De ce iei Numele Domnului în deșert?

Să nu iei în deşert Numele Domnului, Dumnezeului tău; căci Domnul nu va lăsa nepedepsit pe cel ce va lua în deşert Numele Lui. (Exodul 20-7)

Ce înseamnă să iei în deșert numele cuiva?

A lua în deșert, înseamnă a folosi ceva în derîdere, în situații nefolositoare, lipsite de valoare, de importanță, ușurință, vanitate. (Vezi definiția cuvîntului deștertăciune)

Cu alte cuvinte, și aici, pune un nota bene!, a luat în deșert nu înseamnă doar a disprețui, a defăima, ci înseamnă și a folosi cu ușurință ceva, în gol, într-o situație lipsită de valoare, a folosi fără să fie nevoie.

Ce spune Domnul despre Numele Lui?

Domnul spune despre El că este Cel ce este, El poartă Numele care este mai presus de orice nume, avem trecere înaintea Lui datorită jertfei Lui, cererile noastre au răspuns doar în Numele Lui.

Eu sunt destul de pretențios cînd vine vorba de Numele Lui. Nu accept să fie scris prescurtat sau cu literă mică (toate comentariile care au avut aceste deficiențe au fost corectate), de multe ori folosesc pronumele „El” în loc de Numele Lui, din respect. De multe ori mă simt nevrednic să-I rostesc Numele. E sfînt. Iar acum încerc să mă dezvăț de tot de a mai folosi sintagme precum „Oh, Doamne!”, „Doamne, ce om!”, „Doooamne!” fără să mă adresez Lui de fapt. Și aceasta este o luare în deșert a Numelui Său.

Avem noi oare grijă cînd, cum și cu ce scop Îi rostim Numele?

3 gânduri despre &8222;De ce iei Numele Domnului în deșert?&8221;

  1. Nu prea suntem grijulii aici, ci in alte privinte. Se pare ca trebuie sa ne (re)orientam spre ceea ce e cu adevarat important.
    P.S. imi place tema si imi plac culorile. Tocmai ai reunit cerul albastru cu iarba verde. Frumos loc sa scrii si…aproape de El :)

M-aș bucura să aud și de la tine...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.