Iov ca Dumnezeu nu pedepseste degeaba, ci neaparat a trebuit sa fie un pacat in viata lui Iov. Iov isi mentine pozitia si dezminte zisele lor, afirmind in capitolul 6:10 ca el nu a calcat niciodata cuvintele Celui Sfint. Si asa era. Desi nevinovat, Iov era zdrobit.

Revenind la ideea initiala, eu inteleg din verset ca Dumnezeu le spune prietenilor lui Iov ca desi puteau sa vorbeasca drept despre El, nu au facut-o, si desi au rostit cuvinte intelepte si pline de adevar, au facut-o cu o oarecare mindrie, fara o atitudine corecta. Tinta vorbirii lor nu a fost Dumnezeu (desi asta pare sa fie) ci osindirea lui Iov si lingusirea lui Dumnezeu. Acest lucru a aprins minia lui Dumnezeu si nu a fost vazut bine. Dumnezeu nu are nevoie de asa ceva.

Despre Iov se pot spune atit de multe, am atit de multe de spus incat parca as asterne litere din ce in ce mai multe.

Tot ce am dorit a fost sa atrag atentia asupra vorbirii noastre atunci cind Dumnezeu este implicat. O rostire corecta, adevarata, dar care nu-L are ca tinta pe El, ci propriile scopuri, atrage cu siguranta minia lui Dumnezeu. Gindeste-te daca vorbirea ta a fost tot timpul dreapta atunci cind a venit vorba de El, iar daca nu a fost asa, atunci teme-te si pocaieste-te pentru ca minia lui Dumnezeu sta sa vina.

Articol scris de Anddij
Daca ti-a placut ce ai citit, spune si altora.

M-aș bucura să aud și de la tine...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.