Un Dumnezeu ce tînjește să ofere binecuvîntare… dar nu poate

Verset cheie: Mi se zbate inima în Mine, şi tot înăuntrul Mi se mişcă de milă!
-Osea 11:8-

Întreg Psalmul 81 îl interpretez ca pe un Psalm al neîmplinirii lui Dumnezeu, dacă mi-este permisă expresia. Deși Dumnezeu este împlinit, satisfăcut și desăvîrșit în El Însuși, totuși El este dragoste, iar dragostea Lui tînjește să ofere, să dăruiască, necondiționat.

În ciuda faptului că poporul Lui s-a răsculat, devine neascultător în pofida a orice bunătată arătată de către Domnul, El totuși dorește împăcarea și dorește să ofere, să dea poporului bunătate și belșug! Dar nu poate!

Oare viața ta nu se aseamănă cu a poporului Israel? Oare tu nu primești binecuvîntare tocmai din motivul neascultării?

El nu, nu poate da belșug din cauza neascultării și nesupunerii. Priviți cum Dumnezeu abia așteaptă să-și deschidă zăgazurile cerului și să toarne binecuvîntări în viețile ori ascultăm de El:

O! de M-ar asculta poporul Meu, de ar umbla Israel în căile Mele! (Psalmul 81:13)

Ce exclamație făcută de Dumnezeu! Cîtă dorință de a duce poporul spre ascultare! Ce pasiune pentru niște oameni rătăciți și stricați! Dumnezeu tînjește să ofere dragoste și binecuvîntare, belșug și bunătate, dar se vede în imposibilitatea de a face asta din pricina nesupunerii și neascultării.

Iată ce oferă Domnul celor ce ascultă de El și umblă după voia Lui:

Într-o clipă aş înfrunta pe vrăjmaşii lor, Mi-aş întoarce mâna împotriva potrivnicilor lor;
cei ce urăsc pe Domnul l-ar linguşi, şi fericirea lui Israel ar dăinui în veci.
L-aş hrăni cu cel mai bun grâu, şi l-aş sătura cu miere din stâncă. (Psalmul 81:13-16)

Cu alte cuvinte, El spune așa: „Oh, de ai ști cît de mult doresc să te binecuvîntez înmiit! De ai ști cît de mult tînjesc să îți ofer tot ce am eu mai bun, să-ți dau din bogăția Mea, fericirea Mea și izbînda Mea! Dar nu pot! Tu mă împiedici! De ai asculta de Mine și de Mi-ai face voia, atunci le-ai avea pe toate, în Mine. Tînjesc după asta. Tînjesc să te fac moștenitor al Meu, dar nu pot. Trebuie ca și tu să cooperezi. Te rog, lasă-Mă să te binecuvîntez cu adevărat!”

Oare viața ta nu se aseamănă cu a poporului Israel? Oare tu nu primești binecuvîntare tocmai din motivul neascultării și nesupunerii voinței tale voinței Lui? De ce nu accepți să faci și să împlinești în fiecare aspect al vieții tale ascultarea de Domnul și părtășia El? Pun întrebarea nepotrivită?

Pe de altă parte, sunt sigur că ești un ascultător și împlinitor al voii Lui, la fel cum sunt sigur că El te preocupă mai înainte de alte lucruri și cu siguranță deja umbli cu El… dar (se pare că tot timpul este un „dar”, nu?) nu crezi că este loc de mai bine, mult mai mult bine? Te rog să te gîndești în mod serios la dragostea care îți este arătată acum și alegerea pe care ești pus s-o faci acum: o viață în ascultare de El, cu promisiunea că vei fi binecuvîntat (nu trebuie să ne gîndim neapărat la binecuvîntare materială, deși există și aceasta, ci la cea spirituală, la luptele cîștigate acolo în fața păcatului, ispitei, adicțiilor și altor paraziți) sau o viață mediocră, lipsită de orice curaj și speranță, cuprinsă de moleșeală și deznădejde, fără El.

Iar ca să revin la versetul cheie al articolului din Osea 11:8, pot spune că nu există ceva mai… strigător la cer decît să primești declarații de dragoste de acest gen de la Însuși Dumnezeu iar tu să stai împietrit și să nu accepți faptul că te iubește și te dorește… da, pe tine! După tine I se zbate inima și tînjește Dumnezeu, ție dorește să îți dea viața veșnică și binecuvîntarile Lui, tu doar trebuie să asculți de El, să crezi din toată inima în El și să umbli complet dependent de El pe cărările trasate de El, Dragostea.

Despărțiți de Mine nu puteți face nimic. (Ioan 15:5)

M-aș bucura să aud și de la tine...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.