O inimă de carne mai sănătoasă

Inima ta bate o viață pentru tine. Tu ce faci pentru ea?

Puțini știu că sunt cardiac. Tahicardie sinusală plus o frumusețe de prolaps de valvă mitrală. Pentru mulți, acești termeni nu înseamnă nimic momentan. Poate că unii îi vor descoperi în viitorul apropiat atunci cînd își vor da seama că inima lor nu mai bate așa cum trebuie, sau că înțeapă, ori o ia razna de multe ori.

Fără alte introduceri și detalii, îți scriu aceste lucruri care să poți preveni în loc să tratezi o inimă care acum poate încă este sănătoasă. Iată cîteva reguli de bază pe care am încercat să le respect în ultima jumătate de ani și care au dat roade, cu siguranță. Vă vorbește Stan, pățitul.

Iată niște reguli ce trebui respectate, fie că ești bolnav cu inima, sau încă ești sănătos tun, sau mai bine spus, 3 mari cauze care duc la îmbolnăvirea inimii:

1. Totul pleacă de la creier. Sistemul nervos controlează întreg organismul. Dacă creierul spune inimii că totul e ok, atunci ea se liniștește și bate ok. Dacă creierul spune mîinii stîngi că este amorțită, ea asta va crede. Comenzile ce pleacă de la creier la inimă se află foarte aproape de centrii nervoși responsabili cu sentimentele și starea nostră de spirit, prin urmare acestea ne afectează direct inima. O pot menține sănătoasă sau o pot îmbolnăvi în timp. Încearcă să trăiești o viață fără griji, deschide Biblia, citește-o, crede-o și încearcă să te liniștești. Cel puțin, adormi liniștit! Aruncă stresul zilei la coșul de gunoi înainte de a te culca!

2. Al doilea vinovat de starea nostră de sănătate sau de boală a inimii noastre este sportul, mișcarea. Viața sendetară este un ucigaș pentru sistemul circulator. Exercițiile fizice întăresc și tonifiază mușchii. Nu uita că și inima este un mușchi. Cu cît îl antrenezi, cu atît devine mai puternic și se menține în formă maximă. Mișcă-te, fă gimnastică dimineața, renunță la mașină sau la transportul în comun cel puțin de 2 ori pe săptămînă, urcă scările și renunță la lift!

3. Alimentația. Alimentația trebuie să fie una sănătoasă, echilibrată. Preferabil necondimentată excesiv, fără multă sare sau ulei. Eu merg pe un principiu: apa este noul ulei. Despre asta o să scriu în artiolele viitoare.

Acestea sunt doar 3 mari cauze pentru apariția bolilor de inimă. Pe larg o să scriu despre fiecare în curînd. Îmi doresc să te ajut, cu sinceritate. Boala de inimă este ceva serios. Trateaz-o serios, chiar dacă încă nu o ai.

O inimă sănătoasă!

M-aș bucura să aud și de la tine...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s