Credința – un lucru bine fundamentat, dovedit

Un crez nefundamentat e ușor schimbat sau abandonat chiar dacă este corect. O credință care nu este fundamentată nu merită crezută.
– David Wolfe –

Din cîte mi-am dat seama și din experiența proprie, am ajuns la concluzia că noi, ca și creștini ar trebuie să fim ceva mai pregătiți să răspundem și să ne apărăm credința. Asta se numește apologetică. Cred că fiecare creștin trebuie să știe în Cine crede, de ce crede și care sunt dovezile de necontestat pentru a susține credința sa.

Nu vi se pare că mai tot timpul creștinii sunt cei în defensivă, cei care se apără împotriva ateilor, evoluționiștilor, naturaliștilor? Cred că nu este firesc să fie astfel. Sunt sigur 100% că un creștin ar trebui să conducă, să fie cel care atacă și cîștigă în fiecare „luptă” tocmai pentru că el deține adevărul. Cel care deține adevărul este cel cu inițiativa, cu ofensiva. Dumnezeu este exemplul în acest război contra păcatului și păcălelii (pentru că da, creștinismul este într-adevăr o luptă contra păcălelii) unde este Cel care ia inițiativa și vine cu un plan de salvare, pe care-l și duce la bun sfîrșit.

Noi avem Biblia, dovada supremă a atotputerniciei, înțelepciunii și forței creatoare a lui Dumnezeu, manualul suprem de apologetică, care oferă toate răspunsurile la toate problemele vieții. Parcă prea puțin o folosim, sau nu am dreptate? Ateii resping Biblia tocmai pentru că este arma care îi demontează de fiecare dată. Satan a făcut în așa fel încît Biblia să fie cea mai vînată și căutată carte spre distrugere din istoria omenirii, și totuși Biblia este cea mai citită și vestită carte din lume, iar Dumnezeu este personajul și subiectul principal în cele mai înalte folosofii ale lumii, încă din Antichitate. Asta spune ceva! Nu poți nega faptele concrete.

Ateii au și ei o credință a lor, cred și ei în ceva. Cred că Universul a început cu un Big Bang, dar nu pot explica de unde materie pentru acea explozie, prin urmare cred că materia a venit de undeva… Pur și simplu au nevoie să creadă în ceva! Doar că și noi, creștinii, avem o credință a noastră, de ce să nu ne-o apărăm, s-o dovedim corectă și s-o explicăm oamenilor?

Să spunem oamenilor că există un Creator, că a fost o creație în 6 zile, că lumea a fost creată prin Cuvînt, că există un Mîntuitor și că viața veșnică e reală!

Credința noastră are un fundament solid, tare și care nu va fi zdruncinat și demolat niciodată. Ar fi bine să renunțăm la a ne mai fi frică s-o apărăm! O credință nefundamentată ca a ateilor, nu merită crezută. Noi avem fundament, ei nu au. Tot ce au este o credință, dar fără fundament. Noi avem un „La început…” (Geneza 1:1) ei nu au niciun început, nicio explicație, niciun fundament, doar bănuieli.

Acum dar, rămîn acestea trei: credința, nădejdea și dragostea. (1 Corinteni 13:13)

Prin credinţă pricepem că lumea a fost făcută prin Cuvântul lui Dumnezeu, aşa că tot ce se vede n-a fost făcut din lucruri care se văd. (Evrei 11:3)

5 gânduri despre “Credința – un lucru bine fundamentat, dovedit

  1. Cred in viata vesnica dar nu e indeajuns sa cred ci sa ii fac si pe ceilalti sa creeada.Viata vesnica inseamna credinta dobandita si redescoperita in sufletul nostru.Ne-am nascut cu acest dar pentru al transmite si celor care nu au patruns inca in inima lor si nu au descoperit puterea divina.

  2. popa, nu noi convingem lucrurile acestea, ci Duhul Sfînt. Noi trebuie doar să spunem despre ele, să-L mărturisim pe Hristos. Acest lucru ar trebui să fie capabil să-l facă orice creștin.

    m1ha1, se păcălesc singuri. Nici măcar nu vor să fie sinceri. Știi tu latinescul ex nihilo, nihil fit (din nimic, nimic nu se creează)

  3. disa, de acord si nu prea. Sunt de acord ca trebuie sa lasam loc trairii, lasind un exemplu. Si eu sustin cu tarie ca cea mai eficienta metoda de evanghelizare este exemplul personal, dar totusi nu putem lasa teoria la o parte, nu? Trebuie sa stii ce sa zici celui ce este interesat, trebuie sa stii in ce crezi, trebuie sa stii de ce crezi si trebuie sa stii sa aperi in ceea ce crezi. Nu poti ramine ignorant bazindu-te pe faptul ca exemplul personal este suficient. Cum spunea si citatul de la inceputul articolului, un crez nefundamentat, pote fi el si unul corect, nu merita crezut. Si teoria isi are locul ei.

M-aș bucura să aud și de la tine...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.