Maratonul unității: Lipsa părtășiei cu El

Dacă eu și tu, fiecare în parte sîntem vinovați într-o măsură de lipsa unității în Trupul Său, respectiv în grupurile de creștini din care facem parte (familia, tineretul), atunci e neapărat să vedem ce probleme avem și cum putem să le rezolvăm.

Tema pe care o voi discuta astăzi este părtășia cu El, sau mai bine zis, lipsa părtășiei cu El, Domnul. Tot mai mult mi-am dat seama anul acesta că ceea ce spune Domnul Isus este atît de adevărat, atunci cînd zice că despărțiți de El nu putem face nimic. (Ioan 15:5)

Despărțiți de El nu putem fi uniți niciodată unul cu celălalt, în Trup. Normal. Unul dintre lucrurile care ne despart de El (pe lîngă păcat, care este cauza no. 1) este lipsa părtășiei cu El. De prea multe ori ne trezim dimineața și nu stăm cu El de vorbă, ne luăm lucrurile și plecăm la școală ori serviciu, spunem o rugăciune din mers și pînă seara nu mai avem timp (sau nu ne aducem aminte) de El. Eu am pățit-o de multe ori. Iar seara, deja ești obosit, deschizi puțin calculatorul, ceva muzică, mîncărică, Hi5, Twitter, Mess, somn. A doua zi cam la fel, iar cînd vine Duminica… ei bine, doar Duminica nu e suficient.

Ce e de făcut?

Trebuie să înțelegi că fără să ai un timp de părtășie de calitate și zilnic cu El nu rezolvi mare lucru. De asemenea, te asigur că nu doar unitatea dintre noi, frații în El, este afectată (pentru că acesta e subiectul) dar și fiecare aspect al vieții tale, care devine tot mai goală și fără Dumnezeu s-o umple. Ai nevoie de El.

Ia o decizie

Astăzi poți să iei o decizie. Fie vei continua cu stilul de viață de pînă acum (care poate fi unul în deplină legătură cu Domnul, și m-aș bucura să fie așa!) care dacă nu este tocmai cel mai bun, cel mai fericit, cel mai după placul lui Dumnezeu te va îndepărta și mai mult de ceilalți, fie vei dori să schimbi ceva în viața ta și să începi o relație strînsă cu Mîntuitorul tău. Te-ai decis? Eu DA!

Ia-ți un angajament

Eu mi-am luat un angajament: în fiecare dimineață și seară voi avea jumătate de oră, timp în care voi citi Biblia, mă voi ruga și voi cînta ceva (bine, la partea asta nu mă pricep chiar bine, dar dacă-s singur în cameră, cum ar fi indicat la timpul personal de părtășie, merge :) Sînt sigur că viața mea și a ta va avea progrese semnificative în ceea ce privește relația ta cu El și sufletul tău… și de ce nu, poate îți vei vedea viața transformată radical. Dumnezeu poate face minuni.

Fii perseverent

Continuă să faci ce te-ai hotărît. Încearcă ca măcar timp de o lună de zile să ai acest timp de părtășie dimineața și seara. Apoi vei vedea o schimbare, sînt sigur de asta. Nu dau o rețetă acum, nu sînt un irealist ci doar încerc să te pun pe treabă cu un plan de bătaie concret.

Ce zici, încercăm împreună acest exercițiu?

___

1. Maratonul unității: Ramă generală
2. Maratonul unității: Avem nevoie de unitate în El?
3. Maratonul unității: Trilogia „comunicare-relație-unitate”
4. Maratonul unității: Cauze pentru care ne este greu să fim uniți
5. Maratonul unității: Lipsa părtășiei cu El
6. Maratonul unității: Oameni diferiți, același Dumnezeu, același preț, aceeași valoare
7. Maratonul unității: Păcatul – zidul dintre mine și El, dintre mine și ei
8. Maratonul unității: Atitudini greșite – indiferența și lipsa de interes
9. Maratonul unității: Un timp de părtășie defectuos cu ceilalți
10. Maratonul unității: Lista „To do” – Legea Împărătească
11. Maratonul unității: Temă pentru acasă
12. Maratonul unității: Concluzii și ce nu s-a spus încă

Articol scris de Anddij
„[…] pentru ca ei să fie una, cum sîntem și noi.” (Domnul Isus Hristos)

Un gând despre „Maratonul unității: Lipsa părtășiei cu El

M-aș bucura să aud și de la tine...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s