Căci în țărână te vei întoarce

În sudoarea feței tale să-ți mănînci pînea, pînă te vei întoarce în pămînt, căci din el ai fost luat; căci țărînă ești, și în țărînă te vei întoarce.” (Geneza 3:19)

Oh, dacă fiecare decizie și plan de An nou l-am face avînd acest verset în fața noastră! Când știi că te vei întoarce înapoi în țărînă, cred că planurile se mai schimbă, se mai ajustează, se mai anulează… sau se înnobilează!

Dintr-o dată aspirațiile și ambițiile personale nu mai par așa grozave când Biblia îți spune clar și răspicat că ești doar un pumn de pămînt și te vei întoarce tot acolo…

Este bine de observat felul în care acest verset pune în același context trudirea pentru cîștigarea existenței cu perspectiva unei vieți care se va termina în curînd, cu reîntoarcerea trupului în țărînă. Atunci cînd înțelegi (nu doar știi) cît ești de trecător, ți se schimbă total atitudinea față de viață. Degeaba tragi toată ziua și cu sudoare feței tale trudești pentru o pîine (sau pentru o casă, o mașină, un trai bun) dacă tot țărînă ești și în țărînă te vei întoarce.

De-am avea toți în vedere această perspectivă a lui Dumnezeu înaintea noastră pentru anul în care tocmai am intrat!

Dumnezeu să ne înțelepțească planurile!


ABONAMENT

Pentru a te abona la blog, introdu AICI (click) adresa ta de e-mail. Vei primi un singur e-mail atunci când scriu ceva nou.


M-aș bucura să aud și de la tine...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.