O lume flămîndă pe care n-o hrănim

Un ateu întreba pe un creștin: -Dacă Dumnezeu e așa bun, atunci de ce atîția oameni suferă de foame în lume?
Răspunsul a fost: -Pentru că nu îi hrănim. E ca și cum te-ai pune la masă împreună cu un african care n-are ce mînca, iar în capul mesei ar sta și Dumnezeu. Dumnezeu vă dă de mîncare iar tu iei toată mîncarea, te îndopi, devii obez și apoi arunci mai mult de jumătate, iar africanul stă să moară de foame lîngă tine, iar tu ridici pumnul la Dumnezeu și spui: Doamne, de ce nu îl hrănești și pe amărîtul ăsta? Parcă ziceai că ești bun!

Acesta este contrastul între Europa sau țările mai dezvoltate din continentul american sau asiatic și țările sărace din restul lumii: cînd unele țări au rata obezității undeva la 35% sau peste 70% din populație are greutate în plus față de cît ar trebui (un IMC mai mare de 25-26), atunci îți dai seama că suntem o societate suferindă, consumeristă, nepăsătoare, neglijentă și bolnavă.

Îmi place mult ce face această organizație, iar alături de ea există încă multe altele care desfășoară tot felul de acțiuni umanitare pe întreg globul. Sute de lanterne au fost înălțate spre cer pentru a arătă cîți copii mai au nevoie încă de un sponsor care să fie dispus să plătească 80 de cenți (vreo 3 lei) pe zi, bani care i-ar asigura hrana necesară.

Totuși prima și ultima nevoie a lumii nu este hrana ci Cuvîntul lui Dumnezeu. În fiecare zi mor mii de oameni. De fapt, statisticile spun că într-un minut mor 67-70 de oameni, adică cam un om în fiecare secundă. Pentru a vizualiza și mai bine ce se petrece pe pămînt, în timp REAL, te rog să privești această hartă: http://breathingearth.net

Fiecare punct negru înseamnă că un om a murit. Cele mari șanse sunt ca acel om să fi murit nemîntuit. Oare nu este îngrijorător? Nu ne pasă? Domnului Isus i-a fost milă de mulțime și de neamuri. Nouă de ce nu ne-ar fi?

Îmi notam mai de mult o idee care spunea în felul următor: Evanghelie înseamnă pur și simplu că un cerșetor dă de veste unui alt cerșetor unde să găsească pîine.

Oare cîți oameni au murit fără să fi găsit Pîinea vieții vreodată? Eu m-aș mai uita la harta de mai sus și m-aș întreba serios ce se întîmplă cu toți oamenii aceia care mor… Lumea e flămîndă, caută pîine, iar noi putem să le spunem unde să o găsească. Din vestitul montaj Letter from Hell, cel ajuns în iad striga la prietenul lui: de ce nu mi-ai spus niciodată despre ISUS?! De ce?…

De ce?…

Un gând despre „O lume flămîndă pe care n-o hrănim

M-aș bucura să aud și de la tine...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s