Persecuție în India

Ce urmează să vezi sunt imagini îngrozitoare și reale despre ceea ce pățesc frații noștri în credință din India. Persecutați, omorîți în bătaie pentru că îndrăznesc să creadă în Hristos Isus.

Iată aici filmele (aproximativ 12 minute)

De cînd nu te-ai mai rugat pentru ei? Cînd a fost ultima dată cînd te-ai rugat pentru misionarii care se duc acolo în Numele Lui? Ai pe inimă lucrarea de misiune transculturală, sau ai și uitat că ȘI PENTRU TINE sunt scrise cuvintele: du-te! Du-te în toată lumea și propovăduiește Evanghelia! (Marcu 16:15)

18 gânduri despre &8222;Persecuție în India&8221;

 1. Ce tie nu iti place altuia nu-i face!
  Daca nu vrei ca cineva sa iti predice despre hinduism si sa vrea sa te converteasca , de ce un crestin ar vrea sa converteasca pe altii? ha?

 2. Proverbul „ce ție nu-ți place altuia nu-i face” este ceea ce spune înțelepciunea lumii. Înțelepciunea lui Dumnezeu spune: „ce îți place ție să ți se facă, fă și tu altora.” (Luca 6:31)

  Sesizezi diferența? Noi asta facem și spunem, despre binele făcut nouă de Dumnezeu, despre viața veșnică primită în dar, despre eliberarea adusă în viețile noastre și despre păcatul care ni s-a iertat.

 3. I-au intrebat misionarii crestini daca indienilor hindu, sau musulmani etc le place sa li se predice crestinismul?
  Pentru ca ce iti place tie, nu neaparat place si altuia!
  Ce tie nu iti place sa ti se faca cu forta, adica sa fi convertit la islamism sau hinduism , nu face nici la altu cu forta sa vrei sa ii convertesti la crestinism!
  Ca ei ar putea sa vina cu acelasi proverb si sa zica ca fac la crestini ceva ce le place lor!!

  pricepi?

 4. Da, pricep, dar Evanghelia nu a plăcut nimănui niciodată de la început. De ce? Simplu. Pentru că în om există inițial firea pămîntească, rea, distrusă de păcat, ce nu dorește o restaurare, o regenerare, o împăcare cu Dumnezeu. Și Satan luptă cît încă mai are timp să atragă și să țină sub stăpînirea lui cîți mai mulți oameni.

  Da, nu le place, dar nici nu au cum să știe că e cel mai bun lucru și cel mai mare dar ce-l pot primi :)

 5. 31.” Şi precum voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi asemenea; ”

  Adica daca vrei sa fii respectat, respecta!
  Adica daca nu vrei ca cineva sa iti forteze religia lui, nici tu nu o forta pe a ta!
  Adica daca nu vrei musulmani si hindu sa iti vina in Romania sa iti predice religia lor, fa si tu asemenea si nu te du la ei!

  pricepi?

 6. Perfect! Excelentă prezentare, retorică aproape impecabilă! Dar ai uitat un aspect: contextul, întregul.

  Acum caută și Marcu 16:15. De fapt, nu trebuie căutat, e scris în articol, ultimul rînd :) Comentariile tale mi-au dat o idee pentru un articolaș.

 7. Am vazut un comentariu in care cineva spunea ca acei oameni impun crestinismul.Este o diferenta intre a impune si a sugera un stil de viata bazat pe iubirea fata de Dumnezeu si de oameni.Acei oameni,martiri prin excelenta,ar putea sta acasa sa discute la un ceai despre starea jalnica a celor ce nu cunosc iubirea.Recunosc,cu rusine,ca nu as fi in stare de un asemenea sacrificiu.Acei oameni fac totul din iubire pentru semenii lor si primesc in schimb suferinta si moarte.Nu cred ca exista o marturie de credinta mai sublima,si nici o dovada a decaderii omenesti,intr o era in care pretindem ca suntem civilizati.

 8. Mihaela, nu pot să-ți spun cît mă bucur că mi-ai lăsat aceste cuvinte. Ai dreptate. Uite, ai idei valoroase, și mi-ar place dacă ai mai trece pe aici să discutăm. Bine ai venit, cu căldură!

  Nu, creștinismul nu se impune. Dumnezeu nu ne impune absolut nimic. Totul ține de voința noastră. „Dumnezeu este dragoste” (1 Ioan 4:16), pe cînd dragoste cu forța nu există. Sau cel puțin eu n-am văzut așa ceva. A impune ceva înseamnă a forța să iubești, pe cînd acest lucru este complet contrar naturii lui Dumnezeu, care așa cum am citat, El este dragoste!

 9. Corect … crestinismul nu se impune, ci doar se prezinta. Nu obliga, ci doar traieste. Insa pe cei mai multi, doar simpla traire crestina ii enerveaza la culme :(

 10. Multumesc Andrei.
  Doresc sa motivez oamenii sa cumpere cartile lui si sa le citeasca, acesta este scopul meu, eu nu ti-am facut blogul irelevant niciodata.

 11. Alexandru, știu că ești puțin supărat pe mine, sau puțin mai mult. Bucură-te că am fost sincer cu tine și ți-a explicat exact de ce comentariul tău nu a fost unul bun, și nu ți-am ascuns nimic. Dacă întreb pe mai mulți bloggeri, ceea ce faci tu se numește spam. În plus, pe blog am impus niște restricții pentru comentarii. Comentatul pe blog este un privilegiu, nu un drept. Eu las să comenteze pe cine doresc eu. La fel faci și tu probabil pentru blogul tău. Blogul acela pe care l-ai făcut de cîteva zile și care momentan are 2 articole…ei bine, rămîn la părerea mea. Poate deveni un blog important dacă muncești puțin pe el și dedici din timp să-l scrii. Dar 2 articole nu pot relevante. Îmi cer iertare, dar asta e părerea mea. În schimb, celălalt blog al tău este unul bun, plin de resurse bune și lucruri frumoase, pe care-l citesc. Înțelege că nu am nimic cu tine. Dimpotrivă, m-aș bucura dacă ai continua cu blogul și peste 2 ani, să ai deja cîteva sute de articole puse acolo, un loc unde lumea chiar poate găsi o varietate de articole.

  Uite, nu cred că ce ți-am zis este ceva din care să ne supărăm. Eu oricum nu mă supăr pe nimeni aici pe bloguri, ar fi stupid. Una dintre regulile de comentare pe acest blog este sinceritatea, ceea ce tocmai am făcut: am comentat sincer. Nu sunt interesat de altceva decît de adevăr.

 12. Th3Lov3OfG0d, așa este, îi enervează pentru că e normal să-i enerveze. Au în ei firea pămîntească care este în război cu sfințenia Lui Dumnezeu, cu copiii Lui.

 13. Domnule Pitapata…
  Daca te uiti cu atentie la statistici vei observa ca, musulmanii, hindusii (…) au o crestere, sa nu ii spun explozie, in Europa.
  Se preconizeaza ca in cativa zeci de ani Europa sa nu mai fie un continent crestin ci musulman.
  Asta ar trebui sa iti dea de gandit si sa nu mai spui ca ei nu vin sa faca propaganda vis&vis de religia lor.
  Asa cum ei isi extind teritoriul religios in lume de ce noi crestinii indiferent de denuminatiune sa nu ne extindem teritoriul intre ei?
  Mi-a placut totusi ca Andrei a venit sa iti explice cu oarecare indulgenta la spusele tale, scuze daca eu am fost mai …

 14. Doamna Pitapata, si nu domn!

  Jihadul cu propaganda islamista irita.
  La fel cum banuiesc ca orice misionarism al religiilor asupra altora.

  Nu inteleg ,cand sunt atatea lucruri frumoase pe care oamenii pot sa le faca in cadrul comunitatilor /tarilor de care apartin , de ce tocmai obsesia convertirii altor popoare din alte tari ii preocupa? Si in general strang donatii ca sa porneasca aceste actiuni misionare..
  „Mi-a placut totusi ca Andrei a venit sa iti explice cu oarecare indulgenta ..”
  Andrei nu mi-a explicat nimic.
  Andrei a incercat sa justifice niste versete care sa ii serveasca punctul de vedere. I-am aratat ca poti citi versetul altfel decat Andrei l-a prezentat.

  Cum explica un crestin, unui musulman ca Isus este superior lui Muhammad? Asta nu prea s-a explicat!

  Cu ce filozofia vietii a lui Budda este inferioara filozofiei de viata crestine?
  Asta nu prea s-a explicat!

 15. Pentru cineva care și-a propus să nu audă, să nu vadă și să nici să nu asculte nimic despre Dumnezeu, este greu de convins. De fapt, nu noi convingem, ci Altcineva. Trist este că orice om va veni într-o zi în fața lui Dumnezeu și mulți o să fie osîndiți.

  Doamnă, cum explicați apariția vieții? Dar a faptului că deși a fost cea mai urîtă și vînată carte din lume, spre distrugere, totuși Biblia a supraviețuit și este și va fi cea mai citită carte? Cum explicați că în urmă cu 4000 de ani Iov știa că pămîntul este rotund? (asta a fost descoperit cu mult mai tîrziu) Cum explicați că dimensiunile corăbiei lui Noe sunt dimensiunile perfecte pentru a nu se răsturna pe apă.(întrebați pe orice inginer în hidrodinamică). Oricum, cum am spus, pentru cineva care își astupă ochii și gura, e greu de crezut că va înțelege ceva vreodată.

  Chiar și așa, nu este nevoie de multe alte dovezi care ar putea curge la nesfîrșit în favoarea existenței lui Dumnezeu, ci este nevoie de credință.

 16. Threadul este despre persecutia crestinilor in India.
  Pentru acest punct de vedere mi-am exprimat parerea.

  Sunt perplexata de intrebarea care mi-a fost adresata vis a vis de Dumnezeu!
  Am facut cumva o oarecare afirmatie negativa vis a vis de Dumnezeu!?
  Ooo! Nu cred!
  Atunci ce sens are sa-mi fie adresata o astfel de intrebare?

 17. @Pitapata,
  Isus este superior lui Muhammad pentru ca:
  1. Isus este Fiul lui Dumnezeu, iar Muhammad doar un profet.
  2. Isus este viu, iar Muhammad e mort din 632.

  Lista ar putea continua, dar din cate imi amintesc tu nu esti deacord nici macar cu aceste 2 argumente. Afirmai intr-unul din posturile tale ca „oamenii l-au facut Dumnezeu pe Isus”, dar cum intelegi atunci afirmatiile lui Isus Hristos despre El insusi:
  * Ioan 10:30 Eu şi Tatăl una suntem.
  * Ioan 8:58 Isus le-a zis: „Adevărat, adevărat, vă spun că, mai înainte ca să se nască Avraam, sunt Eu.
  * Marcu 14:61,62 Marele preot L-a întrebat iarăşi, şi I-a zis: „Eşti Tu, Hristosul, Fiul Celui binecuvântat?” „Da, sunt”, i-a răspuns Isus.
  sau acuzatia iudeilor
  * Ioan 19:7 Iudeii i-au răspuns: „Noi avem o Lege, şi după Legea aceasta, El trebuie să moară, pentru că S-a făcut pe Sine Fiul lui Dumnezeu.”

  Isus a fost condamnat pentru ca A DECLARAT ca este Fiul lui Dumnezeu, Hristosul, Mesia, Unsul, Mantuirea lui Dumnezeu. Momentele in care le poruncea celor vindecati sa taca, sau ucenicilor sa nu descopere altor oameni „secretul mesianic” se datoreaza faptului ca ISUS TREBUIA SA SUFERE, SA MOARA si apoi SA INVIEZE, prin aceasta DEMONSTRAND/ DOVEDIND ca este DUMNEZEU.

M-aș bucura să aud și de la tine...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.