Cât prețuiește Împărăția?

Începând cu Matei 13, Domnul Isus Hristos spune câteva pilde despre Împărăția lui Dumnezeu. O imagine mi-a rămas în minte foarte bine, anume Împărăția ca o comoară de mare preț. Să vă spun și de ce.

Redau textul mai jos pentru împrospătarea memoriei:

Împărăția cerurilor se mai aseamănă cu o comoară ascunsă într-o țarină. Omul care o găsește, o ascunde; și, de bucuria ei, se duce și vinde tot ce are, și cumpără țarina aceea. (Matei 13:44)

Așadar, Împărăția este asemănată cu o comoară ascunsă și de mare preț. Atât este de prețioasă acea comoară încât omul care a găsit-o, din bucuria și extazul în care se află, vinde și dă tot ce are și cumpără pământul în care se află îngropată comoara. Nu pământul avea valoare, ci ceea ce era îngropat în el.

Să fii într-atâta extaz și bucurie încât să dai totul atunci când ai „gustat” din Împărăție, e o imagine scumpă a zilelor în care trăim. De-am fi toți atât de bucuroși că am găsit Împărăția încât, cu tot entuziasmul de care suntem capabili, să dăm tot ce avem doar-doar de-om căpăta-o!

Mai ușor de zis decât de făcut… dar totuși aceasta este reacția în fața unui lucru care valorează enorm mai mult decât ce ai tu acum! Atunci când ce ai tu aici pe pământ valorează mai mult decât Împărăția, Împărăția nu valorează nimic pentru tine. Când poți da totul cu bucurie ca să capeți Împărăția, atunci poți spune că Aceasta valorează totul!

Cât valorează Împărăția pentru mine, pentru tine? Am de ales între TOTUL sau NIMIC. Nu există cale de mijloc!


ABONAMENT

Pentru a te abona la blog, introdu AICI (click) adresa ta de e-mail. Vei primi un singur e-mail atunci când scriu ceva nou.


M-aș bucura să aud și de la tine...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.