Fă lucruri mai mari ca Domnul Isus!

Ioan 14:12 „Adevărat, adevărat, vă spun, că cine crede în Mine, va face şi el lucrările pe care le fac Eu; ba încă va face altele şi mai mari decât acestea; pentru că Eu mă duc la Tatăl.”

Te-ai gîndit vreodată să faci acele lucrări mai mare ca ale Domnul Isus? Nu? De ce?! Pentru că nu știi care sînt acelea? Crezi că nu poți? Crezi că aceste lucrări sînt doar pentru cei maturi și crescuți în credință? Află că te înșeli. De fapt, aproape oricine poate face lucrări mai mari ca a Domnului Isus –  sau cel puțin eu știu de una care este mai mare.

Iată ce spunea fratele Richard Wurmbrand:

„Cum se poate? Cine poate să facă lucrări mai mare ca ale lui Isus? Există o lucrare pe care noi o putem face, o lucrare mai mare decît a lui Isus. Isus e Dumnezeu, El e Stăpînul lumii. El poate ierta și vrea să ierte pe fiecare, dar cu o condiție: să se pocăiască. I se oferă toate posibilitățile de pocăință și dacă măcar un cuvînt spune, „Doamne, iartă-mă!”, cum a spus tîlharul pe cruce, n-a spus mare lucru, a spus un cuvînt, nu? și dacă nu poți să spui un cuvînt, Maria Magdalena nici măcar un cuvînt de spus dar au fost lacrimi de căință, s-a petrecut ceva în sufletul ei și atunci imediat a fost iertată, cum și fiecare din voi, care mă ascultați, orișice ați fi făcut, puteți fi iertați, pentru lacrimile de căință, pentru un cuvînt pe care-l spui, chair dacă nu-l spui cu glas tare, în inima ta, „îmi pare rău de ce am făcut și Te rog iartă-mă”, poți să fii iertat.

Noi putem face ceva mai mare decît Isus. El Rege fiind, El nu poate să ierte pe cei care nu se pocăiesc. Păi dacă într-o țară fiecare guvern ar spune fiecărui hoț, fiecărui ucigaș: cine ai fost? Ai omorît 5 oameni? Nu-i nimic, ești iertat. Tu ai spart 5-6 case? Nu-i nimic, ești iertat. Păi asta n-ar mai fi țară! S-ar destrăma țara aceea.[…] Isus, care este peste toate guvernele poate ierta numai dacă cineva se întoarce, dar noi, credincioșii, noi nu sîntem regi, noi putem ierta pe orișicine, orișice ar face înainte de a se pocăi! Mă bate cineva? Eu din partea mea l-am iertat! Mă schingiuiește cineva? Eu din partea mea l-am iertat! […] noi putem face lucrări mai mari ca ale lui Isus.”

Bănuiesc că nu te-ai gîndit niciodată la acest aspect. Putem ierta fără să punem condiții, adică necondiționat. Acest lucru noi îl putem face, în schimb El nu poate, pentru că este sfînt și este drept.

Resentimentele ucid. Cine a citit „Great Expectations” (Marile speranțe) de Charles Dickens își aduce aminte poate de Miss Havisham care a fost trădată de logodnicul ei care a părăsit-o chiar în ziua nunții și care a oprit toate ceasurile din casă  la 9 fără 20 (cred) și a refuzat să mai dezbrace rochia de mireasă, care se îngălbenise între timp. Era ucisă în interior pentru că nu putea să-l ierte pe cel ce trebuia să-i fie soț, cel care doar a profitat de averea ei.

Iertarea nu doar că oferă eliberare celui ce i se iartă, dar oferă eliberare și celui care iartă. Ambii împart aceeași măsură de restaurare a sufletului.

Poate că ai oameni care ți-au greșit și încă nu i-ai iertat. Poate că ai fost abuzat/ă, poate că cineva a profitat de tine într-un mod perfid, poate că ai fost trădat… trebuie să ierți, altfel nu vei putea fi eliberat.

Cîteva articole bune despre iertare le-a scris Doru. Recomand să le citești: 1, 2 Domnul Isus ți-a iertat totul, și nu o singură dată ci de atîtea ori! Mie mi-a iertat incredibil de mult. Nu mai țin minte de cîte ori… de nu aș ierta și eu la rîndu-mi? De ce nu ai ierta și tu la rîndu-ți?

“Trăim un sentiment eliberator cînd devenim conștienți că nu trebuie să fim victime ale trecutului nostru și că putem învăța căi de a-i răspunde. Dar dincolo de această recunoaștere mai există un pas… Este pasul iertării. Iertarea este exersarea dragostei de către oamenii care iubesc cu zgîrcenie. Ea ne eliberează fără a ne cere nimic în schimb.”
-Henri J.M.Nouwen-

Articol scris de Anddij
Dacă ți-a folosit articolul, te rog dă-l și altora! Toți trebuie să afle că pot face acest lucru minunat: să ierte…

M-aș bucura să aud și de la tine...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.