Recenzie: Neașteptata întorsătură a vieții – David Jeremiah

David Jeremiah este pastor în Statele unite ale Americii iar întorsătura neașteptată de care ne vorbește în cartea sa nu se regăsește doar la el ci la absolut fiecare om, fără excepție. Pentru el neașteptata întorsătură a fost atunci cînd a fost diagnosticat cu cancer, dar pentru fiecare dintre noi neașteptata întorsătură poate lua cu totul alte forme.

Tema cărții Neașteptata întorsătură a vieții (în engleză Bend in the Road)este atitudinea creștinului în fața acestor necazuri, situații neașteptate, felul cum trebuie privite problemele, promisiunile și credincioșia lui Dumnezeu cînd vine vorba de înfruntarea acestor dușmani ai sufletului și trupului. Cartea este dedicată fiecărui om. Iată ce spune soția autorului, Donna Jeremiah:

„Indiferent de împrejurările în care vă găsiți, citiți, vă rog, această carte cu gândul că omul care a scris-o este o mărturie vie a puterii de susținere pe care o are nădejdea ce se găsește numai în Domnul nostru Isus Hristos.” (Neașteptata întorsătură a vieții, p. 204, Editura Aqua Forte, Cluj-Napoca 2004)

Cartea ne pune într-o lumină biblică realitatea, necesitatea și iminența încercărilor în viața fiecărui om dar și rodul acestora, ca o încununare a metodei inconfundabilă a lui Dumnezeu de a „educa” omul pentru Împărăția Sa.

De ce întîrzie Dumnezeu să mă salveze? De ce eu? De ce tocmai mie? De ce acum? De ce aceasta? Mă va mai scoate cineva de aici? – toate sunt întrebări la care David Jeremiah încearcă un răspuns folosind în mod perseverent Psalmii și viața regelui David. Acest lucru poate fi explicat și de o declarație a autorului pe care o face spre finalul cărții:

„ Nu găsim balsam vindecător mai puternic decât înțelepciunea pe care o găsim în această carte așezată strategic în mijlocul Bibliei. Ori de câte ori am suferit, psalmii mi-au furnizat remediul. Când am fost rănit, ei mi-au oblojit rana și mi-au arătat calea spre tămăduire. Atunci când am avut cea mai mare nevoie de versetele psalmilor, nu mi-au fost necesare nici comentariile, nici notițele explicative ale exegeților. Cuvintele simple și sincere pe care le-am găsit aici mi-au fost de ajuns de fiecare dată; am sorbit până la fund din bogăția lor, m-am îmbăiat în ele și le-am lăsat să mă spele de sus până jos, până când am simțit cum colbul lumii este dat la o parte de speranța și de pacea prezenței lui Dumnezeu, regăsite în muzica psalmilor.” (Neașteptata întorsătură a vieții, p. 204, Editura Aqua Forte, Cluj-Napoca 2004)

Din carte aflăm că furtuna, pustia, focul și apele mari sunt toate unelte folosite de Dumnezeu, supuse Lui, pentru a-Și duce la bun sfîrșit lucrarea pe care a început-o în noi.

Pe lîngă faptul că autorul țese într-un model unic povestea vieții sale cu cea a lui David și cea a noastră, cartea oferă și o colecție bogată și inspirată pe tema suferinței și biruinței în încercările vieții. Probabil că cele mai multe se rezumă la cuvintele lui Warren Wiersbe:

„Încercat pentru o vreme, curat o veșnicie.” (Warren Wiersbe)

Recomand cartea tuturor celor ce încă n-au citit prea multe pe acest subiect esențial pentru a ne deschide ochii și mai bine înspre o perspectivă biblică și corectă, un mod sănătos de a privi necazul și de a fi mulțumitori în permanență Lui pentru toate cîte le îngăduie să treacă prin viața noastră.

Cartea poate fi comandată de aici.

Un gând despre &8222;Recenzie: Neașteptata întorsătură a vieții – David Jeremiah&8221;

M-aș bucura să aud și de la tine...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.