Jertfa și belșugul

Eu am venit ca oile să aibă viaţă, şi s-o aibă din belşug. Eu sunt Păstorul cel bun. Păstorul cel bun îşi dă viaţa pentru oi.
– Ioan 10:10-11 –

Încercam să înțeleg mai bine Jertfa. Scriu cu literă mare pentru că eu așa găsesc de cuviință. Nu este o jertfă, nu este una dintre jertfe, nu este ceva ce a fost sau ce o să mai vină, ci este… JERTFA. Unica. Este Jertfa care a dat iertare multora, Jertfa care a învins moartea spirituală și Jertfa cea mai dureroasă de privit… și cea mai greu de înțeles de mulți. Este Jertfa care a dat eliberare și viață eternă. Este Jertfa care a adus distrugerea definitivă a oricărui păcat al lumii. Este Jertfa care mă face să scriu acum aceste cuvinte, rugîndu-mă că vei încerca și tu să o înțelegi mai bine.

Domnul Isus spune că El a venit și și-a dat viața pentru ca noi să avem viață, și s-o avem din belșug! Sunt cuvintele Lui, care au putere și care exprimă un adevăr pentru viețile celor ce au ales să-L primească și să creadă în El. Domnul Isus nu a mințit niciodată. Dacă El a spus că tu vei avea viață din belșug, atunci așa este! Poate că nu este belșugul la care ne gîndim noi că ar trebui să fie, ci este belșugul văzut prin ochii lui Dumnezeu. Belșug înseamnă să fii mîntuit, și chiar mai mult, viața pe care o trăiești acum este viața care are în ea neprihănirea, sfințenia și pacea lui Dumnezeu. Belșug! Simți că trăiești o viață din belșug? Deși ai probleme diverse, simți că viața ta este plină de suc și verde, dai afară din tine belșug, îți vine să țopăi de bucurie că Jertfa a fost suficientă cît să ai totul prin ea, prin El?

Aș dori ca măcar acum să te oprești puțin și să te întrebi dacă în viața ta există belșug… oricum l-ai percepe tu.

Iată belșug

M-aș bucura să aud și de la tine...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.