Cuvinte cu autoritate și influență

Am observat în scurta mea experiență de viață că nu contează atît de mult CE se zice, ci CINE zice acel ceva. Mă uitam că dacă un anonim, un nimeni, un om fără vază, mic, spune un lucru cel puțin adevărat sau important, prea puțini sunt cei ce se grăbesc să-l bage în seamă.

Pe de cealaltă partă, dacă o vedetă, dacă o persoană publică foarte importantă spune o banalitate, este imediat citat și elogiat, apreciat mult peste adevărata valoare.

Dacă Mr. Vedetă spune „nu doar boii, dar și roțile au aceeași valoare în a muta carul din loc”, fraza devine demnă de consemnat prin cîteva cărți de maxime celebre. Dacă un om mic și neînsemnat spune exact aceeași frază, atunci cei mai mulți fie nu bagă în seamă, fie au o atitudine de genu: meh!

Și ca disclaimer, nu îmi plîng de milă în acest articol, ci doar afirm evidentul. E un lucru fin pe care l-am observat de-alungul anilor.

Același cuvînt are mai multă putere dacă îi este insuflată de cineva cu o mai mare autoritate și influență.

Morala:

Folosește mai des sintagma: Este scris în Scripturi: … deoarece cuvintele de acolo au autoritatea Lui.

Articol scris de Anddij
Este scris în Scripturi: căci voi onora pe cel ce Mă onorează (1 Samuel 2:30)

8 gânduri despre &8222;Cuvinte cu autoritate și influență&8221;

  1. asa este. Asa procedez si eu si cred ca este corect.
    „Cuvantul lui Dumnezeu spune in felul urmator…
    Cuvantul lui Dumnezeu spune astfel..
    Gasim, „este scris in Cuvant ca”.

    Nimeni sa nu iti dispretuiasca tineretea Andrei. Apostolul Pavel chiar accentua acest lucru pentru inima si viata lui Timotei.
    Nimeni, dar Absolut nimeni sa nu-ti dispretuiasca tineretea, dar fii o pilda.

    Te salut.

  2. Nu e doar un aspect al filmului, ci tema generala. Un nene are posibilitatea sa calatoreasca in timp cu o masinarie si poate observa directia in care duce o educatie moral-crestina din care lipseste exact persoana cu „autoritate si influenta”. Una e sa spui tu cuiva „Nu e bine sa minti”, si alta e sa mentionezi: „Scriptura spune…” sau „Minciuna e un afront la adresa lui Dumnezeu, e pacat!”.

    Iti recomand sa mai vezi o data filmul, daca vrei sa ti-l readuci aminte. Oricum, il recomand oricui prezinta Evanghelia doar ca pe un set de informatii fara sa evidentieze greutatea pe care o are jertfa lui Isus inaintea lui Dumnezeu Insusi!

    Dincolo de asta, bun articol. Tine-o tot asa.

  3. Ah, ba da, îmi aduc aminte :) ai dreptate. E chiar tema filmului. Mi-aduc aminte de fetiță care a furat un hot-dog, și cel ce călătorește îi spune că nu e bine să fure, la care fetița îi răspunde: Says who?… Apoi își dă seama de greșeala comisă și de faptul că cuvintele fără autoritatea cuiva sunt doar vorbe goale, fără putere. Mulțumesc

  4. Chiar dace zicem „Este scris:” s-ar putea sa nu realizam mare lucru. Puterea unui mesaj nu sta in ambalajul vorbitorului ci in caliatea sa ontologica. De aceea conteaza foarte mult relatia mesagerului cu cel ce a inspirat mesajul.
    Acest lucru este valabil atat in predicare cat si in viata de toate zilele …

  5. Chiar în seara asta am vorbit cu o persoană nemîntuită și am confruntat-o cu Scriptura, cu ce „este scris”… și deși spune că ea crede Scriptura, nu crede că omul poate ști de pe pămînt dacă va fi sau nu mîntuit sau dacă păcatele îi sunt iertate… deși am dat texte în care să-i explic acestea. Da, nu realizăm mare lucru, noi! Eu am eșuat, dar poate că Domnul lucrează deoarece Cuvîntul Său are putere. El poate, nu noi. Noi nu am realizat și nu vom realiza nimic.

M-aș bucura să aud și de la tine...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.